GAMEGARAJ OEM SORUNLU PAKET

berkeo

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba arkadaşlar Abdullah Bey'in önerisi ve ona güvencimizden geçen ay gamegaraj'ın sunduğu aşağıdaki özelliklere sahip OEM paketini edindim ve şuan çok pişmanım çünkü sorunun kaynağını bulamadım ve çözemedim. Gamegarajın önerisi ise sadece bios ve windows güncellenmesiydi ikisi de zaten yapıldı ve sorun devam etmekte.

İşlemci : AMD Ryzen 5 7500f
Anakat : Biostar B650MT
Bellek : Kingsman Gaming 2x16GB 6000Mhz CL38 DDR5
Ekran Kartı : Inno3D RTX5070 Twin x2 12GB 192Bit GDDR7
Depolama : WD 1TB Green Sn3000 m2.nvme SSD
Kasa Ve Güç : XPG K Mesh 750W 80+ Gold mATX/ATX Kasa

Oyunlarda her ne kadar sistem yüksek fpsler verse de, akıcı degiller. Özellikle bu akıcılık valorant,cs2 gibi oyunlarda daha çok hissediliyor, üstelik bu akıcılık kaybının yanında mikro donmalarda yaşıyorum. Bunun sorunu ne olabilir ne önerileriniz vardır?

- Sistemin işlemci, ekran kartı, ram ve ssd testlerini uzun süreli yaptım ve bir sorun yok.
- Çevre birimlerini (mouse, klavye, ekran vb.) başka bir kasada (yakın özelliklere sahip) denediğimde fpsler aynı fakat oyunlar çok akıcılaşıyor.
- Ekran 165 Hz ve başka bir bilgisayarda sorunu yok.
- RAM'ler başka bir kasada denendi ve sorun yok.
- Windows 11 güncel, ve bütün sürücüler güncel.
- BIOS güncel.
Aşağıda olay görüntüleyicinsde sürekli aldığım hatayı paylaşıyorum bundan kaynaklı olabilir mi bilmiyorum.
Ayrıyeten bu donmaya örnek vermek için aşağıya kısa bir valorant kesitide koyuyorum, yukarıda belirttiğim üzere sadece bu takılmalar değil oyun genel olarak akıcı hissettirmiyor, önceki bilgisayarımda aynı ekranda oynadığımda cok daha akıcı bir oyun deneyimi vardı.
(sınırlar açılırken dikkat etmenizi öneriyorum, ateş ederken de özellikle bu donmalar yaşanabiliyor)

Ekler

• dsp.webp
    dsp.webp
    39.2 KB · Hit: 16
  • tpm.webp
    tpm.webp
    47 KB · Hit: 13
gamegaraj oem sistemleri pek kaliteli parçalar kullanmıyor gibi, arkadaşım da 5070ti lı olan sistemi aldı cs de 150fps falan aldığnı söyledi valorantdayken pc reset atmış kendi kendine yani fiyat performans olarak iyi sistemler ama bazı problemleri olabiliyor, umarım çözülebilir bir sorundur.

Böyle hatayı bilemezsin.
C:\Windows\Minidump klasöründeki dosyaları BlueScreenView ile açıp bakacaksın.

gamegaraj oem sistemleri pek kaliteli parçalar kullanmıyor gibi, arkadaşım da 5070ti lı olan sistemi aldı cs de 150fps falan aldığnı söyledi valorantdayken pc reset atmış kendi kendine yani fiyat performans olarak iyi sistemler ama bazı problemleri olabiliyor, umarım çözülebilir bir sorundur.
umarım çok garip yani ne kadar fps verdiğinin bir önemi kalmıyor şuan bilgisayarın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,204
Üyeler
186,856
Son üye
Flowaser
Geri