Neler Yeni

Hangi bölümü seçmeliyim

burak23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
burak
1-deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği.
2-hemşirelik
3-mühendislik

Arkadaşlar bu üç bölümden birini istiyorum. Şahsen benim istediğim kaptanlık ama ailem hem iş bulmada hem de uzun süreli deniz yolculuklarını oldugu için istemiyorlar diyelim ki ikna ettim bu Bolu'mde iş bulma imkanları nasıldır zorluklarını nedir ya da buna değer mi ne diyosunuz. Bir yorumunuz varsa alırım şimdiden teşekkürler

Tive

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Orhan
2-hemşirelik
3-mühendislik

Arkadaşlar bu üç bölümden birini istiyorum. Şahsen benim istediğim kaptanlık ama ailem hem iş bulmada hem de uzun süreli deniz yolculuklarını oldugu için istemiyorlar diyelim ki ikna ettim bu Bolu'mde iş bulma imkanları nasıldır zorluklarını nedir ya da buna değer mi ne diyosunuz. Bir yorumunuz varsa alırım şimdiden teşekkürler
devlete atanma kolaylığı olayı yüzünden hemşirelik derim

setxkbmap

80+
1- linkedin hesabı açıyorsun
2- mesleğinle ilgili herkese bağlantı gönderiyorsun
3- hepsine işin detayları hakkında sorular soruyorsun

En hızlı ve doğru çözümün bu olur bu konuda. bende adli bilişim mühendisliği diye inat ediyordum. Okuyanlar, mezun olanlar, bir işte çalışanlar ile linkedin üzerinden konuşa konuşa kararımı kesinleştirdim. Sana da tavsiye ederim.

burak23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1- linkedin hesabı açıyorsun
2- mesleğinle ilgili herkese bağlantı gönderiyorsun
3- hepsine işin detayları hakkında sorular soruyorsun

En hızlı ve doğru çözümün bu olur bu konuda. bende adli bilişim mühendisliği diye inat ediyordum. Okuyanlar, mezun olanlar, bir işte çalışanlar ile linkedin üzerinden konuşa konuşa kararımı kesinleştirdim. Sana da tavsiye ederim.
kaptanlık hakkında bişe biliyomusun

BabaVoss7

80+ Silver
lisede sağllık okuyan ve yakın çevresi sağlıkçı dolu biri olarak hemşirelik mesleği çok dolmuş bir meslek evet iş bulursun. ama maaşın ve iş yükü güzel olmaz yorucu bi grup.

mühendislikte tanıdıklarım var ve en çok denen şey kendini geliştirebilmen gerek. biraz sana kalmış.

deniz sektörü daha bilinmeyen tırcılık gibi bişey parası iyi diye biliyorum ama o da kolay bir meslek değil. bizzat yapan birilerini bulup dinlemen daha doğru olur tabii.

burak23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
burak
lisede sağllık okuyan ve yakın çevresi sağlıkçı dolu biri olarak hemşirelik mesleği çok dolmuş bir meslek evet iş bulursun. ama maaşın ve iş yükü güzel olmaz yorucu bi grup.

mühendislikte tanıdıklarım var ve en çok denen şey kendini geliştirebilmen gerek. biraz sana kalmış.

deniz sektörü daha bilinmeyen tırcılık gibi bişey parası iyi diye biliyorum ama o da kolay bir meslek değil. bizzat yapan birilerini bulup dinlemen daha doğru olur tabii.
tanıdıgım olsa sorucam da hem tanıdık yok hemde ailem istemiyor kaptanlıgı

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
532
İsim
Tekin Ayber
tanıdıgım olsa sorucam da hem tanıdık yok hemde ailem istemiyor kaptanlıgı
o zaman youtube filan kanal varsa yorumlardan tavsiye alsan bizzat kaptanlardan daha iyi olur,sağlam olur...

