Neler Yeni

Formatladığım PC de yine virüs tespit edildi!

Olayı en başından anlatayım…

2 sene önce pc ye ismini söylemek istemediğim illegal bir programdan virüs yedim, dosya discorddan atıldı. Virüsü temizledim ve bir süre pc yi açmadım, daha sonra şifreyi unutunca pc yi sıfırladım. 1-2 ay önce ise format atmaya karar verdim ve pc yi formatladım, ancak formattan sonra kaspersky yine virüs tespit etti ve temizleyip sıfırladım. 1-2 dakika önce de cmd’yi yönetici olarak çalıştırıp “winget upgrade —all” komutu ile tüm programları güncellemek istedim. Ancak yine virüs tespit edildi, discord silindi ve bir iki kere dll uyarısı verdi. Temizlerken de kaspersky da ram’e kadar bulaştığı yazıyordu, diski de onardım. Tekrar kaspersky ve malwarebytes ile taradım temiz çıktı, ancak bu durumu tekrar yaşamak istemiyorum kesin olarak çözmek için ne yapmam lazım? Param olmadığı için diskleri de ramleri de değiştiremiyorum. Mecburen böyle kullanıyorum, yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

xRauf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Rauf Emir
Bi ara bende discord'dan bir şey indirmiştim, indirdiğim şey btc miner çıktı daha sonra malwarebytes kaldırdı. Ancak bilgisayarda discord açtığımda pc birşeyler oluyor gibiydi sonra dc kaldırdım. chrome'dan girdim daha sorun çıkmadı

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Ege Y.
Geçmiş olsun demeye yakınız

xRauf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Rauf Emir
Ne kadar işe yarar bilmiyorum bir de uygulamaları silerken revo uninstaller kullanın

• Konu Sahibi Konu Sahibi
panel indirdin anlaşılan
Doğrudur, ama programın ismini unuttum sadece atan elemanın ismini biliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bi ara bende discord'dan bir şey indirmiştim, indirdiğim şey btc miner çıktı daha sonra malwarebytes kaldırdı. Ancak bilgisayarda discord açtığımda pc birşeyler oluyor gibiydi sonra dc kaldırdım. chrome'dan girdim daha sorun çıkmadı
Dc den mi kaynaklanıyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
yolcu arslan
Dostum ilkten çalışan bir windows kalıbı indir mesela Sergei Strelec gibi.
Sonra bunu usbye rufusla yazdır ama önce bellekleri sıfırla muhtemelen belleklerede attı kendini sen onlardan birini taktıkça geri geliyor.
Sonra windowsu çalışan olarak Ramden aç bütün diski Disk araçlarından biri ile sil Acronis olabilir mesela. Hızlı değil normal biçimlendirme ile NTFS biçimlendir. Sonra elinde varsa başka bellekte windowsu yazdırman lazım ama bunu yaparken dikkat et çok kritik uzmanlık gerektirir.
Bizim burada normalde ilk başta yedek olarak başka bellek ayarlayıp yapmamız lazımdı istersen yapabilirsinde fakat dediğim gibi ordada saklanabilir.
Yapman gereken windows çalışan olarak açıkken internete bağlanıp windows10/11 kalıbını micropzorttan indirip rufusla öyle yazdırman.
Mümkünse adımları bu şekilde dikkatli git aksi hale sıfırlamadan yaparsan bunları yine aynı sorunla karşılaşırsın. internete bağlantıyıda kontrol et bağlanmıyorsa yapamazsın.

Çok dikkatli ol bu adımları iyice anla sonra yap anlamadan yaparsan boşa uğraşır bir daha bilgisayarı açamayabilirsin. Biraz uğraştırıcı.

zorlu123123

80+ Bronze
yeni bios yeni ssd alın öyle kullanın bence

eğer bütçen yoksa paralı profesyonel data silici toollar var şirkette kullanıyordum tamamen 1 bite kadar temizliyordu sisteminde denersin olmadı ssdinde falan belki çözüme kavuşulur

biraz uzun yol da bu işlerden anlayan siber güvenlikçi birisiyle halletmen olabilir kernel seviyesi virüs yediysen pc yi çöpe at paneller rat atıldıgı söylenirdi hepte baya işin puştu olanlar kernel rat atıyordu pc yi çöpe atman gerekiyor yoksa

Dostum ilkten çalışan bir windows kalıbı indir mesela Sergei Strelec gibi.
Sonra bunu usbye rufusla yazdır ama önce bellekleri sıfırla muhtemelen belleklerede attı kendini sen onlardan birini taktıkça geri geliyor.
Sonra windowsu çalışan olarak Ramden aç bütün diski Disk araçlarından biri ile sil Acronis olabilir mesela. Hızlı değil normal biçimlendirme ile NTFS biçimlendir. Sonra elinde varsa başka bellekte windowsu yazdırman lazım ama bunu yaparken dikkat et çok kritik uzmanlık gerektirir.
Bizim burada normalde ilk başta yedek olarak başka bellek ayarlayıp yapmamız lazımdı istersen yapabilirsinde fakat dediğim gibi ordada saklanabilir.
Yapman gereken windows çalışan olarak açıkken internete bağlanıp windows10/11 kalıbını micropzorttan indirip rufusla öyle yazdırman.
Mümkünse adımları bu şekilde dikkatli git aksi hale sıfırlamadan yaparsan bunları yine aynı sorunla karşılaşırsın. internete bağlantıyıda kontrol et bağlanmıyorsa yapamazsın.

Çok dikkatli ol bu adımları iyice anla sonra yap anlamadan yaparsan boşa uğraşır bir daha bilgisayarı açamayabilirsin. Biraz uğraştırıcı.
YouTube’da detaylı bir videosu var mı hocam türkçe veya ingilizce altyazılı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

yeni bios yeni ssd alın öyle kullanın bence

eğer bütçen yoksa paralı profesyonel data silici toollar var şirkette kullanıyordum tamamen 1 bite kadar temizliyordu sisteminde denersin olmadı ssdinde falan belki çözüme kavuşulur

biraz uzun yol da bu işlerden anlayan siber güvenlikçi birisiyle halletmen olabilir kernel seviyesi virüs yediysen pc yi çöpe at paneller rat atıldıgı söylenirdi hepte baya işin puştu olanlar kernel rat atıyordu pc yi çöpe atman gerekiyor yoksa
Bios’u güncellemiştim 4604 olması lazım en son sürüm, pc yi çöpe atayım desem yenisi için para biriktirmem lazım ama biriktirene kadar fiyatlar vergiler döviz enflasyon vs. daha da artacak. Bahsettiğiniz program hangisi?

Top Bottom