Yardım F/P Gen5 ve gen4 M2 ssd tavsiyesi lazım

2 tb niye bu kadar kazık olmuş bir ara 6-7 k ya satılıyor du sanki

FAKAT bu saglik nereden dustu bilmiyorum NEDEN dersenizde, SSD'nin okuma ve yazma hizlari ilk gunku gibi fabrika verilerini hala veriyor, yedek blok orani %100 ve kullanilan yedek blok orani %0 bu da demek oluyorki hasarli veya bozuk yani bad sektor yok, tam olarak nerden dustu saglik anlamadim ama 2 sene olucak ve cok fazla format atan birisiyim bunu da goz onunde bulundurmak lazim.
Dostum SSD deki sağlık senin diske yazdığın veri üreticilerin verdiği TBW değerine yaklaştıkça % olarak düşer, TBW ler de SSD boyutuna göre değişiyor, aynı marka ve modelin 500gbı 1TBı ve 2TBı arasındaki TBW değerleri farklıdır her zaman. Boyut arttıkça SSD nin yazma ömrü de artıyor. Ama sağlık %50 ye bile düşse performansta bir sıkıntı yaşama ihtimalin düşük. Tabi data yazdıkça ömrü azalıyor ama %20 lere falan düştüğünde hatalar, hız kaybı yaşayacağın anlamına gelmez bu. %0 da bile sorunsuz çalışabilir ama riske girmeye de değmez açıkcası yeni bir SSD ye geçilmesi daha mantıklı.

Dediğin gibi DRAM olayı da TR de kafaya takıldığı kadar başka hiç bi yerde takılmıyor. HMB önbellek günümüzde fazlasıyla yeterli, DRAM yerine sistemdeki rami kullanıyor cache olarak. Ama konu sahibinin de dediği doğru DRAM daha başarılı önbellek konusunda ve bu da SSD ömrünü etkiliyor.

Ayrıca sistem kurduğun bir SSD nin ömrü günlük kullandığın (oyun oynama, data saklama amaçlı kullandığın) bir SSD den çok daha hızlı düşer, işletim sisteminin sürücüsünde devamlı bir yazım sözkonusu çünkü

Dostum SSD deki sağlık senin diske yazdığın veri üreticilerin verdiği TBW değerine yaklaştıkça % olarak düşer, TBW ler de SSD boyutuna göre değişiyor, aynı marka ve modelin 500gbı 1TBı ve 2TBı arasındaki TBW değerleri farklıdır her zaman. Boyut arttıkça SSD nin yazma ömrü de artıyor. Ama sağlık %50 ye bile düşse performansta bir sıkıntı yaşama ihtimalin düşük. Tabi data yazdıkça ömrü azalıyor ama %20 lere falan düştüğünde hatalar, hız kaybı yaşayacağın anlamına gelmez bu. %0 da bile sorunsuz çalışabilir ama riske girmeye de değmez açıkcası yeni bir SSD ye geçilmesi daha mantıklı.

Dediğin gibi DRAM olayı da TR de kafaya takıldığı kadar başka hiç bi yerde takılmıyor. HMB önbellek günümüzde fazlasıyla yeterli, DRAM yerine sistemdeki rami kullanıyor cache olarak. Ama konu sahibinin de dediği doğru DRAM daha başarılı önbellek konusunda ve bu da SSD ömrünü etkiliyor.

Ayrıca sistem kurduğun bir SSD nin ömrü günlük kullandığın (oyun oynama, data saklama amaçlı kullandığın) bir SSD den çok daha hızlı düşer, işletim sisteminin sürücüsünde devamlı bir yazım sözkonusu çünkü
Adata 850 lite legend 1 TB ye hem sistem kurulu.hemde oyunlar ben ayırmak istiyorum mesela oyunlar ayrı bir yerde sistem ayrı yerde öneriniz var mı? 1 gen5 4 gen4 SSD yerim var sanırım doldurmayı planlıyorum

Ömrü uzasın istiyorum ssdnin kerata ölmesin hemen gen 5 de lazım uzaya cikacam(!)
SSD ömrü senin için en önemli etkenlerden biriyse, kaliteli SSD ler arasında (gen 4 için konuşuyorum) Kingston Renegade rakiplerine göre en yüksek TBW yi veren SSD. Gen5 SSD lerde durum nasıl araştırmadım daha hiç ihtiyacım olmadığı için, onları incelemek lazım tek tek.

