Neler Yeni

Çözüldü✓ Gaming Laptop önerisi

Fanchon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ensar
Almayı düşündüğünüz laptoplar ile arasındaki performans farkı ciddi boyutta.
Hiç imkan yoksa TUF modelini öneririm.
Hocam bilmediğimden soruyorum tuf 049 ile acer an515in farkları nedir tam olarak yani dediğim gibi 75w ye 95wlik fark var çok mu fark eder yoksa başka unsurlarda varmıdır ek olarak tekrardan da söylemeliyim tuf kullanmış olduğu r7 6800h işlemci acerin i7 11800h ye kıyasla fazla ısınıyor bu bi problem teşkil etmezmi?

Yani şöyle düşünelim asus daha fazla ısınıp ekran kartındaki 95w olan gücünü tam kullanamayacekken daha az ısınan 75w lik güce sahip acer daha iyi performansta verebilir yt den o karşılaştırmayı bulamadım maalesef

Son düzenleme:

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Hocam bilmediğimden soruyorum tuf 049 ile acer an515in farkları nedir tam olarak yani dediğim gibi 75w ye 95wlik fark var çok mu fark eder yoksa başka unsurlarda varmıdır ek olarak tekrardan da söylemeliyim tuf kullanmış olduğu r7 6800h işlemci acerin i7 11800h ye kıyasla fazla ısınıyor bu bi problem teşkil etmezmi?
20w aşırı olmasa da fark oluşturacaktır, TUF'un bir diğer avantajı MUX switch barındırması.

Altına soğutucu koyunca çok fazla ısınmaz o laptop.

Fanchon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ensar

Değerler bu şekil hocam sizin de bi bakıp yorumlamanızı isterim

DavutK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Davut
Kardeşim içini rahatlatacaksa asus tuf 15 aldım dün elime ulaştı ve squad gibi bir oyunda 85 derecelerde geziniyor 87 yi geçmiyor işlemci sıcaklığı. Ayrıca rtx3050 vsr evet ama kırpılmamış ve tdp si düşürülmemiş bir ekran kartı var. Onun da üstüne mux switch özelliği var. Benim alma nedenim bunların yanı sıra ddr5 ram bulundurmasıydı. Şahsi fikrim artık ddr4 ten uzak durulması. Yani sana asus tuf a15 i tavsiye ederim.

Fanchon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ensar
Kardeşim içini rahatlatacaksa asus tuf 15 aldım dün elime ulaştı ve squad gibi bir oyunda 85 derecelerde geziniyor 87 yi geçmiyor işlemci sıcaklığı. Ayrıca rtx3050 vsr evet ama kırpılmamış ve tdp si düşürülmemiş bir ekran kartı var. Onun da üstüne mux switch özelliği var. Benim alma nedenim bunların yanı sıra ddr5 ram bulundurmasıydı. Şahsi fikrim artık ddr4 ten uzak durulması. Yani sana asus tuf a15 i tavsiye ederim.
Hocam ben hn049 modeli yani 3050ti ile karşılaştırma yapıyorum hn049da DDR 4 var ekran kartı olarak 3050 ile 3050ti arasında fark olduğu için 3050ti önceliğim o yüzden acerin (An515 57) 3050ti si ile asusu karşılaştırıyorum bahsetmiş olduğunuz sıcaklıklarda ise acer daha az sıcaklık vermekte burda kafamı kurcalayan tek şey asus tarafında mux switch ve 20w ekran kartı farkı olması

DavutK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Davut

Kaan31

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Tuna
Hn049 kullanıyorum 3050ti ddr5 4800 2x8 ramlere sahip o kadar memnunum ki arkadaşımada söyledim oda alcak tavsiye ederim

Fanchon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ensar
Tamamdır hocam bakıcam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neden hn049 modelini karsilastiriyorsun ki şu an da ddr5 varyasyonu varken ddr4 lere bakmamalısın bence benim aldığım ürünün linkini bırakıyorum onunla karşılaştır istersen
Hocam bu ürünü de alabilirim başka oyunlardaki fps ve sıcaklık değerlerinizi öğrenebilirmiyim

DavutK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Davut
Kardeşim squad rust gibi oyunlar oynuyorum. Fps değerlerini kontrol etmedim ancak ultra ayarlarda ve çok akıcı şekilde oynuyorum. Ekran kartına aklın takıldıysa hiç düşünmeden al 3050 ama performans olsrak çok iyi. Zaten dlss ozelliği var üzerine bir de mux switch derken performansı daha da artıyor.

Fanchon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ensar
Kardeşim squad rust gibi oyunlar oynuyorum. Fps değerlerini kontrol etmedim ancak ultra ayarlarda ve çok akıcı şekilde oynuyorum. Ekran kartına aklın takıldıysa hiç düşünmeden al 3050 ama performans olsrak çok iyi. Zaten dlss ozelliği var üzerine bir de mux switch derken performansı daha da artıyor.
Sağolun hocam sanırım bunu alıcam

TİTAN.

80+ Platinum
Hocam 3050nin testleri baya kötü sanırsam en kötü 3050 ti ye düşme niyetim var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu sistemide baya araştırdım anladığım kadarıyla ekran kalitesi baya kötüymüş oyun oynarken vs çokta güzel görüntü sunmuyor ram konusunda ise tam emin değilim bi yerde çift kanal olmuyor diye okumuştum

Hocam benimde bulduklarım arasında bu var
Hp nin nası laptob yaptıklarından haberim yok siz önerir misiniz? hp markayı yoksa hiç bulaşmayayımmı
Hocam victus olabilir yada asusun 3050ti ryzen 7 6800h lı laptopta var 20 kya oda alınabilir

Top Bottom