Pardus dahil pek denedim ama yok adapte olamadım.
Hafif ama ilerde linux için dertli virüsler belirecek. En kolay hedef alınacak kitle özellikle iot ve basit ev aletlerinin tv,konsol,stick gibi arayüzlerin çökmesi olası...
Tarih belirtmiyorum ama backdoor olayları çok sessiz.
Muhtemelen yakında steam ve çin orjinli yeni işletim sistemleriyle tanışacaksınız. Oyuncıular yeni işletim sistemlerine merhaba diyebilir. Hafif ama performans konusunda pek emin olamıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sisteminde çok fazla gereksiz servis çalışıyor ama kimin umrunda.
Bakalım XP, win7 - 8 paylaşan olacak mı?
açıkçası ben 2 ay önce falan geçtim. özelleştirilebilir olması ve hafif bir dağıtım olması beni en çok cezbeden noktaydı. terminal kullanmak da alıştıkça beni çok rahat hissettiren bir özellik oldu. evet ileride bir hedef haline gelebilir ama bilinçli bir kullanıcı dikkatli kullanırsa pek sorun olacağını sanmıyorum. açık kaynaklı olduğu için de ne olup bittiğini öğrenebilmek güzel bir detay.
Şekerleme modu var işte. Kapat desenizde kendisi gereğini yapıyor. Hızlı açılmak için sistemi önyükleme optimizasyonu yapıp bir nevi derin uykuya alıyor. İşlemci oyun için ayarlanmış sanıyorum derece oldukça düşük. Enerji tüketimi için kontrol edin derim.
Birşeyler ters gidiyor. Disk halay çekiyor. İşlemci çuvalını doldurmuş gidiyor. Tey tey... Bayram var oralarda... Iot denesen bile işlemci yoğun kalacaktır. Ram konusunda birazcık yükselt yoksa sela sesleri duyar gibiyiz. Yoksa daha hafif bir sistem mi denesen?
Birşeyler ters gidiyor. Disk halay çekiyor. İşlemci çuvalını doldurmuş gidiyor. Tey tey... Bayram var oralarda... Iot denesen bile işlemci yoğun kalacaktır. Ram konusunda birazcık yükselt yoksa sela sesleri duyar gibiyiz. Yoksa daha hafif bir sistem mi denesen?