Neler Yeni

Faceit bios hatası veriyor

AliMert37

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,017
İsim
Ali Mert Okuducu
1739057592511.png

Bu hatayı nasıl çözebilirim?

Redieew

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mehmet Ali Avcı
Arayüz benziyorsa hocam yardımcı olabilir

zPastwL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
zPastwL
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199092456241/
Steam ID
76561199092456241
Discord
zpastwl
Twitch
zPastwL
YouTube
zPastwL
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
-Ben Recep.

-Ben Ali.

-Bugün sizlerle UEFI Windows toplayacağız. Değil mi Ali?

-Evet Recep bu gün gerçekten de UEFI bir Windows toplayacağız.

-Bu anakartımız yanında aparatlarıyla geliyor, değil mi Recep?

-Evet Ali bu anakartımız sahiden de yanında aparatlarıyla geliyor. Dilersen şimdi sistem testlerine geçelim Recep.

-Geçelim bakalım Ali. Shadow of War oynuyoruz burada bir ork var gördüğün gibi. Öyle değil mi Ali?

-Evet Recep orada gerçekten de bir ork var. Şimdi vuruyorum onu Ali... Vurdum onu değil mi Ali?

-Evet Recep Gerçekten de vurdun onu.

-Bu yeni topladığımız sistem hakkında ne düşünüyorsun Ali?

-Evet Recep gerçekten de öyle. Öyle değil mi Recep?

-Evet Ali gerçekten de öyle. öyle değil mi Ali?

-Evet Recep gerçekten de öyle.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,058
İsim
Emre Zengin

AliMert37

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,017
İsim
Ali Mert Okuducu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS Legacy Mode olarak aktifmiş. BIOS'a gir. Girdikten sonra Boot sekmesine tıkla. Orada CSM seçeneği olacak. Ona gir. CSM Support gibi bir seçenek olacak onu Disabled yapıp kaydedip çık.
Bios eski olarak gözüküyor hocam benim. Uefi olarak kurmama gerek var mı? Bi de flashta bi win kurulu ama uefi mi bios mu nasıl öğrenebilirim?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,058
İsim
Emre Zengin
Bios eski olarak gözüküyor hocam benim. Uefi olarak kurmama gerek var mı? Bi de flashta bi win kurulu ama uefi mi bios mu nasıl öğrenebilirim?
Msinfo32'de mi BIOS Modu eski olarak mı görünüyor?

AliMert37

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,017
İsim
Ali Mert Okuducu

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,058
İsim
Emre Zengin
Şimdi biosa girdim yukarıda asrock uefi yazıyor ama msinfoda bios eski yazıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğiniz ayarı yaptım şuan ama biosa atiyor şuanda açılmıyor
Enabled yap onu tekrardan. Format atmak istiyor musun yoksa Windows'u komutlarla UEFI mi yapalım?

AliMert37

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,017
İsim
Ali Mert Okuducu
Enabled yap onu tekrardan. Format atmak istiyor musun yoksa Windows'u komutlarla UEFI mi yapalım?
Format atmayı düşünüyordum zaten sorun olmaz daha temiz olur diye düşünüyorum öyle daha iyi olur değil mi?

1739098686728.png

Bu şekilde doğru sanırım?

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,058
İsim
Emre Zengin
Format atmayı düşünüyordum zaten sorun olmaz daha temiz olur diye düşünüyorum öyle daha iyi olur değil mi?
Aynen direkt format at. Bu dediğim şekilde Windows format USB'sini oluşturabilirsin:
Windows 11 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra 6 tane kutucuklu seçenekler gelecek onları boş bırakın. (Microsoft hesabı ile oturum açmak istemiyorsan o kutucuğu aktif edebilirsin. Format sırasında internet bağlı olmasın bu işlem için). Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
5) Format belleği kasaya takılı iken kasayı aç veya açık durumdaysa yeniden başlat ve durmadan F11 (F8 de olabilir) tuşuna bas. (Anakart MSI ise F11, Gigabyte ise F12, Asus ise F8'dir Boot tuşu). Karşına gelen ekranda UEFI ...... (Flash bellek adı) yazanı seç. Partition 1 ya da 2 diye seçenek gelirse 1'i seçebilirsin.
6) Format ekranı geldikten sonra Windows'u Yükle de. Ürün anahtarın varsa gir yoksa ürün anahtarım yok de. İşletim sistemini seç. (Windows 11 Pro seçebilirsin). Karşına disk ekranı gelecek. Eğer sistemde tek disk takılıysa oradaki bütün diskleri sırasıyla sil yap. (Yanlışlıkla flash belleği silme o da çıkıyor o ekranda. %99 adı Disk 1 diye geçecek gene de kontrol et onu.) En son Ayrılmamış Sürücü 0 diye bir şey kalacak. O seçiliyken üst kısmından Yeni yazan tuşa bas ve boyuta dokunmadan uygula de. Ondan sonra en yüksek GB'lı Birincil yazana tıklayıp ileri de. Windows dosyalarını yüklemeye başlayacak.

Alıntıyı görüntüle
Bu şekilde doğru sanırım?
Evet bu şekilde.

Top Bottom