Furmark Ekran Kartını Yanlış Gösteriyor

Smiluq

80+
Reaksiyon skoru
19
Merhaba arkadaşlar İncehesap'tan 1 ay önce hazır sitem almıştım fakat aldığım günden itibaren dakika başı 1 veya 2 kere anlık takılma meydana geliyor. Adrenalin uygulamasının katman kısmından baktığımda Micro stutter değeri bazen %1 ve %2 oluyor o zaman çok bir şey hissedilmiyor ama bazen %7 %10 değerlerine çıktığında çok belli bir şekilde anlık takılma meydana geliyor. Ekran kartında sorun mu var diye furmarkı yükledim ve teste soktuğumda ekran kartı modeli powercolor reaper 8gb gözüküuor fakat bende hellhound 16gb modeli var. Sizce ekran kartında bir sıkıntı mı var

Ekler

• sistem.webp
    sistem.webp
    29.9 KB · Hit: 31
  • furmark.webp
    furmark.webp
    58.5 KB · Hit: 25
Incehesap yanlış yazmış olabilir. Ekran kartın 2 fanlıysa reaper modelidir

böyle gözüküyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@TechGuy hocam siz bu konularda bilgiliye benziyorsunuz yardım eder misiniz

Ekler

• gpu-z.webp
    gpu-z.webp
    46.9 KB · Hit: 23
Son düzenleme:
İncehesabın söylediği model. Furmark yanlış okumuş.
Hocam peki bu takılmaların sebebi ne olabilir ? Ddu ile ekran kartı sürücülerini silip tekrar yükledim, bios son sürmde, expo1 ve 2 yi açıp tekrar denedim yine aynı takılmalar oluyor birde expo kapalı pc boşta 48 derece iken expo açınca boşta 58-60 derece oluyor.

Hocam peki bu takılmaların sebebi ne olabilir ? Ddu ile ekran kartı sürücülerini silip tekrar yükledim, bios son sürmde, expo1 ve 2 yi açıp tekrar denedim yine aynı takılmalar oluyor birde expo kapalı pc boşta 48 derece iken expo açınca boşta 58-60 derece oluyor.
Kullanılan soğutucu kaliteli değil onu konudan bağımsız söyleyeyim. Stutter bir çok sebepten olabilir hocam, tek tek bakmanız lazım. İşlemci ısıları, stabilitesi, sürücüler, özellikle chipset sürücüsü. Her oyunda aynı mı?

Kullanılan soğutucu kaliteli değil onu konudan bağımsız söyleyeyim. Stutter bir çok sebepten olabilir hocam, tek tek bakmanız lazım. İşlemci ısıları, stabilitesi, sürücüler, özellikle chipset sürücüsü. Her oyunda aynı mı?
Evet hocam soğutucu kötü çoğu oyunda oluyor bazısında her dakika oluyor bazısında 5dk da bir oluyor. Cyberpunk da denediğimde cpu kullanımı genel olarak %95-%100 sıcaklığı 80 derece oluyor ve çok sık stuttering oluyor. Gta 5 de ise 5dk da 1 kere oluyor cpu kullanımı %60 ve sıcaklığı 60-65 derecelerde geziyor.

Geri