Neler Yeni

Gerçekleri Konu Alan Belgesel

bertoni

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Ali Soymazoğlu
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Pc , Futbol
Steam
https://steamcommunity.com/id/berantoni/
Discord
bertoni#0001

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım(Python, Unity, C#) , Donanım , Oyun
Ormanda yürüyodum önüme kahraman amerikan askerleri çıktı dedi ki hop kardeşim nereye, tuttu kolumda götürüyor. Bi hamle ile kurtardım kolu koşmaya başladım. Adamlar Fire! Fire! diye bağırmaya başladı, mermiler geçiyor sağımdan solumdan. O heyecanla koşaraken aniden durdum bi baktım önüm uçurum aşağısı simsiyah, uçsuz bucaksız bi uçurum. Sonra bi amerikan komutan geldi. Yes sir dedim what is the problem. Dedi what are you doing here this is secret. Dedim let me go kumandan i will keep this secret. Komutan i trust you dedi gözümü bağladılar beni bi M1 Abrams'a bindirdiler. İndiğimde başladığım yerdeydim. Demem o ki umarım dünyanın ucunu gördüğüm bilgisini kimseye söylemezsiniz forumdan çıkmasın bu bilgi

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,009
İsim
Oğuz Oğuz

Umarım sonuna kadar izlersiniz de tartışabiliriz. Bu belgeselin 2.si de çekildi. İsterseniz atabilirim
10 defaya yakın uçağa binip 40 bin ft'ye çıkmış biri olarak dünya yuvarlak yani özel adıyla geoittir. Kaynak bizzat gözlerim. Ek olarak dünya düzdür demek bütün havacılık faaliyetlerine karşı zıt düşüncedir.

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,279
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
10 defaya yakın uçağa binip 40 bin ft'ye çıkmış biri olarak dünya yuvarlak yani özel adıyla geoittir. Kaynak bizzat gözlerim. Ek olarak dünya düzdür demek bütün havacılık faaliyetlerine karşı zıt düşüncedir.
Uçak camlarının kenarlarına baktığın zaman neden eğimli gördüğünü anlarsın.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,009
İsim
Oğuz Oğuz
Uçak camlarının kenarlarına baktığın zaman neden eğimli gördüğünü anlarsın.
Oval olmasının sebebi insanların dünyayı yuvarlak görmesi için değil gerilmeleri sıfıra indirmek ve çatlak ve kırılmaları en aza indirmektir. Bu sayede basınç farkı oluşmuyor. Eğer dikdörtgen olsaydı, köşelerde yüksek gerilim artacağı için zamanla çatlaklar artacaktı ve uçakta delik açılmasına neden olacaktı. Bu bilgilere internetten aratarak çok kısa bir sürede olabilirsiniz.
Ek olarak üniversitede bizzat derslerini gördüm, bu konuda uzman hocalardan eğitim aldım. Uçak teknolojisi diplomam var.

Kaynaklar;

