Fiber internet için router tavsiyesi

hawkddf

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
263
Arkadaşlar merhaba türk telekom ekipleri biraz önce eve gelip 1000mbps internet bağladılar. Haliyle modemin yanındayken kablosuzda böyle bir hız alıyorum.

IMG_2594.webp

Diğer odalarda bu hız 100-150 arasına düşüyor. Bu hızı arttırmak için router ya da sintal güçlendirici öneriniz var mı? Bir de sanırım cat5 kablo taktılar cat6 kabloyla değiştirsem pek bi fark olur mu?

Merhabalar,

Kablo değiştirmeye gerek var mı bilemem, cat5 zaten hali hazırda 1 gb/sn destekleyen bir kablo. Yine de sana kalmış. Router hakkında bir bilgim yok maalesef.

İyi forumlar.

Arkadaşlar merhaba türk telekom ekipleri biraz önce eve gelip 1000mbps internet bağladılar. Haliyle modemin yanındayken kablosuzda böyle bir hız alıyorum.

Alıntıyı görüntüle

Diğer odalarda bu hız 100-150 arasına düşüyor. Bu hızı arttırmak için router ya da sintal güçlendirici öneriniz var mı? Bir de sanırım cat5 kablo taktılar cat6 kabloyla değiştirsem pek bi fark olur mu?
Merhaba. Hayırlı olsun. Kablonuz Cat5 değildir, Cat5e veya Cat6'dır. Cat5 100 mbps üstü hız veremiyor. Router olarak F/P Keneetic Hopper para sorun değilse Titan alabilirsiniz. Sinyal güçlendiricileri tercih etmiyorum.

Merhaba. Hayırlı olsun. Kablonuz Cat5 değildir, Cat5e veya Cat6'dır. Cat5 100 mbps üstü hız veremiyor. Router olarak F/P Keneetic Hopper para sorun değilse Titan alabilirsiniz. Sinyal güçlendiricileri tercih etmiyorum.
Teşekkürler. Daha çok f/p bir ürün bakıyorum. Dediğiniz gibi Keneetic olabilir. Türk telekomun kendi getirdiği modemi kullanıyorum. Türk telekomun modemini söküp keneetic hopper i mi takmam gerekiyor. Böyle yaparsam diğer odalardaki sinyal güçlenir mi? Yoksa ikisini birden mi kullanmam gerekiyor.

Kullanıcı adı ve şifrenizi girerek Keenetic tek olarak kullanabilirsiniz. Sinyal test etmeden bilemezsiniz. 2 li veya 3 lü mesh almanız daha iyi olur gibi.

Kullanıcı adı ve şifrenizi girerek Keenetic tek olarak kullanabilirsiniz. Sinyal test etmeden bilemezsiniz. 2 li veya 3 lü mesh almanız daha iyi olur gibi.
Hocam 2-3 oda sonraki çekim nasıl olur tahmini? ona göre alacağım keenetic. Şu anki türk telekom modem de 100-120mbps lere düşüyor kablosuzda

Deneyip bakmanız lazım; kablosuzda garantiyi kimse veremez.
Kanal ayarlarını değiştirip deneyin verdikleri cihazda.

Teşekkürler. Daha çok f/p bir ürün bakıyorum. Dediğiniz gibi Keneetic olabilir. Türk telekomun kendi getirdiği modemi kullanıyorum. Türk telekomun modemini söküp keneetic hopper i mi takmam gerekiyor. Böyle yaparsam diğer odalardaki sinyal güçlenir mi? Yoksa ikisini birden mi kullanmam gerekiyor.
2 3 odada Keneetic gibi bir modemin çekmesi gerekiyor. Basit ve küçük ayarlarla çekimi arttırabilirsiniz zaten. Normalde mesh önerirdim ama Keneetic varken saygı durup eğilmeleri gerekiyor. Keneetic alıp şu an ki modemi söküp Keneetic takıp diğer odaya da kablo çekip oraya da router modemi takıp sorunsuz bir şekilde kullanırsınız. Biz öyle yaptık. Bir de çokkk eski modem var router olarak ama ne hız eksikliği ne ping vs girmiyor asla. QoS ayarı da yaparsınız zaten. O zaman çok daha iyi verim alırsınız.

Elektrikten internet cihazı alıp Kablolu gibi kullanabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,044
Üyeler
183,372
Son üye
otc1413
Geri