Neler Yeni

Gerçekleri Konu Alan Belgesel

bachpassion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
bach passion
Çakmak gazı solumanın yan etkilerinin ele aldığı bir konu gibi olmuş konu biraz. 500 liraya bugün bir uçak bileti alınabiliyor aslında
Edit: 0'I 0'a bölüp 1 bulan dolayısıyla 2+2=5 eder diyen bir arkadaş vardı youtubeda. Ha bir de istanbulun altında contorium varmış ona da bakabilirsin başlık sahibi reyiz

Son düzenleme:

MertFM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,056
İsim
Mertcan Ceylan
Birkaç kanıt söyleyebilir misin peki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ufuktaki gemiye yardımcı bir alet ile bakarsan görebilirsin

Değişecek şeyi söyleyeyim
1.Ortada NASA diye bir şey kalmaz
2.İnsanlar yıllar boyu kandirildiklarini fark ettiği için sinirlenirler(bu o kadar önemli değil)
3.Boyle büyük bir sarsintidan sonra insanlar daha çok sorgulayacak.Cunku başka bir yalana daya inanmak istemezler.
Daha nicesi var ama aklıma şu anlık bu kadar geldi
Siz fazla Hayal dünyasında yaşıyorsunuz ama herhangi bir bilimsel kanıtınız yok ya bilimi inkar ediyorsunuz ki bu çok büyük bir cahillik yada tamamen inanmak istediğiniz bir şeye inanıyorsunuz bana verdiğiniz yanıt bile yanlış bir 'Alet' ile bakarsan görürsün demişsin belli bir uzaklıktan sonra gözükmez ki sadece uçağa binmeniz bile yeterli olacaktır

Ooo adam demiş ki normal bir balon yere düşerken helyum balon neden düşmüyor beynimi bir köşeye bıraktım ve gidiyorum

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ooo adam demiş ki normal bir balon yere düşerken helyum balon neden düşmüyor beynimi bir köşeye bıraktım ve gidiyorum
Bak simdi dünya "yuvarlak" olsa helyum balon dünyanın aşağısına dülsdljnfsdhjlkıfsd. Boşver kanka sabah sabah gerek yok kahveni iç takıl dünya düz diyene he de geç

MYSTIC

80+ Silver
Siz fazla Hayal dünyasında yaşıyorsunuz ama herhangi bir bilimsel kanıtınız yok ya bilimi inkar ediyorsunuz ki bu çok büyük bir cahillik yada tamamen inanmak istediğiniz bir şeye inanıyorsunuz bana verdiğiniz yanıt bile yanlış bir 'Alet' ile bakarsan görürsün demişsin belli bir uzaklıktan sonra gözükmez ki sadece uçağa binmeniz bile yeterli olacaktır

Peki neden tonlarca suyu çeken bu "yerçekimi" neden bir helyum dolu balonu çekemesin veya bir kelebeği uçuracamasın?Sizin dediğinize göre yerçekimi her cisme farklı etki ediyor.

MYSTIC

80+ Silver
Dostum düz dünya saçmalığı herhangi bir kelime oyunu yapılmadığı sürece tamamen ilgi çekmek ve prim kasılmak için var. Düz dünyayı zaten en basit hali ile gün/yıl ve yer çekimi bitiriyor. Dünya düz olsa idi gece gündüz ve yıl döngüsü nasıl olacaktı? Manyetik alanın şekli bozuk olacağı için güneş patlamalarından bizi ne koruyacaktı? Ay dünya düz ise neden hala bize çarpmadı? (Kütle çekim yasası) Neden birden fazla mevsim var? Güneş saati neden dünyanın her yerinde aynı saati göstermiyor? Neden farklı saat dilimleri var? Neden ay ve güneş tutulmaları yaşanıyor? Neden uçak rotaları harita düz bile olsa kavisli çiziliyor? Dünya düz ise koriyolis kanunu neden var? Top atışlarında uzak mesafe hedeflenirken neden kilometre başı 15 derecelik bir eğim ile hedefin üst kısmı hedefleniyor? Dünya düz diyelim altında ne var ve neden belirli bir mesafe gidince kenarından düşmüyoruz? Bu sorularımın her birine 'gerçekçi' 'akıl dışı olmayan' 'fizik kurallarına ve yasalarına uyan' cevaplar verirsen dünyanın düz olduğuna ben de inanıp düz dünya derneğine katılacağım.
Sorduğun soruların cevaplarını vermek düz dunyaci için çerez gibi bir şey.Tek yapması gereken "SİZİN" hesaplama yöntemlerinizle hesaplaması.Bazilarini vereyim
-Gunes patlamaları sandığıniz kadar büyük bir şey olmayabilir.Sonucta düz dünya teorisinde güneş küçük baya.
-Gunes ve ay dünyanın etrafında dümdüz bir çizgi üzerinde dönmüyor.Ayni sizin dünyanın hafif eğimli eksen hareketi gibi Güneş ve ay da böyle.Bu şekilde döndükleri için yılın belli zamanlarında ust üsteymis gibi bir görünüm elde ediyorlar
-Uzak mesafelerde yükseğin hedef alınmasının sebebi sizin "yerçekiminiz", bizim "cisimlerin yoğunluklarından dolayı düşüşü".Mesela bu yukarıyı hedef alma olayı sadece yoğun cisimler fırlatılırken yapılıyor.
-Dunyanin etrafını Antarktika çevreliyor.ABD gibi ülkeler (sadece ABD de olabilir tam hangisi bilmiyorum) Antarktikaya girmemize izin vermediği için göremiyoruz.(Antarktikanin uçlarını Antarktika saymıyorum.Cunku orada sadece canlılar vs. yaşıyor.Benim bahsettiğim yer Antarktikanin derinlikleri.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Sorduğun soruların cevaplarını vermek düz dunyaci için çerez gibi bir şey.Tek yapması gereken "SİZİN" hesaplama yöntemlerinizle hesaplaması.Bazilarini vereyim
-Gunes patlamaları sandığıniz kadar büyük bir şey olmayabilir.Sonucta düz dünya teorisinde güneş küçük baya.
-Gunes ve ay dünyanın etrafında dümdüz bir çizgi üzerinde dönmüyor.Ayni sizin dünyanın hafif eğimli eksen hareketi gibi Güneş ve ay da böyle.Bu şekilde döndükleri için yılın belli zamanlarında ust üsteymis gibi bir görünüm elde ediyorlar
-Uzak mesafelerde yükseğin hedef alınmasının sebebi sizin "yerçekiminiz", bizim "cisimlerin yoğunluklarından dolayı düşüşü".Mesela bu yukarıyı hedef alma olayı sadece yoğun cisimler fırlatılırken yapılıyor.
-Dunyanin etrafını Antarktika çevreliyor.ABD gibi ülkeler (sadece ABD de olabilir tam hangisi bilmiyorum) Antarktikaya girmemize izin vermediği için göremiyoruz.(Antarktikanin uçlarını Antarktika saymıyorum.Cunku orada sadece canlılar vs. yaşıyor.Benim bahsettiğim yer Antarktikanin derinlikleri.
Antartikaya girmemize izin vermiyorlar dediğin yerde patladım

