Neler Yeni

Evrim ve İslam

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Herkese iyi günler.
Evrim konusunu araştırmaya başladığımdan beri çok çok farklı bilgilerle karşılaştım. Kimisi evrim dinle çelişmez diypr kimisi çelişiyor diyor.
Ancak Caner Taslaman ın bazı söyledikleri kafama yattı diyebilirim.
Evrim konusunu araştırmış , bilgi sahibi olan kişiler bilgilerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,325
İsim
BenRoboTdeğilİm

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,824
İsim
Doruk
Herkese iyi günler.
Evrim konusunu araştırmaya başladığımdan beri çok çok farklı bilgilerle karşılaştım. Kimisi evrim dinle çelişmez diypr kimisi çelişiyor diyor.
Ancak Caner Taslaman ın bazı söyledikleri kafama yattı diyebilirim.
Evrim konusunu araştırmış , bilgi sahibi olan kişiler bilgilerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
Ve O (Allah) ki, Arz'ı yaydı, onda dağlar ve ırmaklar kıldı. Her bir üründen, ikişer çift yarattı. O, geceyi, gündüze örter. Şüphesiz bunlarda, düşünen bir kavim için ayetler vardır.

[RAD(13)/3]
Bu ayet ortak atadan gelme muhabbetiyle ters düşer ancak en basitinden virüsün evrimini bile yakın zamanda gördük bunla ters düşen bir ayet olmadığını hatırlıyorum

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Hangi evrim teorisi öncelikle bunu belirt çünkü birden fazla var
Teori den bağımsız olarak niye uyuşmuyor?
İlla b, teoriye göre mi yorumlamak lazım adı üstünde teori zaten. Doğruluğu ya da yanlışlığı kesin değil ona göre yorumlamak saçma olur

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Ve O (Allah) ki, Arz'ı yaydı, onda dağlar ve ırmaklar kıldı. Her bir üründen, ikişer çift yarattı. O, geceyi, gündüze örter. Şüphesiz bunlarda, düşünen bir kavim için ayetler vardır.

[RAD(13)/3]
Bu ayet ortak atadan gelme muhabbetiyle ters düşer ancak en basitinden virüsün evrimini bile yakın zamanda gördük bunla ters düşen bir ayet olmadığını hatırlıyorum
Oradan o anlamı çıkaramadım açıkcası.
Mesela bazı ayetleri şu şekilde de yorumlayabiliriz.
"Ol" emri Allah'ın dilediğinin gerçekleşmesidir (Kun fe yekun olayı işte) ancak bunun için de bir süreç gerekli.
Allah'ın süreçle yaratması evrende ki oluşumların neden-sonuç zincirleri ile gerçekleşmesiyle oluşur

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,919
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Oradan o anlamı çıkaramadım açıkcası.
Mesela bazı ayetleri şu şekilde de yorumlayabiliriz.
"Ol" emri Allah'ın dilediğinin gerçekleşmesidir (Kun fe yekun olayı işte) ancak bunun için de bir süreç gerekli.
Allah'ın süreçle yaratması evrende ki oluşumların neden-sonuç zincirleri ile gerçekleşmesiyle oluşur
Ben de yanıtlamaya çalışayım .Ama biraz bilgim var.İslam dünyanın hatta herşeyin bir düzene göre ALLAH tarafından yaratıldığını söyler.Evrimse bunlar şans biz şansa olustuk gibi şeyler der.

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Ben de yanıtlamaya çalışayım .Ama biraz bilgim var.İslam dünyanın hatta herşeyin bir düzene göre ALLAH tarafından yaratıldığını söyler.Evrimse bunlar şans biz şansa olustuk gibi şeyler der.
İyi de evrim'in öyle bi açıklaması olduğunu ne duydum ne de mantıklı geliyor.
Evrim zaten kelime anlamı olarak popülasyonun özelliklerinin nesiller içinde ki değişimi demek. Ki bu da Kuran'da yanlış denen bilgi değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,941
Üyeler
161,361
Son üye
Gökay Güler
Top Bottom