Neler Yeni

Gerçekleri Konu Alan Belgesel

olci53

80+ Bronze
Bak şimdi sen eğer bir şeyin var olduğunu iddia ediyorsan bunu bana kanıtlamak zorundasın. "Düz dünya safsatası" Sana bunu kanıtlarken sen sadece sıfır imla ile bunu yazarsan tek yapmaları gereken seni ciddiye almamaktır. Eminim ki savunduğun şeyin gramını bile bilmiyorsun.. Hayatta başarılar sana.
sus kardesim muhattabım değilsin

MYSTIC

80+ Silver
Neden yoğunluğu çok yüksek şeyler yeri delip dünyanın öbür tarafına geçmiyor?
Çünkü hiçbir şey dünyanın yüzeyini delip geçecek kadar yoğun değil.
Balonlar neden helyum ile dolunca uçuyor?
İşte çünkü yoğunluğu az

o zaman uçaklar nasıl uçuyor?
Yoğunluğa karşı gelmek, yerçekimine karşı gelmekten daha kolay.Ben sana sorayım;sizin yerçekiminiz tonlarca suyu kaldırıyor, orda kelebek uçuyor, yaprak bir anda yere inmiyor.Sen söyle senin yerçekiminde uçaklar nasıl uçuyor?
Antartikaya girmemize izin vermiyorlar dediğin yerde patladım
Gidemezsin.Sadece bilim adamları gidiyor onlar da kıyı kesimlerinde araştırma yapıyorlar sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bak şimdi sen eğer bir şeyin var olduğunu iddia ediyorsan bunu bana kanıtlamak zorundasın. "Düz dünya safsatası" Sana bunu kanıtlarken sen sadece sıfır imla ile bunu yazarsan tek yapmaları gereken seni ciddiye almamaktır. Eminim ki savunduğun şeyin gramını bile bilmiyorsun.. Hayatta başarılar sana.
Sen söyle bakalım dünyanın "geoit" olduğunun kanıtlarını.Soru sorma düz dünya ile ilgili.Kendi bildiğini kanıtla bakalım

İşte çünkü yoğunluğu az

Yoğunluğa karşı gelmek, yerçekimine karşı gelmekten daha kolay.Ben sana sorayım;sizin yerçekiminiz tonlarca suyu kaldırıyor, orda kelebek uçuyor, yaprak bir anda yere inmiyor.Sen söyle senin yerçekiminde uçaklar nasıl uçuyor?

Gidemezsin.Sadece bilim adamları gidiyor onlar da kıyı kesimlerinde araştırma yapıyorlar sadece

Sen söyle bakalım dünyanın "geoit" olduğunun kanıtlarını.Soru sorma düz dünya ile ilgili.Kendi bildiğini kanıtla bakalım
@ilkerdnmz37 yanlış anlaşılma olmuş pardon

Kanıtlar mısın lütfen...
Sen kanıtla geoit olduğunu.Duz dünya fikrini çürütmeyi kenara bırak.Sen soyle kanıtlarını.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Titanyum topraktan yoğundur, delip geçmesi lazım sizin diyişinize göre?
İşte çünkü yoğunluğu az
Yoğunluğu neyden az? Oksijenden mi? Dünyadan mı?
Aerodinamik ve hava basıncının mühendislik ile kontrol edilip fayda sağlayacak biçimde yönlendirilmesi ile
Hayır gidebilirsin, yasak bir bölge değil. Sadece kanunları var her ülke gibi. Uluslararası kara bölgesi ve nadir hayvan türlerinin olduğu nesil tükenme bölgesi olduğu için özel koruma altında.

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
İlker Dönmez

İşte çünkü yoğunluğu az

@ilkerdnmz37 yanlış anlaşılma olmuş pardon

Sen kanıtla geoit olduğunu.Duz dünya fikrini çürütmeyi kenara bırak.Sen soyle kanıtlarını.
Hahaha sorun yok, takipteyim.
sus kardesim muhattabım değilsin
Aynen kardeşim, sensin tamam.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Yer çekimi, gün ve yıl döngüsü, açısal hız ve dünyanın iki farklı yarımına dökülen suların zıt şekilde lavabodan dökülmesi sizin düz dünya safsatanızı paramparça ediyor. Düz dünyaya inananları yedim, hala savunmaya çalışanları da engelledim. Adios 🤙

