Neler Yeni

Game Garaj PSU??

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
Arkadaşlar kusura bakmayın biraz rahatsız edeceğim,
@HABAR @Rambo_87
Bu arkadaşlarla uzun süredir bu PSU hakkında (game garajın) tartışma halindeyiz konu farklı yerlere uzadı bakın ben düşüncelerimi ve söyleceklerimi açık açık söyleyeyim, bu PSU ülkede bilinmiyor doğrumu, yabancı ülkelerde bir kaç video kutu açılımı vs videolar var ve ben yabancı forumlara girdim bikaç tane forumu türkçeye çevirip cevaplara baktım genel olarak bu PSU nun yabancı ülkede de sorununun olmadığını güvenilir marka olduğunu fakat (haklı olarak) daha kaliteli bir PSU ya yönelmelerini öneriyorlar nedeni ise bileceğiniz üzere orada fiyatlar gerçekten çok uygun. Bu PSU ülkemizde dediğim gibi bilinmediğinden ve araştırma gereği duyulmadığından çin malı diyen bile var ki onu ayrı tutuyorum onla konuşmaya bile gerek yok, PSU ya ön yargı var, game garajdan sistem alıp memnun olmayan ben görmedim sorun yaşayan 1 tane kişi gördüm oda destekle konuşup sorununu çözdü. Bende 2 kere elektrik gitti geldi ve sistem sorunsuz bakın eğer bu PSU gerçekten kalitesiz yalandan bir bronze 80+ ibaresi olsaydı sistem fişi büyük ihtimalle çekerdi 1 de çekmese 2 de çekerdi parçalar RAM e kadar yanabilirdi. ben PSU nun aşırı kaliteli kesinlikle titanium PSU yerine bu alınır demiyorum fakat, alınmaz güvenilmez diye de bir şey yok. Sizin düşünceleriniz nelerdir benim bu dediklerimi haklı buluyorsanız haklısın deyip geçebilirsiniz sizide yormak istemem fakat bulmuyorsanız haklı yalnış dediğim şeyleri yazın.
kullanıyorum
2 defa uzun süre elektrik gitti sistem açık iken sonra yüksek akımla geri geldi psuya(öyle biliyorum) SIKINTI ÇIKMADI ALİEXPRESS de bakınca yorumlarıda olumlu pek fazla bilinmemesi onu kötü yapmıyor sana katılıyorum

Nocturne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Eren Kaya
Adam bana forumda diyor ki 10 gündür kullanıyorum sorun yok milleti endişelendirmeyin. 10 günde de BİR ZAHMET sorun çıkmasın. Ve corsair FSP gibi markalar uzun vadede kendilerini belli ediyorlar.

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
Yani tabii dediğiniz doğru ama ben yeni ve TR'de çok tanınmayan bir PSU'ya sistemimi emanet etmem. Ama sizin kararlarınız farklı olabilir.
bu önyargıları kırmak lazım mesela seasonic markasını ilk defa duydum çok duymamıştım ama adamlar işini iyi yapıyor

Ouzkskn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
....
* 80 Sertifikasını boş verin.. Kutuya Logo koymak kolay. Piyasada Adam kutuya 80 Bronz - Silver - Gold Logosunu koyar. Sertifika Hak getire.
* Elektronik şans işidir. Alırsın ilk gün bozulur gider veya Taş gibi çıkar senelerce seni taşır. (Bu şans işidir.)

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Yazdığın "Bende 2 kere elektrik gitti geldi ve sistem sorunsuz bakın eğer bu PSU gerçekten kalitesiz yalandan bir bronze 80+ ibaresi olsaydı sistem fişi büyük ihtimalle çekerdi 1 de çekmese 2 de çekerdi parçalar RAM e kadar yanabilirdi." yazısını gördükten sonra bastım kahkahayı. +80 ibaresi ile sistemin fişi çekmesinin alakası yok. Kısaca özetlersek +80 sadece verimliliği gücü güzelce ne kadar verimli yansıtabildiğini gösterir. Sistemin fişi çekme olayı akım korumaları var mı yok mu ona bağlı. Hem zaten dandik olsa bile 1. 2. elektirk gidip gelmesinde yanar gider diye bir şey yok. Düşük bütçeli Rampage, Frisby, GP, Everest gibi dandik PSU'lar direk öyle yanmıyor. Uzun vadede iyi değiller 1-2 yıl sonra gidiyorlar genelde. Uzun vadede üzülen çok ve 12v kanalından düzgün güç vermiyorlar o yüzden önermiyoruz. Yok 1. olmazsa 2. kesintide gider falan yok yani.
12v kanalından 480w veriyor. Tamamdır 1 sene sonra konuşalım herhangi ufacık bir sorunda adam gibi konu açacağım merak etmeyin.

