EXPO'nun Aktif Olmaması

Tahmin ettim. Eskilerde çift mandal vardı tak tak oturuyordu. Bende o yanılgıya düşüp uzun süre farketmemiştim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

UCLK ayarına baktın mı?
Eski sisteme alışkınım bende hocam garip geldi

Tahmin ettim. Eskilerde çift mandal vardı tak tak oturuyordu. Bende o yanılgıya düşüp uzun süre farketmemiştim.

UCLK ayarına baktın mı?
O nedir ?

Doğrusu 1-2 fps için fazla da uğraşmadım

sorunu biosu güncelleyerek çözebiliyorsun çoğu zaman sk-hynix a çipi var , colorful kronik sorunlu hiç bir türlü çözümü yok tek çözüm custom bios yüklemek şu rama bok atıp durmayın artık.
Aynı sorunu MSI ve Asus ankarta yasayanda var

İade alırlar mı 1 ay olmus
Expo açılmıyor ve rami istediğim şekilde çalıştıramıyorum 6000 MHz ve CL30 damgalı rami 4800 cl40 kullanıyorum şansımı denicem

expo stabil olmuyorsa burdan ram cipine gore ayarlamalari yapabilirsin. ben yaptigimda sorunsuz calisiyordu. hatta eski bios varken yapmistim 1 2 ayar yoktu yinede stabildi

Hocam bunu denedim ama şöyle bir durum var voltaj verebilmek için expo açmak gerekiyor Expo açınca ayarları kaydetmiyor son sürüm bios yüklü zaten

sorunu biosu güncelleyerek çözebiliyorsun çoğu zaman sk-hynix a çipi var , colorful kronik sorunlu hiç bir türlü çözümü yok tek çözüm custom bios yüklemek şu rama bok atıp durmayın artık.
Neden bu ram yerine patriot seversin bunla sorun yaşayan 1 kişi varmı

O nedir ?

Doğrusu 1-2 fps için fazla da uğraşmadım
Hwinfo,Zentimings veya biostan bakabilirsin. Ram hızını kısıyor. Yani sen 6000MHz diye para veriyorsun ama 1:2 moda aldığı için o performansta çalışmıyor. Sallıyorum 4800 de çalışıyor. Yani verdiğin para ürünü karşılamıyor. Bir kontrol edin bence.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Normal biosunu yüklemek eziyetti custom ile uğraşamam hocam

Hwinfo,Zentimings veya biostan bakabilirsin. Ram hızını kısıyor. Yani sen 6000MHz diye para veriyorsun ama 1:2 moda aldığı için o performansta çalışmıyor. Sallıyorum 4800 de çalışıyor. Yani verdiğin para ürünü karşılamıyor. Bir kontrol edin bence.
Onu nasıl anlarız hocam

Hocam colorful dışında da sorun yaşanıyor. Malesef bios güncelleyerek de çözülmüyor. Asus için en azından öyle. Şansa düzgünü gelirse sıkıntı yok. Amacım ram kötülemek değil aynı şekilde anakart da sadece zamanında senle de muhabbetimiz olmuştu adı çıkan bi model malesef

güncelleme desteği ile uyumluluk gelen her ramle sorun çekersin bunun patriotu , gskili , xpg si yok patriot eski bir marka ramleri de iyi colorful ana kartların biosu sorunlu değil direkt bozuk ram olmassa ssd okumayacaktı mesela indirim zamanında tonlarca kişi sorunlarıyla konu açtı + araştırabilirsin her forumda var custom bios olmadan çözümü yok bu ana kartın.

Expo açılmıyor ve rami istediğim şekilde çalıştıramıyorum 6000 MHz ve CL30 damgalı rami 4800 cl40 kullanıyorum şansımı denicem

Hocam bunu denedim ama şöyle bir durum var voltaj verebilmek için expo açmak gerekiyor Expo açınca ayarları kaydetmiyor son sürüm bios yüklü zaten
Expo acmadan voltaj vermistim ben emin misin olmadigina

Normal biosunu yüklemek eziyetti custom ile uğraşamam hocam

Onu nasıl anlarız hocam
Şimdi sistem boot sorunun yok ya Clear Cmos da basit iş. Ramleri kurcalayabiliriz. Mavi ekran veya hatada cmos atıp biosu sıfırlarsın.

Hwinfo veya Zentimings ya da bios üzerinden görebiliyorsun.

Hocam colorful dışında da sorun yaşanıyor. Malesef bios güncelleyerek de çözülmüyor. Asus için en azından öyle. Şansa düzgünü gelirse sıkıntı yok. Amacım ram kötülemek değil aynı şekilde anakart da sadece zamanında senle de muhabbetimiz olmuştu adı çıkan bi model malesef
benim önerdiğim insanlar sorun yaşamadı çok fazla alındığı için 1-2 tane çürük modeli olabilir bu şans işi maalesef her şey şans işi sonuçta :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,264
Üyeler
183,406
Son üye
furkNtt
Geri