Neler Yeni

Rehber FreeSync Monitörde G-Sync Açmak

fieryz

80+ Titanium
En İyi Cevap
29
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,056
İsim
Ömer
Steam
fieryz
Ben bir şeyi anlamadım enable for fullscreen i açınca sadece fullscreende mi gsync oluyor ben butun oyunlarımı pencereli tam ekranda oynuyorum
Hayır, neden fullscreen oynamıyorsun ? Merak ettim.

Ahmettİlhan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Ahmet İlhan
Selamlar, bilmeyen dostlarımız için FreeSync monitörlerde G-Sync nasıl açılır ondan bahsedeceğim. Kısa ve öz bir rehber olacak, rehberimize geçelim.

Öncelikle monitörün ayarlarından FreeSync'i etkinleştirmemiz gerekiyor, FreeSync'i etkinleştirmek için monitörü ekran kartına Display Port ile bağlamamız gerekiyor. FreeSync'i etkinleştirdikten sonra NVIDIA Denetim Masasına giriyoruz. Ardından Ekran kısmından G-SYNC ayarlarına tıklıyoruz. Ve aşağıdaki ayarları tikliyoruz.

Enable G-SYNC, G-SYNC Compatible
Enable for full screen mode
Enable settings for the display model

Bu ayarları yaptıktan sonra 3D Ayarları kısmından 3D Ayarların Yönetilmesine tıklıyoruz bu ayarlardan Monitör Teknolojisine gelip G-SYNC Compatible seçeneğine tıklayıp ayarları kaydediyoruz. İşlem bu kadar, artık monitörde G-Sync açılmış oluyor :)
freesync displayportsuz açılmıyormu peki monitör sipariş ettiğimizde dp kablosu gelir mi

HyperLeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
443
İsim
Ali Demir Alpay
bunu yapınca ne oluyor?

Adolf Hitler

80+ Bronze
Monitörüm freesync ve ekran kartına hdmı ile bağlı, nasıl oluyor bu (??)

fieryz

80+ Titanium
En İyi Cevap
29
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,056
İsim
Ömer
Steam
fieryz
Son düzenleme:

Adolf Hitler

80+ Bronze
DP ile bağlamazsan açamazsın FreeSync.
HDMI ile bağlı ve freesync açık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

DP ile bağlamazsan açamazsın FreeSync.

144 Hz monitörlerde bu teknolojiyi açmazsan oyunlarda yırtılma olabiliyor, yırtılmaları engelliyor.
HDMI ile bağlı ve freesync açık.

DiabLo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Mehmet Özdemir
Elimdeki monitör MSI OPTİX MAG271R 27 İnç 165 HZ Bu monitör de g sync açabilir miyim kimse kullan miyor mu lütfen birisi cevap versin bu konuda ya tam emin olmak istiyorum @Fiery @Mehmet Yılmaz @White Ravens Saygılar

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,465
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

DiabLo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Mehmet Özdemir

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Selamlar, bilmeyen dostlarımız için FreeSync monitörlerde G-Sync nasıl açılır ondan bahsedeceğim. Kısa ve öz bir rehber olacak, rehberimize geçelim.

Öncelikle monitörün ayarlarından FreeSync'i etkinleştirmemiz gerekiyor, FreeSync monitörde G-Sync'i etkinleştirmek için monitörü ekran kartına Display Port ile bağlamamız gerekiyor. FreeSync'i etkinleştirdikten sonra NVIDIA Denetim Masasına giriyoruz. Ardından Ekran kısmından G-SYNC ayarlarına tıklıyoruz. Ve aşağıdaki ayarları tikliyoruz.

NOT: HDMI ile FreeSync açabilirsiniz fakat G-Sync açamazsınız.

Bu ayarları yaptıktan sonra 3D Ayarları kısmından 3D Ayarların Yönetilmesine tıklıyoruz bu ayarlardan Monitör Teknolojisine gelip G-SYNC Compatible seçeneğine tıklayıp ayarları kaydediyoruz. İşlem bu kadar, artık monitörde G-Sync açılmış oluyor :)

Kral iyi dedin ama FreeSync'i nereden etkinleştiricez?

Ordulu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Mustafa Elbaşı

Öncelikle monitörün ayarlarından FreeSync'i etkinleştirmemiz gerekiyor, FreeSync monitörde G-Sync'i etkinleştirmek için monitörü ekran kartına Display Port ile bağlamamız gerekiyor. FreeSync'i etkinleştirdikten sonra NVIDIA Denetim Masasına giriyoruz. Ardından Ekran kısmından G-SYNC ayarlarına tıklıyoruz. Ve aşağıdaki ayarları tikliyoruz.

NOT: HDMI ile FreeSync açabilirsiniz fakat G-Sync açamazsınız.

Bende böyle

Hayır, neden fullscreen oynamıyorsun ? Merak ettim.
ben fotosunu attım o fotoda gsync yazmıyo napıcam?

Ekler

• .....png
    .....png
    9.8 KB · Hit: 81
Son düzenleme:
Top Bottom