Neler Yeni

Evrim ve İslam

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,920
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Bununla alakalı işlerimin yoğun olmadığı bir anda paylaşım yaparım değerli dostum çok uzun olacak çünkü tek kelime ile izah etmenin imkanı yok yazdığım o 3 satır bilr çok eksik
Teşekkür ederim hocam.İslerim boş olduğu zaman konu açarsan iyi olur beni etiketleme ti unutma

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Din ve bilim farklı konulardır diye biliyorum.

Alfha13

80+ Silver
Bilimin dogmaya karşı çıkarak gelişmesinin ardından dediklerinin dogmatik bir şekilde kabul edilmesi, ilginç.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Herkese iyi günler.
Evrim konusunu araştırmaya başladığımdan beri çok çok farklı bilgilerle karşılaştım. Kimisi evrim dinle çelişmez diypr kimisi çelişiyor diyor.
Ancak Caner Taslaman ın bazı söyledikleri kafama yattı diyebilirim.
Evrim konusunu araştırmış , bilgi sahibi olan kişiler bilgilerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
Evrimi neden reddetsin?
Teorilerini reddeder bir yerde sadece ama evrimi hayır

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX

Mert099

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mert
Evrim'in olması Tanrı'nın olup/olmadığına bir kanıt olmasa da benim fikrime göre dinler'in olmadığına kanıt fakat nasıl bir tartışma dönerse dönsün bir sonuca varılamayacağını düşünüyorum. Her türlü ''Evrim de Tanrı'nın yaratması'' diyecekler. Evrim bir tesadüf olmasa da içinde elbette tesadüfi şeyler olmuştur. Evrim tesadüfi değil, kaotiktir çünkü evrim'in ana gerçeğini bilsen de ileriki zamanlarda bu evrim'in nasıl bir yol izleyeceğini hesap edemezsin. Bana göre dinler'i geçersiz kılan bunu kestiremeyiş olmamız. Evrim'in bir gün insan gibi zeki varlıkları ortaya çıkarması ve bu zeka'nın sonucunda dinler'in oluşması bence çok da mantıklı değil. Ana nokta islam olmasa'da insanlar çok eski zamandan beri inanmaya muhtaç. İslam olmasaydı bile insanlar'ın gerçek sanacağı başka dinler elbette olacaktı. Bana göre islam da bunlardan biri. Sadece evrim de değil, evren'deki bir çok şey din ile uyuşmuyor. Ha elbette evrim ile Tanrı çelişmiyorsa, bununla beraber Tanrı'nın bir din getirmesi imkansız da değil fakat bana göre geçersiz kılan şey yetersiz olması. Kur'an da okusam tatmin olup, inanamadım. Sonuç olarak eğer evren'i yaratabilecek kadar güçlü olan bir Tanrı sebepsiz yere var olabiliyorsa, Tanrı'ya göre daha basit olan evren neden kendiliğinden var olamasın ?
Benim düşüncelerimi destekleyen bir video var aslında;

Top Bottom