MYSTIC

80+ Silver
Hayır gidebilirsin, yasak bir bölge değil. Sadece kanunları var her ülke gibi. Uluslararası kara bölgesi ve nadir hayvan türlerinin olduğu nesil tükenme bölgesi olduğu için özel koruma altında.
İşte hayvanların bulunduğu yer zaten kıyı kesimleri

dünyanın iki farklı yarımına dökülen suların zıt şekilde lavabodan dökülmesi
Ne?!Biraz daha ayrıntılı anlat lütfen

gün ve yıl döngüsü
İki teoride de gün ve yıl döngüsü aynı.Bu dünyanın geoit olduğuna kanıt değil.
😘

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
uçağa bindiyseniz dünyanın yuvarlak olduğunu anlardınız. eğer dünya düz olsaydı uçaklar uzaya fırlardı be
Kendimi uzay, astronomi, fizik, bilim, teknoloji ve matematiğe adadığım için diyorum ki gerçek belgesel izlemelisin. Örnek istersen birkaç tane önerebilirim.

Dünya'nın düz olduğunu varsayarsak kütle çekim kuvveti diye bir şey olmaz. Gündüz gece diye bir gerçek olmaz. Kutuplarda yer çekiminin yüksek olduğu gerçeği yalanlanmış olur hatta. Her yerde aynı çekim kuvvetine maruz kalırız.

Hadi onu da geçtim. Gelişmiş herhangi bir yolcu uçağında seyahat edersen bile düz olmadığını anlarsın.

Bir sorun olursa beni etiketle, cevaplandırayım.

Çakmak gazı solumanın yan etkilerinin ele aldığı bir konu gibi olmuş konu biraz. 500 liraya bugün bir uçak bileti alınabiliyor aslında
Edit: 0'I 0'a bölüp 1 bulan dolayısıyla 2+2=5 eder diyen bir arkadaş vardı youtubeda. Ha bir de istanbulun altında contorium varmış ona da bakabilirsin başlık sahibi reyiz
Siz fazla Hayal dünyasında yaşıyorsunuz ama herhangi bir bilimsel kanıtınız yok ya bilimi inkar ediyorsunuz ki bu çok büyük bir cahillik yada tamamen inanmak istediğiniz bir şeye inanıyorsunuz bana verdiğiniz yanıt bile yanlış bir 'Alet' ile bakarsan görürsün demişsin belli bir uzaklıktan sonra gözükmez ki sadece uçağa binmeniz bile yeterli olacaktır

Ooo adam demiş ki normal bir balon yere düşerken helyum balon neden düşmüyor beynimi bir köşeye bıraktım ve gidiyorum
Kıtalar arası birkaç kez uçağa bindim. Kıtalar arası diye bahsetmemin sebebi bu uçuşların öteki uçuşlardan daha yüksek irtifada yapılmasıdır. Ayrıca sizin bilim dediğin şeye göre, uçaktan bakılınca dünyanın eğimi gözükmez bunu bilim insanları söylüyor. İstersen kendin de hesaplayabilirsin.

Anlaşılan kimse yeniliklere, bilime açık değil. Arkadaş çok doğru şeylere değinilmiş, bir kaç edebiyatçı büyüklerim ile sohbet etme şansım vardı. Onlarda bana kanıtları bir bir anlattığında sizin gibi tepkiler verdim. Düz mü yuvarlak mı bilmem ama yarın bir gün dünya düz diye kanıtlanırsa eğer asla şaşırmam buna. Bence harika bir konu, sadece bazı arkadaşların tartışabilecek kadar yeterli bilgi ve kendi ideolojileri olmadığını düşünüyorum. Konuyu açan arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım bir gün sohbet etme şansımız olur bu konularda.
Dostum benim de anlatmaya çalıştığım şey bu işte. İnsanlar artık at gözlüğü takarak yaşıyor her konuya karşı. Doğrudur yanlıştır farketmiyor. Ben buraya bunca video attım, ama bana da sorsan dünyanın şekli nedir diye, kesin bir cevap veremem. Ben dünyanın düz olabilir ihtimali üzerine konuşuyorum. Bu ihtimal var yani, hiçbir şey tam anlamıyla kanıtlanmamış. Ama insanlar sanki %100 doğruymuş gibi bunu savunmaları garibime gidiyor. Önceden siyaset veya takımları böyle savunanlar çok garip gelirdi. Ancak bu tarz fikirleri körü körüne savunmak, insanları mahvediyor. Yeni fikirlere kapalı bireyler yetişiyor şuan. Adamlara onca şey söylüyoruz, hemen bir cevap veriyorlar. Ama verdikleri cevap ile bizim söylediğimiz şey bambaşka. Antarktikaya giriş yasak diyoruz adam orda üssümüz var çalışmalar yapılıyor diyor. Eee zaten belli noktalara izin veriyorlar zaten, bizim bahsettiğimiz bu değil. Sen git araştırmacı ol. Bir şekilde git Antarktikaya. Sana diyecekler ki şu alanda çalışma yapabilirsin. Ardına geçemezsin. Bizim kastettiğimiz şey bu. Ardında ne var da geçemiyoruz? Ayrıca dünyada bu tarz konulara uygulanan sansürün haddi hesabı yok. Youtube, Google gibi firmalar istedikleri gibi bu tarz içerikleri kaldırabiliyor. Ee böyle olunca da herkes dünyanın geoid olduğunu düşünüyor. Çok büyük şeyler dönüyor

