Benim de aynı şekil.Meslek lisesi foreverSözel mezunu olup hukuk okuyabiliyorsun sanırım. Meslek okuduğum için pek ilgi alanıma girmiyor anadolu kısmı.
lise hayatını daha rahat geçirebilecegin bölüme yönel ilerde olurda istedigin meslek diger dalda olsa bile sınav senesi hazırlanırsın.Arkadaşlar öğretmenim bölüm seçme formu gönderdi 1 haftada süre verdi. Aklımda sözel bölüm var ve sözeli cidden seviyorum ama çoğu kişi sözel okuyup ne olacaksın falan diyorlar ve kısmen haklılar galiba. Eşit ağırlık seçme fikri var aklımda ama matematiğim cidden çok kötü bu dönem 5 aldım matematik sınavından o kadar kötü. Ne yapmalıyım sizce? Sözel bölüm seçersem ne okuyabilirim? Yabancı dilim gayet iyi sözel ve yabancı dil gerektiren bir bölüm okuma fikrim var.
eğer özel değilse hangi üniversitedesiniz acaba?Ben her zaman iyi olduğumu düşündüğüm ve beni heveslendiren bölümü seçtim. Şuan üniversite 1.sınıfım ve hiç pişman değilim. Bence sen de bu şekil düşünmelisin çünkü senin seçimin ve bu işi sen yapacaksın başkası değil. Bunu geçtim bir kere zevk almadığın bir alanda başarı yaratmak istemen ve bunun için gayret ve azim olması gerekir. Azim de öyle parayla alınan bir şey değil keza benim bölümüm Mekatronik ve kendimi bir yerlere taşımak, rakiplerimden önde olmak için dilimin ve bilgi birikimimin yanı sıra fark yaratmam lazım. Örnek projeler gibi. Demek istediğim, kendini ait hissettiğin alana yoğunlaşman; farkını ortaya koyarak, diğerlerinden kendini ayırman abim
yada karar verdim eşit ağırlık seçicem 2 yıl full matematik çalışırım dershaneye falan giderim yaparım bi şekilde.Sözel ve dil arasında kaldım. Almancam hiç yok ama ingilizcem gayet iyi ne yapmalıyım sizce?
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesieğer özel değilse hangi üniversitedesiniz acaba?