Evrim'in olması Tanrı'nın olup/olmadığına bir kanıt olmasa da benim fikrime göre dinler'in olmadığına kanıt fakat nasıl bir tartışma dönerse dönsün bir sonuca varılamayacağını düşünüyorum. Her türlü ''Evrim de Tanrı'nın yaratması'' diyecekler. Evrim bir tesadüf olmasa da içinde elbette tesadüfi şeyler olmuştur. Evrim tesadüfi değil, kaotiktir çünkü evrim'in ana gerçeğini bilsen de ileriki zamanlarda bu evrim'in nasıl bir yol izleyeceğini hesap edemezsin. Bana göre dinler'i geçersiz kılan bunu kestiremeyiş olmamız. Evrim'in bir gün insan gibi zeki varlıkları ortaya çıkarması ve bu zeka'nın sonucunda dinler'in oluşması bence çok da mantıklı değil. Ana nokta islam olmasa'da insanlar çok eski zamandan beri inanmaya muhtaç. İslam olmasaydı bile insanlar'ın gerçek sanacağı başka dinler elbette olacaktı. Bana göre islam da bunlardan biri. Sadece evrim de değil, evren'deki bir çok şey din ile uyuşmuyor. Ha elbette evrim ile Tanrı çelişmiyorsa, bununla beraber Tanrı'nın bir din getirmesi imkansız da değil fakat bana göre geçersiz kılan şey yetersiz olması. Kur'an da okusam tatmin olup, inanamadım. Sonuç olarak eğer evren'i yaratabilecek kadar güçlü olan bir Tanrı sebepsiz yere var olabiliyorsa, Tanrı'ya göre daha basit olan evren neden kendiliğinden var olamasın ?
Benim düşüncelerimi destekleyen bir video var aslında;