Neler Yeni

Game Garaj PSU

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Merhabalar ben game garajdan 3-4 ay önce bir bilgisayar aldım ve aldığım ilk günden itibaren ekran kartımla ilgili sorunlar yaşadım. Rx 590 ekran kartları normalde 550w bir PSU istiyor bana kasamda gönderilen PSU'da GP550w marka bir PSU. Ekran kartını msi afterburner uygulamasında default ayarlarla çalıştırdığımda neredeyse tüm oyunlar ana menüde veya oyuna girerken hemen crash veriyordu. Ekran kartının düzgün çalışabilmesi için Msi afterburnerdan Power Limit'i -%50 ye indirdim. Core clock hızı normalde 1545 mhz iken ben bu hızı 1445 mhz'ye indirmek zorunda kaldım. Uzun süre bu şekilde sorun yaşamadan kullandım ekran kartını. Bence sorun tamamiyle PSU'da. Neden diye soracaksınız. Dün ryzen5 3500X cpu'mun overclock özelliğini bios üzerinden kapattım. Cpu'm 3.6 hızında çalışırken ekran kartının hızını tekrar 1545 mhz ye çektim ve bu sefer normalde ana menüden crash yediğim oyunlar uzun süre sorunsuz çalıştı (20 dakika içinde tekrar crash yedim tabii ki). Bilgisayarlardan fazla anlamıyorum ama basit bir mantık kullandığımda cpu overclock yaparsam daha fazla güç çeker overclock kapattıktan sonra ekran kartı normal hızında daha uzun bir süre çalışabiliyorsa PSU'nun yeterli olmadığı veya kalitesiz olduğu anlamına gelir diye düşünüyorum. Tabi başka sorunlarda yaşadım bu bilgisayarla Neden böyle yapıyor bilmiyorum ama bazen motherboard üzerinde pek çok usb ethernet kablosu falan takılıyken bilgisayar normal bir şekilde açılmıyor , monitöre hiçbir şekilde video gelmiyordu. Motherboard üzerinden kabloları çıkardığımda sorunsuz bir şekilde bilgisayarın açılması da PSU'da bir sıkıntı olduğunu göstermez mi ?
Game Garajdaki hiç bir sistemde RX590 ekran kartı yok, masaüstü üzerinden bir foto atarmısın ekran kartının ne olduğunu gösteren ? :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

550W PSU ama 12v kanalından 400 küsür veriyor. PSU' ya bakın 12v' ın altında kaç amper yazıyor çarpın. 12v' ın altında 20 yazıyorsa 12x20 gibi. Çıkan sonuç W değeri.
480W veriyor. Aynısı var.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,324
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Game Garajdaki hiç bir sistemde RX590 ekran kartı yok, masaüstü üzerinden bir foto atarmısın ekran kartının ne olduğunu gösteren ? :)

480W veriyor. Aynısı var.
480W' ın yetmesi lazım aslında garip.

İşteBenimNickim!

80+ Bronze
Aigo'nun dandik PSU'larına yurtdışında bakan bike yok. Anca 3. Dünya ülkelerinde düşünülüyor. Sertifika olması bir şeyi değiştirmez, basit topolojilerle %80 verimliliğin üstüne kolayca çıkılıyor.

Eagle321

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdim Özkan
Ek Açıklama 2020-08-14 120932.png
Ek Açıklama 2020-08-14 120920.png

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Aigo'nun dandik PSU'larına yurtdışında bakan bike yok. Anca 3. Dünya ülkelerinde düşünülüyor. Sertifika olması bir şeyi değiştirmez, basit topolojilerle %80 verimliliğin üstüne kolayca çıkılıyor.
Valla kullanıyorum memnunum dostum, kimseylede daha tartışmaya felan girmiyorum boş yere. Bana sadece kullanıpta sorun yaşayan olursa söylersen sevinirim.

MertAliT

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
MertAli Turna
aigo psu arkadaşlar

Eagle321

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdim Özkan
Aliexpress de 272 lira falan bu psu. Para biriktirip yeni bir Cooler Master 650W psu sipariş ettim bile. Tabi sorun ekran kartımda da olabilir ama o zaman msi afterburnerda ayar değişikliği yapıp 4 ay hiç sorun yaşamadan kullanabildim.

MertAliT

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
MertAli Turna
aigo aigo aigo

aigo

İşteBenimNickim!

80+ Bronze
Valla kullanıyorum memnunum dostum, kimseylede daha tartışmaya felan girmiyorum boş yere. Bana sadece kullanıpta sorun yaşayan olursa söylersen sevinirim.
Kullanıp memnun olman yetmiyor işte, bilgi sahibi olup önerdiğin ürünün arkasında durman gerekiyor. Kimse para verip aldığı ürünün kötü çıkmasından hoşlanmaz ama gerçek budur.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Hocam zahmet olacak ama bi aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcısının da ss ini atarmısın?

Kullanıp memnun olman yetmiyor işte, bilgi sahibi olup önerdiğin ürünün arkasında durman gerekiyor. Kimse para verip aldığı ürünün kötü çıkmasından hoşlanmaz ama gerçek budur.
Tamam gerçek aigo çöptür, ben memnunum. :)

Eagle321

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdim Özkan
Ya uzun süredir araştırıyorum bu yaşadığım sorunu bu başlığı görünce kayıt olup hemen yazdım zaten yalanım yok.

Ek Açıklama 2020-08-14 121441.png

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Ya uzun süredir araştırıyorum bu yaşadığım sorunu bu başlığı görünce kayıt olup hemen yazdım zaten yalanım yok.

Alıntıyı görüntüle
Hocam sizin sorun PSU dan değildir, neden diye soracak olursan, PSU yeterli olmazsa sisteme yük altında restart atar,
Bu video da olduğu gibi, sizin sistemde ekran kartından bir sorun olabilir garantisine gönderin derim.

@HABAR hocam sal artık güç kaynağı uzmanı efe konuşuyor.
Ne zamanki konuyu hortlatıp yine kavga çıkartmaya çalışmana daha bir şey demiyorum. Dedikleriniz felan umrumda bile değil.

owl.zfg

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Mertcan
Hocam sizin sorun PSU dan değildir, neden diye soracak olursan, PSU yeterli olmazsa sisteme yük altında restart atar,
Bu video da olduğu gibi, sizin sistemde ekran kartından bir sorun olabilir garantisine gönderin derim.

Ne zamanki konuyu hortlatıp yine kavga çıkartmaya çalışmana daha bir şey demiyorum. Dedikleriniz felan umrumda bile değil.
Arkadaş az aklıselim olsan zaten 12 sayfa tartışmazsın, karşı tarafı dinlemeyip kendi echo chamberini oluşturmuş sayıp döküyorsun sadece. Yeter yani arkadaş

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,367
Üyeler
168,615
Son üye
ishakcan
Top Bottom