SSD ömrü senin için en önemli etkenlerden biriyse, kaliteli SSD ler arasında (gen 4 için konuşuyorum) Kingston Renegade rakiplerine göre en yüksek TBW yi veren SSD. Gen5 SSD lerde durum nasıl araştırmadım daha hiç ihtiyacım olmadığı için, onları incelemek lazım tek tek.
Gen5 çok şart değil alt tarafı sistem kuruyorum oyun indiriyorum bu kadar bundan ibaret resim video vb datalari saklıyorum ssd de kioxia pro mu alsam 2 tane 2 tblik yada 4 TB varsa 1 tane 4 tb

Gen5 çok şart değil alt tarafı sistem kuruyorum oyun indiriyorum bu kadar bundan ibaret resim video vb datalari saklıyorum ssd de kioxia pro mu alsam 2 tane 2 tblik yada 4 TB varsa 1 tane 4 tb
Bak şöyle bir kıyaslama yapayım o zaman
Elindeki 1tb DRAMsiz SSD nin TBW si (üreticinin önerdiği yazma ömrü/garantisi) 250TB. Kioxia Pro 1tb (DRAMli) TBW si 400tb ve Kingston Renegade (DRAMli) in 1tb lık SSD sinin yazma ömrü 1000 TBW. Kioxia nın 2 katından fazla yani.
Sen özellikle ömrü kafaya taktığın için yazıyorum bu değerleri.

Ve bence de gen5 mantıksız günlük kullanım için, onun verdiği değerleri, performansını kullanamicaksın. Cebinde kalsın paran, ilerde ekran kartını yükseltirsin bu gereksiz harcama yerine

Elindeki 1tb DRAMsiz SSD nin TBW si (üreticinin önerdiği yazma ömrü/garantisi) 250TB. Kioxia Pro 1tb (DRAMli) TBW si 400tb ve Kingston Renegade (DRAMli) in 1tb lık SSD sinin yazma ömrü 1000 TBW. Kioxia nın 2 katından fazla yani.

Ve bence de gen5 mantıksız günlük kullanım için, onun verdiği değerleri, performansını kullanamicaksın. Cebinde kalsın paran, ilerde ekran kartını yükseltirsin bu gereksiz harcama yerine
Yani haklısın dram takıntım aslen yok incehesap da dramli diye sattı dramsiz çıktı orada bir sinir oldum apacer için valla sağlık falan hiç bakmadım bir ara denedim program hata verdi diye bakmadan sildim dramsiz olup f/o kaliteli bir üründe alabilirim sorun yok açıkçası dram muhabbetini bir iki seneden beri biliyorum geçmişte kafaya hiç takmadım valla 😅🤣
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuda olur hocam depolaması yüksek dramsiz kaliteli bir üründe önebilirsiniz oyun depolama ve data depolama yapcam sistem imzamdaki SSD de kurulu kalacak yani

Hocam sitede 800TB omur bicilmis ozellikler kisminda, ben daha 50TB yazmisim, iyi midir deger? 2 sene oldu olacak dedigim gibi formattan formata kosuyor ssd, her format sonrasi sistem kurmayi gectim oyunlar vesairede iniyor tabii normal kullanim seneryosu olarak dusunun bir oyuncu icin, Saglik'ta %87 dedigim gibi AMA bu sagligin dusme sebebini soylediginiz icin sag olun meraktan catlicaktim cunku dusuyor ama neye gore diyorum, kafasina gore dusuyor sanmaya basladim artik :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,141
Üyeler
183,067
Son üye
Cenko
Geri