Yardım G8 Oled Siparişini İptal Etmeli miyim?

kaan0513

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
531
Merhaba arkadaşlar bir hevesle Samsung 2k Oled ekranım varken 4k Oled ekran sipariş ettim. Forumda ve face gruplarında 4070 Tİ Super ekran kartı ile kullanmanın yeterli performansı veremeyeceği, 2k sistemde kalmamın daha iyi olacağını söylediler. Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz? 4k kullanan tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
5070Ti kullanıyorum 2K'da Ultrada anca anca iş görür performans veriyor. 4K Ultra'yı 5090 bile tam çekmiyor sendeki de iyi cesaret olmuş hocam.
Film vs çok izliyorsan kullan tabi de oyun kullanımı için 4K çok mantıksız olmuş.

bende 4k 160hz monitör var 4070ti gayet yeterli geliyor rdr2 gibi oyunlarda 100 fps cs gibi oyunlarda 200 fpsleri görüyorum

Merhaba arkadaşlar bir hevesle Samsung 2k Oled ekranım varken 4k Oled ekran sipariş ettim. Forumda ve face gruplarında 4070 Tİ Super ekran kartı ile kullanmanın yeterli performansı veremeyeceği, 2k sistemde kalmamın daha iyi olacağını söylediler. Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz? 4k kullanan tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
4k için min 5070ti falan lazım onda da vram yetersiz hiç uzun ömürlü olmaz. 4090 ya da 5090 lazım

5070Ti kullanıyorum 2K'da Ultrada anca anca iş görür performans veriyor. 4K Ultra'yı 5090 bile tam çekmiyor sendeki de iyi cesaret olmuş hocam.
Film vs çok izliyorsan kullan tabi de oyun kullanımı için 4K çok mantıksız olmuş.
Hocam değerli yorumun için teşekkür ederim, aslında sendeki kart ile mfg falan 4k yı kaldırması lazım tabi uzun ömürlülük açısından 2k en ideali şu an da. Sanırım siparişi iptal etmem gerekecek, genel yorumlar hep bu yönde. Bazı kişiler dlss performans modu ile 60-70 fps alır 2k dan daha güzel görüntü elde edersin demişti. Bunun hakkında düşüncen nedir?

gereksiz harcama olmuş. 2K yeterli ben 2k oled monitörü 5060 ile kullanıyorum dlss-mfg-sm ile min 100-150fps açıyor hikayeli oyunları. Dizi film için 4k istiyorsan da gerek yok. 2k bitrate yüksek filmdizi indirirsen 4k kalitesinde izlersin teorik olarak çünkü netflix gibi yerler 4k çözünürlükte film dizi sunsa da bitrate düşük oluyor. 2k yı 1080p gibi 4kyı 2k gibi izliyorsun..

sakın aldırış etme.
4k oled keyfi bambaşka olur 2k çamur gelir öyle diyim.

Elindeki ekran kartı ile +fg ile AAA oyunlarda 60 üstü alırdın her türlü. O da sana yeter.

Bu 2k yeter ehuehu diyen zırcahiller 4k keskinliğini deneyimlememişler anlaşılan. Benim zannımca 4k 30fps > 2k 60fps arada epey fark var.

Ben 5080 ile 4k monitör kullanıyorum iyiki almışım diyorum eski 1080 monitör çamur geliyor

27 inç için 1080p 82 ppi
2k 109 ppi
4k 160 ppi veriyor hocam aradaki fark uçurum kısacası.

Cahil cühelalara aldırış etme

Hocam değerli yorumun için teşekkür ederim, aslında sendeki kart ile mfg falan 4k yı kaldırması lazım tabi uzun ömürlülük açısından 2k en ideali şu an da. Sanırım siparişi iptal etmem gerekecek, genel yorumlar hep bu yönde. Bazı kişiler dlss performans modu ile 60-70 fps alır 2k dan daha güzel görüntü elde edersin demişti. Bunun hakkında düşüncen nedir?
Hocam böyle şeylere eskiden çok kafa yorardım, sizin yaşınız kaç bilmiyorum ama şahsen 30 yaşına gelmiş biri olarak görüşüm şöyle,
4K alayım, DLSS açayım, Upscaling olsun, 3FPS ordan 5FPS şurdan gelsin, 60FPS olsun, şöyle olur böyle olur vsvs...
Bunlara kafa yoracak vaktim de yok enerjim de açıkçası, bir süre sonra yolun sonundaki ışıkta, tüm kullanıcılar da bu noktaya geliyor gördüğüm kadarıyla, bu kadar inciğe boncuğa kafa yoracağıma 2K'yı çekerim, paşalar gibi 100+FPS ile oynarım, monitörümün de Hz'i yüksek olduğundan görüntü de daha akıcı olur, dlss vs. antin kuntin şeylere de kafa yormadan tak çalıştır oynar/izlerim.
Diyorum.
Yine de ekleyeyim, daha çok gamepad ile oynuyorsan, film de çok izliyorsan o zaman 4K'nın sana herhangi bir dezavantajı olmaz, kullan keyfini çıkar.

4k için min 5070ti falan lazım onda da vram yetersiz hiç uzun ömürlü olmaz. 4090 ya da 5090 lazım
İleride 5000 super ve 6000 serisinde ekran kartı alacak bütçeye sahip olduğumu düşünürsen ne düşünürsün?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
İleride 5000 super ve 6000 serisinde ekran kartı alacak bütçeye sahip olduğumu düşünürsen ne düşünürsün?
5070ti super alınabilir ama 5070 super alınmaz. Sadece vram gelecek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bakın bi zırcahil daha vram yetersiz cart curt

5080 ile mfg açıp 150-200 fps alıyorum her oyunda 4k ultra ayarda

Adam gelmiş yetersiz falan diyor

Böyle zırcahillerin yasaklanması lazım
Nvidia'nın aradığı keriz tayfadan

Aynı siparişi bende verdim uzun uzadıya düşünüp araştırdıktan sonra tabi bana makul geldi iptal etmeyi düşünmüyorum 7500f +9070xt var

5070ti super alınabilir ama 5070 super alınmaz. Sadece vram gelecek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nvidia'nın aradığı keriz tayfadan
harbi faresin dostum ya. Paranız yetmiyor diye marka düşmanlığı yapmanın bi manası yok. Bu işin babası zaten nvidia. Nasıl ki işlemcide amd ise. Bazı gerçekleri kabul edin artık o kadar para sayıp aldığım 6800xt de yediğim wattmanlardan sonra bedava verseler uğraşmam amd kartlar ile

Geri