Neler Yeni

FSR 4 vs FSR 3.1 Görüntü Karşılaştırma !

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Sam
Arkadaşlar biraz genel bir sorum olacak. Aynı fiyat aralığında AMD ekran kartları daha yükse performans veriyor, bu doğru. Ancak daha sıcak çalışmaları ve güç tüketmeleri dezavantaj. Bütün bunları kenara bırakırsak; sizce FSR, DLSS'in çok mu gerisinde?

Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Amd ekran kartı tarafında nvidia ile rekabet edemeyecek olmasına rağmen FSR 4'ün sadece yeni kartlar için çıkacağını söylüyorsa kendi kaybeder. Fiyat olarak nispeten az biraz daha uygun fiyatlı diye AMD Radeon alıyor insanlar.

Çokta zorlarlarsa komple millet kafayı kırıp gider nvidia alır. Şimdilik zaten insanların ellerindeki 4000 serisi nvidia, 6000-7000 serisi Radeon kartlar fazlası ile iş görüyor zaten.

Devrimsel nitelikte bir şey olmadığı sürece kart değiştirmeye gerek olmadığını düşünenlerdenim.

4070 Super ya da 7800XT'nin yetmediği hangi oyun varki DLSS 4 ve FSR 4 için kart değiştireceğiz?

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,389
İsim
Diyarhan
9000 serisine özel çünkü donanımdan besleniyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fiyatına bakar.
100 Dolar dan fazla fark olmazsa Nvidia yönelirim. Vram avantajı güzel hoş ama eksiklerine var hala

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
8000 serisi neden atlandı konudan bağımsız olarak soruyorum. Ayrıca ben fsr nin denediğim hiçbir oyunda adam akıllı çalıştığını görmedim. (6600xt kullanıyom)

The Semih

80+ Gold
Arkadaşlar biraz genel bir sorum olacak. Aynı fiyat aralığında AMD ekran kartları daha yükse performans veriyor, bu doğru. Ancak daha sıcak çalışmaları ve güç tüketmeleri dezavantaj. Bütün bunları kenara bırakırsak; sizce FSR, DLSS'in çok mu gerisinde?
DLSS4 şuanda çok iddalı, ama FSR4 daha fazla sıçrama yaptı bana göre, 3.1 a göre devasa fark atmış. İkisi bu sene kapışacak gibi gözüküyor sadece upscale olarak. Nvıdıa nin diğer teknolojilerine AMD tam yanıt veremedi hala.

ekrem imaro

80+ Bronze
amd'den tek beklentim broadcast gibi bir şey yapması

Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
DLSS4 şuanda çok iddalı, ama FSR4 daha fazla sıçrama yaptı bana göre, 3.1 a göre devasa fark atmış. İkisi bu sene kapışacak gibi gözüküyor sadece upscale olarak. Nvıdıa nin diğer teknolojilerine AMD tam yanıt veremedi hala.

AMD'nin nvidia'ya göre tek handikapı maalesef ekran kartı sürücüleri. Kimi kullanıcılar (ben dahil) sorunsuz çatır çutur kullanırken kimi kullanıcılar da PSU değiştirmesine, hatta gidip ram değiştirmesine rağmen AMD ekran kartlarındaki çökme, siyah ekran sorunlarına tam bir çözüm bulamıyor. Zaten seneler sonra sanırım AMD'de konunun farkına varmış olacak ki " artık üst seviye ekran kartı üretmeyeceğiz " minvalinde bir açıklama da yaptılar.

Tek-elcilik kimsenin faydasına olmaz ama zaten AMD'den kimse gidipte sallıyorum RTX 5080 ile rekabet etmesini beklemiyorki...Abicim yap şu sürücülerini stabil ardından çıkar piyasaya nedir o işte atıyorum RX 9060 / RX 9070. Yasla gitsin yani. Zaten bizim ülkemizde belli bir seviyenin üzerinde ekran kartı fiyatları alınacak gibi değil ki...

