Evet, kas onarımına destek olmak için off günlerde yüksek proteinli beslenmek iyi olur.
Eğer spora vakit cidden ayırabilecek birisiysen tıkır tıkır bir beslenme programı yapıp uyabilirsin. Kendi ihtiyacın olan kaloriyi FitYemek veya AğırSağlam'ın sitelerindeki kalori hesaplama yerinden bulabilirsin. Orada alman gerekli ne kadar makro varsa yazar. Diyorsan ki ben sporu kafa dağıtmaya, hafif şekillenmeye yapıyorum; o zaman sadece alman gereken protein değerlerine sadık kalıp gereksiz ekmek, şeker tüketimine girmemek yeterlidir. Ben hiçbir zaman disiplinli bir beslenme programı oluşturmadım, ha oluştursaydım büyük ihtimalle daha iyi bir halde olurdum ancak aile evinde olmam gereği hem zaman hem maddi açıdan kendimi bu konuda yeterli bulamadım.
Spora başlamandan sonra bir süre her zamanki halinin yüksek proteinlisi gibi beslen. Bakarsın, eğer kilo veriyorsan bi öğününde karbonhidratını arttırırsın ve yoluna devam edersin. Beslenme konusunda çok da kafa yormaya gerek yok, yorarsan bir süre sonra delisi oluyorsun.