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
Adam bana forumda diyor ki 10 gündür kullanıyorum sorun yok milleti endişelendirmeyin. 10 günde de BİR ZAHMET sorun çıkmasın. Ve corsair FSP gibi markalar uzun vadede kendilerini belli ediyorlar.
ben 1.5 ay oldu kullanalı sabahtan akşama kadar kullanıyorum sıkıntı yaratmadı 2 defa biraz akıma uğradı

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
* 80 Sertifikasını boş verin.. Kutuya Logo koymak kolay. Piyasada Adam kutuya 80 Bronz - Silver - Gold Logosunu koyar. Sertifika Hak getire.
* Elektronik şans işidir. Alırsın ilk gün bozulur gider veya Taş gibi çıkar senelerce seni taşır. (Bu şans işidir.)
Mesela frisby psu arkadaşım 3 yıldır boru gibi kullanıyor sorununu ben duymadım.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
PSU'nun modeli aigo GP-550. İnternette ne bir tear down var ne de bir şey.
ALİEXPRESS de bakınca yorumlarıda
Yorum falan yok, yıldızlamışlar sadece. Ayrıca yaptığınız alışverişin yorumlarını uzun kullanım sonrası mı yapıyorsunuz veya o kargoyu teslim alan insanlar nasıl yapıyorlar, bunların hiçbiri bilinmiyor.
Aynı sistem dışarıdan da aynı fiyata alınabileceğine göre, .
.

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Yazdığın "Bende 2 kere elektrik gitti geldi ve sistem sorunsuz bakın eğer bu PSU gerçekten kalitesiz yalandan bir bronze 80+ ibaresi olsaydı sistem fişi büyük ihtimalle çekerdi 1 de çekmese 2 de çekerdi parçalar RAM e kadar yanabilirdi." yazısını gördükten sonra bastım kahkahayı. +80 ibaresi ile sistemin fişi çekmesinin alakası yok. Kısaca özetlersek +80 sadece verimliliği gücü güzelce ne kadar verimli yansıtabildiğini gösterir. Sistemin fişi çekme olayı akım korumaları var mı yok mu ona bağlı. Hem zaten dandik olsa bile 1. 2. elektirk gidip gelmesinde yanar gider diye bir şey yok. Düşük bütçeli Rampage, Frisby, GP, Everest gibi dandik PSU'lar direk öyle yanmıyor. Uzun vadede iyi değiller 1-2 yıl sonra gidiyorlar genelde. Uzun vadede üzülen çok ve 12v kanalından düzgün güç vermiyorlar o yüzden önermiyoruz. Yok 1. olmazsa 2. kesintide gider falan yok yani.
Ben zaten hic anlamadim bi elektrik giderse ve gelirse niye psu kirilsin diye.
Ayni olay sigorta ac kapat, effect ayni.
Psu icinde ekstra bi sigorta var.
Üstelik psu icindeki teknik önemli.
Pahali psu daha cok elektronik var ve systemi daha net kuruyor.
Spd protection.
Current protection
Rail control
Power control
Signal Quality and transform to a z diode

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
bu önyargıları kırmak lazım mesela seasonic markasını ilk defa duydum çok duymamıştım ama adamlar işini iyi yapıyor

Yeni olan bir şeye neden güveneyim? Kaliteli, kendini kanıtlamış markalar varken neden ne olduğu belli olmayan bir PSU alayım?

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Ben 2-2.5 ay önce aldım sistemi prizim akım korumalı PSU Corsair rahatım. Elektrik gitti sistem fişi çekti falan artık eskidi. Artık akım korumaları ani güç kesintileri, gerilimleri vs. sorun oluşturmuyor.
OVP : Aşırı Gerilim Koruması
UVP : Düşük Gerilim Koruması
OPP : Aşırı Güç Koruması
OTP : Aşırı Sıcaklık Koruması
OCP : Aşırı Akım Koruması
SCP : Kısa Devre Koruması
OLP : Aşırı Yükleme Koruması
Bunlar gayet işi görüyor, UPS almaya falan da gerek yok yani benim 10 senelik eski sistemde de kaç kere elektrik gitti belki 100 bile olmuştur, PSU kaliteli idi hiçbir şey olmadı. O kadar korkmanıza gerek yok.

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
Yeni olan bir şeye neden güveneyim? Kaliteli, kendini kanıtlamış markalar varken neden ne olduğu belli olmayan bir PSU alayım?
aigo yurt dışında bilinen bir marka sadece ülkemizde bilinmiyor ben her zaman bir fsp olsa bir corsair olsa bir seasonic olsa iyidir derim ama bu psu da gayet iyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,641
Üyeler
168,470
Son üye
Atakan Emir
Top Bottom