Neler Yeni

Evrim ve İslam

Bura.K

80+ Silver
Evrim konusunu araştırmış , bilgi sahibi olan kişiler bilgilerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
Dolaylı yoldan belki. Tam olarak yaratılış esas alınmamış. Çoğu şeyin öncesi esas alınmadığı için tam olarak Kesişip-Kesişmediği tahmin edilemiyor.
Kerem hocayı etiketleyebilirsiniz. Müsait olunca bakar.

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX

kuremissle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Enes
Kuran'da insanın evriminden değil yaradılışından ve ruhun üflenmesi vs. den bahsedilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,824
İsim
Doruk
Gelelim evrimi kabul ediyor musun sorusuna. "Kabul ediyor musun" sorusu saçma bir soru. Ben kimim ki kabul etmeyeceğim? Ben veya herhangi biri kabul etse de etmese de evrim bir doğa yasasıdır. Evrimi görmezden gelen insan cahilliğe boğulmuştur. Hiç bir şey durup dururken "puf" diye bir anda meydana gelmemiştir. Zaman içinde oluşmuştur.
En büyük örnekleri balina ve insan evrimidir. Balinalar da ki ön ve arka bacak kemiklerini, insanlarda ki kuyruğu oluşturan genlerin DNA'lar da hala bulunduğunu görebilirsiniz.
Araştırırsanız eğer binlerce evrim örneği bulabilirsiniz. Bizim ilgilimizi çeken insan evriminde ise kaş, alın, beyin, kulak her türlü şeyin evrimine ulaşabiliyoruz. Ara geçiş türleri ile yapboz gibi birleşip bir sonuca çıkmamızı sağlıyorlar. Fosiller ve DNA analizleri sayesinde de bilimin işi kolaylaşıyor.

Doğrudan Harley’in (@ çalışmadı sorry) yazısından alıntı bence evrim müslümanlıkla çelişmez bir müslümanın evrimi kabul etmesinde sıkıntı yoktur basitçe bu sürecin başlamasında bir yaratıcının etkisi vardır diyebilir

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Gelelim evrimi kabul ediyor musun sorusuna. "Kabul ediyor musun" sorusu saçma bir soru. Ben kimim ki kabul etmeyeceğim? Ben veya herhangi biri kabul etse de etmese de evrim bir doğa yasasıdır. Evrimi görmezden gelen insan cahilliğe boğulmuştur. Hiç bir şey durup dururken "puf" diye bir anda meydana gelmemiştir. Zaman içinde oluşmuştur.
En büyük örnekleri balina ve insan evrimidir. Balinalar da ki ön ve arka bacak kemiklerini, insanlarda ki kuyruğu oluşturan genlerin DNA'lar da hala bulunduğunu görebilirsiniz.
Araştırırsanız eğer binlerce evrim örneği bulabilirsiniz. Bizim ilgilimizi çeken insan evriminde ise kaş, alın, beyin, kulak her türlü şeyin evrimine ulaşabiliyoruz. Ara geçiş türleri ile yapboz gibi birleşip bir sonuca çıkmamızı sağlıyorlar. Fosiller ve DNA analizleri sayesinde de bilimin işi kolaylaşıyor.

Doğrudan Harley’in (@ çalışmadı sorry) yazısından alıntı bence evrim müslümanlıkla çelişmez bir müslümanın evrimi kabul etmesinde sıkıntı yoktur basitçe bu sürecin başlamasında bir yaratıcının etkisi vardır diyebilir
Bunu bende biliyorum ancak bu neden İslam la tersmiş gibi bi genel kanı var?
Dediğiniz gibi balinaların iskeletlerinde hiçbir görevi bulunmayan bacak kemiklerinin olması, bir kuş türünün 15 farklı türe evrimi (Gaga yapılarının vb değişmesi)

Evrim islam ile çelişir biraz geniş bir konu olduğu için spesifik sorulara cevap verebilirim kendi düşünceme görr

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,824
İsim
Doruk
Bunu bende biliyorum ancak bu neden İslam la tersmiş gibi bi genel kanı var?
Dediğiniz gibi balinaların iskeletlerinde hiçbir görevi bulunmayan bacak kemiklerinin olması, bir kuş türünün 15 farklı türe evrimi (Gaga yapılarının vb değişmesi)
Benim düşüncem ayetler yanlış yorumlanıyor ve hocalar da bilgisiz soru sorulduğunda doğru düzgün yanıt alınamıyor insanlar da onlara kolay geleni yapıp araştırmıyor,hocaların dediği şeylerle kalıyor

• Beğen

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Benim düşüncem ayetler yanlış yorumlanıyor ve hocalar da bilgisiz soru sorulduğunda doğru düzgün yanıt alınamıyor insanlar da onlara kolay geleni yapıp araştırmıyor,hocaların dediği şeylerle kalıyor
Hocam orası kesinlikle öyle bi din bu kadar kötü öğretilemez gerçekten
Peki bu maymundan evrilme konusu nasıl oluyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,824
İsim
Doruk
Tm ben yanlış biliyorum.Sen beni aydinlatirmisin.Bunu ciddi anlamda söylüyorum.Evrim dünyanın olusumunu nasıl aciklar
Evrim dünyanın oluşumunu açıklamaz bu astronomiyle alakalı onu açıklayan başka teoriler yasalar var Evrim Ağacı güzel bir kaynak bakabilirsin ben çoğu şeyi oradan öğrendim

• Beğen
Top Bottom