Konuyu bu yıl bir daha hortlatalım. (Güncelleme)
Günlük net 10 litre suyu yaklaşık 2.5 yıldır içiyorum. En son oturup gerçekten bir hesaplayayım (ara ara zaten hesaplıyordum) dedim ne kadar içtiğime dair 20.01.2024 Tarihinde net 12 litre su içmişim. Boy 181 Kilo 71. Hedef net 15 Litre (olur da bu konu 2-3 seneye hortlamazsa ölmüşüm demektir
)
Spora başlayalı 1 yıl oldu ve bu süreçte bu su tüketimine rağmen 5-6 kilo alabildim.
Doktora git diyen arkadaşlar içinse doktora gittim 10 tüp kan aldılar benden, idrar testi vs. Her şey normal çıktı herhangi bir anormallik durum yok. Hastaneye su kısıtlama testi adında beni yatıracaklar. 2-3 Gün kontrol edecekler. Kan değerlerinde herhangi bir bozulma vs. varsa diye. Kan değerlerinde bozulma vs. oluyorsa ne yaparlar bilmiyorum. Ama kan değerlerinde vs. bozulma olmazsa direkt nörolojiye yönlendireceklerini düşünüyorum. Büyük ihtimal pandemi döneminden sonra (belki koronayla bile alakası yok - bilmiyorum -) beyin kısmındaki
hipotalamus büyüme gösterdi. Tahminimce de benden beyin mr'ı isteyecekler. Bünyeden bünyeye değişiklik gösterebilir. Sizinde günde net 8 litre veya 10 litreyi aşkın bir su tüketiminiz varsa gerekli kontrolleri yaptırın sonradan böbrekleri elinize almayın
Ramazan ayında nasıl dayanabildiğimi merak eden kişiler içinde iftar vaktinden sahur vaktine kadar içebildiğim kadar su içiyorum. Sahurda da 2 litre suyu içip öyle yatabiliyorum. Ayrıca su içmeden uzun bir süre durabiliyorum fakat bu uzun bir sürenin acısını (acı da değil aslında) zevkini o günün akşamında çok su içerek gideriyorum
. Su içmeye başlayıp bıraktığım anda ağzım ve boğazlarım kuruyor ve tekrar su içme isteği geliyor. Yıllardır bu durum böyle. O soruyu tekrar soruyorum:
(Bu arada bunlar yemeklerin yanında vs. içecekleri de eklersem büyük ihtimal 500-600 ml civarı da ordan eklenebilir.) + olarak ılık su içmiyorum. Soğuk sudan başka bir su kesmiyor beni.
Siz Günde Kaç Litre Su İçiyorsunuz?