DLSS4 şuanda çok iddalı, ama FSR4 daha fazla sıçrama yaptı bana göre, 3.1 a göre devasa fark atmış. İkisi bu sene kapışacak gibi gözüküyor sadece upscale olarak. Nvıdıa nin diğer teknolojilerine AMD tam yanıt veremedi hala.
AMD'nin nvidia'ya göre tek handikapı maalesef ekran kartı sürücüleri. Kimi kullanıcılar (ben dahil) sorunsuz çatır çutur kullanırken kimi kullanıcılar da PSU değiştirmesine, hatta gidip ram değiştirmesine rağmen AMD ekran kartlarındaki çökme, siyah ekran sorunlarına tam bir çözüm bulamıyor. Zaten seneler sonra sanırım AMD'de konunun farkına varmış olacak ki " artık üst seviye ekran kartı üretmeyeceğiz " minvalinde bir açıklama da yaptılar.
Tek-elcilik kimsenin faydasına olmaz ama zaten AMD'den kimse gidipte sallıyorum RTX 5080 ile rekabet etmesini beklemiyorki...Abicim yap şu sürücülerini stabil ardından çıkar piyasaya nedir o işte atıyorum RX 9060 / RX 9070. Yasla gitsin yani. Zaten bizim ülkemizde belli bir seviyenin üzerinde ekran kartı fiyatları alınacak gibi değil ki...
Misal geçtiğimiz Kasım indirimlerinde o kadar iyi denk geldi ki şu an kullandığım RX 7800 XT...Bildiğin 20bin liraya aldım kartı. İnsanların sorunların farkında olmasına rağmen AMD tercih etmesinin sebebi bu fiyat politikaları. 2K'da gittiği yere kadar devam bu kartla. Nvidia alacaklara şimdiden hayırlı olsun diyelim şimdiden.