ByEfe04
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 5
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 11,874
- İsim
- Efe Kıcır
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Game Garajdaki hiç bir sistemde RX590 ekran kartı yok, masaüstü üzerinden bir foto atarmısın ekran kartının ne olduğunu gösteren ?Merhabalar ben game garajdan 3-4 ay önce bir bilgisayar aldım ve aldığım ilk günden itibaren ekran kartımla ilgili sorunlar yaşadım. Rx 590 ekran kartları normalde 550w bir PSU istiyor bana kasamda gönderilen PSU'da GP550w marka bir PSU. Ekran kartını msi afterburner uygulamasında default ayarlarla çalıştırdığımda neredeyse tüm oyunlar ana menüde veya oyuna girerken hemen crash veriyordu. Ekran kartının düzgün çalışabilmesi için Msi afterburnerdan Power Limit'i -%50 ye indirdim. Core clock hızı normalde 1545 mhz iken ben bu hızı 1445 mhz'ye indirmek zorunda kaldım. Uzun süre bu şekilde sorun yaşamadan kullandım ekran kartını. Bence sorun tamamiyle PSU'da. Neden diye soracaksınız. Dün ryzen5 3500X cpu'mun overclock özelliğini bios üzerinden kapattım. Cpu'm 3.6 hızında çalışırken ekran kartının hızını tekrar 1545 mhz ye çektim ve bu sefer normalde ana menüden crash yediğim oyunlar uzun süre sorunsuz çalıştı (20 dakika içinde tekrar crash yedim tabii ki). Bilgisayarlardan fazla anlamıyorum ama basit bir mantık kullandığımda cpu overclock yaparsam daha fazla güç çeker overclock kapattıktan sonra ekran kartı normal hızında daha uzun bir süre çalışabiliyorsa PSU'nun yeterli olmadığı veya kalitesiz olduğu anlamına gelir diye düşünüyorum. Tabi başka sorunlarda yaşadım bu bilgisayarla Neden böyle yapıyor bilmiyorum ama bazen motherboard üzerinde pek çok usb ethernet kablosu falan takılıyken bilgisayar normal bir şekilde açılmıyor , monitöre hiçbir şekilde video gelmiyordu. Motherboard üzerinden kabloları çıkardığımda sorunsuz bir şekilde bilgisayarın açılması da PSU'da bir sıkıntı olduğunu göstermez mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
480W veriyor. Aynısı var.550W PSU ama 12v kanalından 400 küsür veriyor. PSU' ya bakın 12v' ın altında kaç amper yazıyor çarpın. 12v' ın altında 20 yazıyorsa 12x20 gibi. Çıkan sonuç W değeri.