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
İlker Dönmez
Dostum benim de anlatmaya çalıştığım şey bu işte. İnsanlar artık at gözlüğü takarak yaşıyor her konuya karşı. Doğrudur yanlıştır farketmiyor. Ben buraya bunca video attım, ama bana da sorsan dünyanın şekli nedir diye, kesin bir cevap veremem. Ben dünyanın düz olabilir ihtimali üzerine konuşuyorum. Bu ihtimal var yani, hiçbir şey tam anlamıyla kanıtlanmamış. Ama insanlar sanki %100 doğruymuş gibi bunu savunmaları garibime gidiyor. Önceden siyaset veya takımları böyle savunanlar çok garip gelirdi. Ancak bu tarz fikirleri körü körüne savunmak, insanları mahvediyor. Yeni fikirlere kapalı bireyler yetişiyor şuan. Adamlara onca şey söylüyoruz, hemen bir cevap veriyorlar. Ama verdikleri cevap ile bizim söylediğimiz şey bambaşka. Antarktikaya giriş yasak diyoruz adam orda üssümüz var çalışmalar yapılıyor diyor. Eee zaten belli noktalara izin veriyorlar zaten, bizim bahsettiğimiz bu değil. Sen git araştırmacı ol. Bir şekilde git Antarktikaya. Sana diyecekler ki şu alanda çalışma yapabilirsin. Ardına geçemezsin. Bizim kastettiğimiz şey bu. Ardında ne var da geçemiyoruz? Ayrıca dünyada bu tarz konulara uygulanan sansürün haddi hesabı yok. Youtube, Google gibi firmalar istedikleri gibi bu tarz içerikleri kaldırabiliyor. Ee böyle olunca da herkes dünyanın geoid olduğunu düşünüyor. Çok büyük şeyler dönüyor
Küçükken edebiyatçıyla sohbet ediyordum şöyle bir açıklama yapmıştı bize. "Siz gerçekten geri zekalı mısınız? Dünyanın yuvarlak olduğuna mı inanıyorsunuz siz oğlum? Nasa falan hikaye." Bu şekilde bir cümle kurdu bize kimisi hocanın deli olduğunu düşündü kimisi ise gerçekten altında bir şeyler yattığını anlamıştı. Bir kaç nasa ile ilgili çürütmeler kullanmıştı. Dünyada bilmediğimiz çok şey dönüyor. Şekli ne asla göremeyiz bunu. Tek bildiğimiz yıllardır filmlerde çizgi filmlerde bilinç altımıza sokulan geoid yapıyı benimsemiş. Onlarda haklı tabi, ufak bir karikatür ile sonlandırayım yazımı. Tavsiyem yeniliklere açık olup, her şeyi sorgulayan biri olmanızı diliyorum. Şu fotoğraf çok kişiye bişey anlatır umarım.

kitap-okumanin-faydalari_1125561.jpg

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Peki neden tonlarca suyu çeken bu "yerçekimi" neden bir helyum dolu balonu çekemesin veya bir kelebeği uçuracamasın?Sizin dediğinize göre yerçekimi her cisme farklı etki ediyor.
Ağırlık denen şeyden haberin var mı bro veya yüzey alani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,729
Üyeler
160,875
Son üye
tantunicemiyeti4862
Top Bottom