Misal geçtiğimiz Kasım indirimlerinde o kadar iyi denk geldi ki şu an kullandığım RX 7800 XT...Bildiğin 20bin liraya aldım kartı. İnsanların sorunların farkında olmasına rağmen AMD tercih etmesinin sebebi bu fiyat politikaları. 2K'da gittiği yere kadar devam bu kartla. Nvidia alacaklara şimdiden hayırlı olsun diyelim şimdiden.

imZen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Hamza Kağan
İlgilendiği Kategoriler
GPU, Monitör, Kulaklık, Anime, Manhwa
9070 xt nin saf güç olarak 4080 supere denk olacağına dair sızıntılar var ve en son msrp nin 480 dolar olacağı söyleniyordu eğer gerçekten böyle olursa fsr4 ile birlikte tadından yenmez ama her şey dlss4 multi fg nin performansına bağlı bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Nvidia delirip DLSS 3.5'i tüm ekran kartlarına getirse ne olur acaba, şimdi bir düşündümde :D

The Semih

80+ Gold
9070 xt nin saf güç olarak 4080 supere denk olacağına dair sızıntılar var ve en son msrp nin 480 dolar olacağı söyleniyordu eğer gerçekten böyle olursa fsr4 ile birlikte tadından yenmez ama her şey dlss4 multi fg nin performansına bağlı bence
Multi frame olayı çok abartılıyor, çoğu kişi açmıcak bile. Losless scaling aylar önce 4x getirdi, fake frame cazip gelmiyor. Nvıdıa ilk defa kas gücü yükseltmeden kart çıkardı umarım AMD bunu iyi değerlendirir, Fiyat olarak 400 dolar diyorlar, giriş seviyesi kartları o fiyata çıkartıyor AMD.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Nvidia delirip DLSS 3.5'i tüm ekran kartlarına getirse ne olur acaba, şimdi bir düşündümde :D
dlss 3.5 zaten bütün rtx kartlarda varki hatta dlss 4 te olucak bütün rtx kartlarda
Ne olmayacak diye sorarsan 3000 de fg yoktu 4000 de de Multi Fg olmayacak onun harici hali hazırda dlss 2 de olan her şey geliştirilip bütün rtx kartlara dlss 4 adı altında sunulacak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Ümit Öztürk
Amd ekran kartı tarafında nvidia ile rekabet edemeyecek olmasına rağmen FSR 4'ün sadece yeni kartlar için çıkacağını söylüyorsa kendi kaybeder. Fiyat olarak nispeten az biraz daha uygun fiyatlı diye AMD Radeon alıyor insanlar.

Çokta zorlarlarsa komple millet kafayı kırıp gider nvidia alır. Şimdilik zaten insanların ellerindeki 4000 serisi nvidia, 6000-7000 serisi Radeon kartlar fazlası ile iş görüyor zaten.

Devrimsel nitelikte bir şey olmadığı sürece kart değiştirmeye gerek olmadığını düşünenlerdenim.

4070 Super ya da 7800XT'nin yetmediği hangi oyun varki DLSS 4 ve FSR 4 için kart değiştireceğiz?
fsr4'ün başarılı olma sebebi dlss gibi donanımsal olması yani ellerinde değil maalesef eskilerine getirmek belki 7000 serisine gelebilir ama o da 7900 xtx falan düzgün çalışır

imZen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Hamza Kağan
İlgilendiği Kategoriler
GPU, Monitör, Kulaklık, Anime, Manhwa
Multi frame olayı çok abartılıyor, çoğu kişi açmıcak bile. Losless scaling aylar önce 4x getirdi, fake frame cazip gelmiyor. Nvıdıa ilk defa kas gücü yükseltmeden kart çıkardı umarım AMD bunu iyi değerlendirir, Fiyat olarak 400 dolar diyorlar, giriş seviyesi kartları o fiyata çıkartıyor AMD.
o fiyattan çıkarsa bedava olur resmen bence fiyatı o kadar düşük olmayacaktır
multi frame eğer grafik ve fps olarak başarılı olursa elbet cazip gelir

Top Bottom