Bir de cisimlerin düşmesini yoğunluğa bağlamışsın, o zaman uçaklar nasıl uçuyor? Balonlar neden helyum ile dolunca uçuyor? Neden yoğunluğu çok yüksek şeyler yeri delip dünyanın öbür tarafına geçmiyor? Dediklerinizde 1 tane mantıklı şey yok gözünüzü seveyim. Aykırı olacağız diye palyaço olmayın.
images.jpeg

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Antartikaya girmemize izin vermiyorlar dediğin yerde patladım

Bir de cisimlerin düşmesini yoğunluğa bağlamışsın, o zaman uçaklar nasıl uçuyor? Balonlar neden helyum ile dolunca uçuyor? Neden yoğunluğu çok yüksek şeyler yeri delip dünyanın öbür tarafına geçmiyor? Dediklerinizde 1 tane mantıklı şey yok gözünüzü seveyim. Aykırı olacağız diye palyaço olmayın.
Alıntıyı görüntüle
Böyle elemanlar bana satasinca bu yüzden gülüyorum işte antartikaya girmemize izin vermiyorlar ne demek la :D orada aktif çalışan bir ekibimiz var zaten. Biri dünya düz der biri bunları der birisi Amerika market fiyatları propagandası yapar. Sonra bu ülke neden gelişmiyor. IQ 90 nasıl gelişsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
İlker Dönmez
Anlaşılan kimse yeniliklere, bilime açık değil. Arkadaş çok doğru şeylere değinilmiş, bir kaç edebiyatçı büyüklerim ile sohbet etme şansım vardı. Onlarda bana kanıtları bir bir anlattığında sizin gibi tepkiler verdim. Düz mü yuvarlak mı bilmem ama yarın bir gün dünya düz diye kanıtlanırsa eğer asla şaşırmam buna. Bence harika bir konu, sadece bazı arkadaşların tartışabilecek kadar yeterli bilgi ve kendi ideolojileri olmadığını düşünüyorum. Konuyu açan arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım bir gün sohbet etme şansımız olur bu konularda.

olci53

80+ Bronze
düz dünya safsatasını dinleyenlere bilime açık, dinlemeyenlere kapalı diyorlar ahaha sjw lerin stratejisi ile birebir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
İlker Dönmez
safsatasını dinleyenlere bilime açık, dinlemeyenlere kapalı diyorlar ahah
Bak şimdi sen eğer bir şeyin var olduğunu iddia ediyorsan bunu bana kanıtlamak zorundasın. "Düz dünya safsatası" Sana bunu kanıtlarken sen sadece sıfır imla ile bunu yazarsan tek yapmaları gereken seni ciddiye almamaktır. Eminim ki savunduğun şeyin gramını bile bilmiyorsun.. Hayatta başarılar sana.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Bak şimdi sen eğer bir şeyin var olduğunu iddia ediyorsan bunu bana kanıtlamak zorundasın. "Düz dünya safsatası" Sana bunu kanıtlarken sen sadece sıfır imla ile bunu yazarsan tek yapmaları gereken seni ciddiye almamaktır. Eminim ki savunduğun şeyin gramını bile bilmiyorsun.. Hayatta başarılar sana.
Kanıtlar mısın lütfen...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,150
Üyeler
159,581
Son üye
MarcelGerard7
Top Bottom