Hyperr30

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Enes Öztürk
2-hemşirelik
3-mühendislik

Hocam benle sizle neredeyse aynı yoldayım.
3. Kaptan ve süvari ile görüştüm ikiside memnun değiller. 3. Kaptan deü mezunu ve bölümden arkadaşlarının bir çoğu gemide çalışmıyor bölüm birincisi de dahil. Parası güzel gelebilir ama gerçekten istemek lazım aklında en ufak bir şüphe varsa yapamazsın paraya ve yalnızlığa aşık olman lazım. İş bulma olarak 3. Kaptan sektörde çok fazla vardiya zabiti olduğunu onun yerine makine zabiti olmanın daha kolay iş bulabileceğini söyledi. Kaptanlık gerçekten zor yaşayacağımız belki 70 senede ailemizden sevdiklerimizden Uzakta olmak hobilerimizden uzakta olmak hayatının büyük çoğunluğunu Demir yığınının içinde 40-50 kişilik yabancı mürettebatla geçirmeye deymez bence ben kafamdan sildim o yüzden
Seni vazgeçirmek için söylemiyorum beni yanlış anlama ama gerçekler bunlar aklında başka sorular varsa yazabilirsin.
Süvari itü mezunu kimyasal tankerde çalışıyor.

burak23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
burak
Hocam benle sizle neredeyse aynı yoldayım.
3. Kaptan ve süvari ile görüştüm ikiside memnun değiller. 3. Kaptan deü mezunu ve bölümden arkadaşlarının bir çoğu gemide çalışmıyor bölüm birincisi de dahil. Parası güzel gelebilir ama gerçekten istemek lazım aklında en ufak bir şüphe varsa yapamazsın paraya ve yalnızlığa aşık olman lazım. İş bulma olarak 3. Kaptan sektörde çok fazla vardiya zabiti olduğunu onun yerine makine zabiti olmanın daha kolay iş bulabileceğini söyledi. Kaptanlık gerçekten zor yaşayacağımız belki 70 senede ailemizden sevdiklerimizden Uzakta olmak hobilerimizden uzakta olmak hayatının büyük çoğunluğunu Demir yığınının içinde 40-50 kişilik yabancı mürettebatla geçirmeye deymez bence ben kafamdan sildim o yüzden
Seni vazgeçirmek için söylemiyorum beni yanlış anlama ama gerçekler bunlar aklında başka sorular varsa yazabilirsin.
Süvari itü mezunu kimyasal tankerde çalışıyor.
Diyelimki kaptanlık ve hemşirelik gelmedi zaten bunlar 200k içinde mühendislik olarak ne onersin özellikle yurt dışı istiyorsak. Bunun dışında 150 200k aradı yurt dışı imkanı olan bolumler hangileridir sence
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diyelimki kaptanlık ve hemşirelik gelmedi zaten bunlar 200k içinde mühendislik olarak ne onersin özellikle yurt dışı istiyorsak. Bunun dışında 150 200k aradı yurt dışı imkanı olan bolumler hangileridir sence
Sayısalın

Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
fb düşmanı
Ee bilgisayar yazılım en kolay iş bulacağın bölümler

Hyperr30

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Enes Öztürk
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sayısalın
Maddi durumun varsa rehberlik hocamızın oğlu 10.000 sterlin veya euro ya polanyada mühendislik okuyor ama nasıl olduğunu inan bilmiyorum. Almanca okuyabilirim diyorsan ausbildung dene bir şey var Almanya'da hemşire olmak için. Bunların hiçbiri olmaz dersen 2 yıllık veya 4 yıllık elektrik,mekatronik gibi herhangi bir bölümü okuyup özel açılmış kurslar var onlardan belge aldıktan sonra gemilerde eto oluyorsun elektro teknik zabiti.
Bunlar kimyasal tankerde 4800-5000k dolar alıyor başlangıç olarak ama maaşı artmıyor diğer vardiya ve makina zabtitleri gibi. Başlarda onlardan daha fazla para alırsın eto nun yaptığı iş kısaca gemideki elektrikle çalışan tüm eşyaların bakımı ve tamiri.
Buda güzel para kazanmak istiyorsan alternatif bir yol ama tekrar Söylüyorum denizcilik zor iş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,079,950
Üyeler
171,675
Son üye
yiru
Top Bottom