Junlx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Yiğit Yardımcı
Ya bak abi kesinlikle dünyanın düz olduğuna inanmıyorum ama adam gibi konuşmamışsınızki
Mesela bilgili birkaç arkadaş var açıklıyor
Dostum düz dünya saçmalığı herhangi bir kelime oyunu yapılmadığı sürece tamamen ilgi çekmek ve prim kasılmak için var. Düz dünyayı zaten en basit hali ile gün/yıl ve yer çekimi bitiriyor. Dünya düz olsa idi gece gündüz ve yıl döngüsü nasıl olacaktı? Manyetik alanın şekli bozuk olacağı için güneş patlamalarından bizi ne koruyacaktı? Ay dünya düz ise neden hala bize çarpmadı? (Kütle çekim yasası) Neden birden fazla mevsim var? Güneş saati neden dünyanın her yerinde aynı saati göstermiyor? Neden farklı saat dilimleri var? Neden ay ve güneş tutulmaları yaşanıyor? Neden uçak rotaları harita düz bile olsa kavisli çiziliyor? Dünya düz ise koriyolis kanunu neden var? Top atışlarında uzak mesafe hedeflenirken neden kilometre başı 15 derecelik bir eğim ile hedefin üst kısmı hedefleniyor? Dünya düz diyelim altında ne var ve neden belirli bir mesafe gidince kenarından düşmüyoruz? Bu sorularımın her birine 'gerçekçi' 'akıl dışı olmayan' 'fizik kurallarına ve yasalarına uyan' cevaplar verirsen dünyanın düz olduğuna ben de inanıp düz dünya derneğine katılacağım.
Ardından arkadaşın verdiği cevap şu
Dünyanın düz olduğunu bilen insanları önyargısız ve tarafsızca dinleseydin veya attığım videoyu izleseydin bu soruların bazılarına dünyanın düz olduğunu bilen insanların nasıl cevap verdiğini bilirdin. Adam gelmiş dünya düzse neden kenardan düşmüyoruz dedi. Aklınız anca buna basıyor. Dünya uzayda uçan bir disk değil. Güneş merkezli dünya sisteminde dünyayı düz kabul etmek aptallık olur. Sen bir kabul yapıyorsun sonra o kabulden sadece 1 şeyi değiştirip "e hiç bir şey bu kabule uygun değil" diyorsun. Git araştır düz dünyanın modelini. Bu sorduğun her sorunun cevabı var. Ama sen araştırmak istemediğin için (evet istemiyorsun, çünkü yanlış olduğunu düşündüğünü bir bilgi ile vaktini boşa harcamak istemiyorsun) bu cevaplara ulaşamıyorsun. Sonra da birisi dünya düz diyince hemen dalga geçmeler ve soru bombardımanı. Keşke bu soruları kendi içinde de sorgulasan ve cevaplarını önyargısız ve tarafsızca aklından geçirsen. Evrenin sınırsız büyüklükte olmasına inananlar dünyanın hem düz olup hemde sonsuz bir düzlüğe sahip olduğuna inanmak istemiyor, sebebi ne. Çünkü saçma. Her saniye kendi içine genişleyen evren modelinden çok daha mantıklı geliyor. Bu mesaj bu konudaki son mesajımdır. Herkes tartıştığı konuyu araştırmadan karşısındaki kişiye sallamaya başlıyor. Anca sizin gibilerin yapacağı harekettir bu. Bir gün gözlerinizi ve aklınızı açmanız dileğiyle.
Yani sürekli sorulan sorulara onunda bir açıklaması var demekle yetiniyor. Bir kişide açıkla demiyor. Onun yerine andaval diyenmi , alay edenmi trolliyenmi hepsi var .
Ben burdan Heath Ledger e sesleniyorum.
Stereohearts ın yukarıdaki mesajında dediklerini mantıklı birşekilde kaynak vererek açıkla o zaman sana karşı düşüncelerim değişecek

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Ya bak abi kesinlikle dünyanın düz olduğuna inanmıyorum ama adam gibi konuşmamışsınızki
Mesela bilgili birkaç arkadaş var açıklıyor

Ardından arkadaşın verdiği cevap şu

Yani sürekli sorulan sorulara onunda bir açıklaması var demekle yetiniyor. Bir kişide açıkla demiyor. Onun yerine andaval diyenmi , alay edenmi trolliyenmi hepsi var .
Ben burdan Heath Ledger e sesleniyorum.
Stereohearts ın yukarıdaki mesajında dediklerini mantıklı birşekilde kaynak vererek açıkla o zaman sana karşı düşüncelerim değişecek
Açıklayamaz, açıklayabilirse düz dünya derneğine üye olacağım. O kadar eminim yani :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu sorduğun her sorunun cevabı var.
E tamam cevap ver o zaman madem var? Kendi savunduğun düşünceyi madem araştırdın sen açıkla :D?

Farway

80+ Silver
Top Bottom