Güle Oynaya Camii'ye Gel 🕌

9-10 yaşındaki çocuğun gelişimi için güzel bir uyku çekmesi lazım, sabahın köründe camide ne işi var?

Kendin de diyorsun, 'çocuk'. Çocuk dediğin cahildir, saftır. Oyun oynar, eğlenir, eğitimini görür ve yetişkinlik çağına gelince kendi kendine her türlü tercihini yapması gerekir. Bu şekilde çocuklara 'din sevgisi' aşılanması ve üstüne ödül verilmesi sadece manipülasyondur.

Çocuğun amacı dini öğrenmek ise öğrenir, poflaya poflaya sırf bisiklet almak için 40 gün camiye giden çocuğun ibadetinden hayır gelmez.
Babam beni kuran kursuna yazdırma kararlı tek yapacağımız şey ayet öğrenmek o kadar :peepo1: Zevkler ve renkler tartışılmaz fakat dahabu yaştan yok ayetel kürsi miş yok nas mıs yok şeymiş olmaz çocuk isterse kuran öğrenir isterse öğrenmez.

Babam beni kuran kursuna yazdırma kararlı tek yapacağımız şey ayet öğrenmek o kadar :peepo1: Zevkler ve renkler tartışılmaz fakat dahabu yaştan yok ayetel kürsi miş yok nas mıs yok şeymiş olmaz çocuk isterse kuran öğrenir isterse öğrenmez.
Tam olarak hangi yaşta öğretilecek? aydınlatırsan sevinirim :)

Tam olarak hangi yaşta öğretilecek? aydınlatırsan sevinirim :)
13 yaşından sonra. Çocukluktan çıkıp en azından çevre ve ben bilincini kazanınca teşvik edilmeli. İsterse öğrenir istemezse öğrenmez bu kadar basit. Ben 8 yaşımda yatılı kuran kursuna gittim, 12 yaşında müezzinlik yaptım. Ne oldu şimdi zorla öğrendim de? Dinden soğudum

Konya'dan bahsediyoruz,dinine ve geleneklerine oldukça bağlı bir toplum yapısı var.
Genellikle çocuklar 7-8 yaşından itibaren yaz aylarından camiye gönderiliyorlar.
Kur'an-ı Kerim'i öğrenip basit düzeyde bir miktar İslam'i bilgi öğreniyorlar.
Geçen sene de sanki böyle bir uygulamada bulunmuşlardı.
Pek yadırganacak bir şey değil, yanlış anlaşılmasın.

Konya'dan bahsediyoruz,dinine ve geleneklerine oldukça bağlı bir toplum yapısı var.
Genellikle çocuklar 7-8 yaşından itibaren yaz aylarından camiye gönderiliyorlar.
Kur'an-ı Kerim'i öğrenip basit düzeyde bir miktar İslam'i bilgi öğreniyorlar.
Geçen sene de sanki böyle bir uygulamada bulunmuşlardı.
Pek yadırganacak bir şey değil, yanlış anlaşılmasın.
Hocam sorun burda il değil ki sorun ibadeti ödül için yaptırmak yanlış.

Gayet de güzel bir etkinlik neresi kötü ? Çocukların dine heveslendirmek ve ilgilerini çekmek için yapılmış.
Sabahın körü olsa ne yazar niyet önemli.
Not: kesinlikle şeriatçı değilim.
Şeriatçı olmanın ne sakıncası var ki?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,641
Üyeler
192,442
Son üye
JeromeValeska
Geri