Gpu düşük kullanım yüzdesi

Reaksiyon skoru
3
rtx5060 ekran kartım var tüm oyunlarda düşük kullanım yüzdesi alıyorum maksimum performansta calıstırmama ragmen oyunlarda düsük fps alıyorum

rtx5060 ekran kartım var tüm oyunlarda düşük kullanım yüzdesi alıyorum maksimum performansta calıstırmama ragmen oyunlarda düsük fps alıyorum
hocam birkaç kişide daha görmüştüm driver güncellemelerinden diyorlardı ne kadar doğrudur bilmiyorum. eski bir driver yükleyip dener misiniz

eski driverı kurdum öyle denedim yine aynı sorun vardı
Post automatically merged:

ryzen 7 5700 rtx5060 32gb ram a520m-r anakart
İşlemcide besler büyük ihtimalle ama bence 5060 alınıyorsa artık ddr4 pci 3.0 anakartta tercih edilmemeli diye düşünüyorum 2k çözünürlükte oynamayı deneyin monitör 2k değilse dsr kullanın

İşlemcide besler büyük ihtimalle ama bence 5060 alınıyorsa artık ddr4 pci 3.0 anakartta tercih edilmemeli diye düşünüyorum 2k çözünürlükte oynamayı deneyin monitör 2k değilse dsr kullanın
bunlar dısında yapabilecegim bisey var mı dsr kullanmak pek mantıklı degil gibi her oyuna ayrı ayrı ayar yapmak sıkar gibi

Oyunlarda VSync veya FPS sınırlama kullanmıyorsunuz değil mi?

Cihaz laptop ise Herhangi bir oyundayken görev yöneticisini açıp performans kısmının görüntüsünü paylaşırmısınız

Cihaz laptop ise Herhangi bir oyundayken görev yöneticisini açıp performans kısmının görüntüsünü paylaşırmısınız
laptop degil

Oyunlarda VSync veya FPS sınırlama kullanmıyorsunuz değil mi?
fps sınırlama kullanmıyorum ama örnek vericek olursam vysnc acsam bile 180 fps e ulasamıyorum mesela lol gibi bi oyunda bile monitörüm 180 hz

Bilmiyorum hocam sıcaklık değerleriniz normal mi
50 derecelerde geziyo genelde

biosta xmp ve cbp ayarı açık mı bakın hocam. Oynadığın oyunlar fortnite, cs go, valo, pubg gibi oyunlar ise ekran kartı kullanımı düşük olması normal

biosta xmp ve cbp ayarı açık mı bakın hocam. Oynadığın oyunlar fortnite, cs go, valo, pubg gibi oyunlar ise ekran kartı kullanımı düşük olması normal
xmp ayarını actım bi kere forzada falan crash yedikten sonra kapadım xmp yi. ya aslında anormal bi durum yok kartta ama düsük fps almam bi tık canımı sıkıyo

xmp ayarını actım bi kere forzada falan crash yedikten sonra kapadım xmp yi. ya aslında anormal bi durum yok kartta ama düsük fps almam bi tık canımı sıkıyo
Biraz araştırdım, GPU ağırlıklı oyunlarda sıkıntı olmaması (GPU kullanımı %98'lerde olması) lazım, CPU ağırlıklı oyunlarda da GPU kullanımın düşük (%50'lere kadar düşebilir) ama yine de FPS değerlerinin yüksek olması lazım. CPU ağırlıklı bir oyunda CPU sıcaklığı nedir? Fazla ısınıyor ve kendini kısıyor olabilir.
Bir de monitörün 1080p değil mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,449
Üyeler
190,917
Son üye
EmpozE
Geri