Neler Yeni

IOS HANGİ IPHONE MODELINI ALMALIYIM

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
813
İsim
Sercan GÖKALP
13 mini var soru alabilirim isterseniz, 1.5 yıldır kullanıyorum
Bak onlar da güzel. Küçük telefon istesen kesin tercihlerimden biri olurdu ama büyük telefon kullanmaya alıştım ben küçğk telefonlara adapte olmakta zorlanıyorum bide el falan büyük olunca bir tık eziyet oluyor ama beğeniyorum mini modelleri

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Bak onlar da güzel. Küçük telefon istesen kesin tercihlerimden biri olurdu ama büyük telefon kullanmaya alıştım ben küçğk telefonlara adapte olmakta zorlanıyorum bide el falan büyük olunca bir tık eziyet oluyor ama beğeniyorum mini modelleri
evet hocam haklısınız, ben normalde 13 pro alıcaktım ama kocaman olduğu için vazgeçtim, şahsen film felan izlerken, oyun oynarken çok zor oluyor. elini koyuyorsun ekran kapanıyor resmen.
ama bunlar hariç kullanım için bence çok iyi kücücük heryere sığıyorda işinide görüyor mis gibi.
tek eksi yanı satacağınız zaman telefoncular felan MİNİ olduğu için acayip ölü fıyatına alıyorlar bilginiz olsun,
ben telefonumu 1.5 yıl önce 21k gibi bi fiyata almıştım 512gb şuan en kral telefoncu 15 veriyor, pil sağlığı acayip düştü şuan 81

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
813
İsim
Sercan GÖKALP
evet hocam haklısınız, ben normalde 13 pro alıcaktım ama kocaman olduğu için vazgeçtim, şahsen film felan izlerken, oyun oynarken çok zor oluyor. elini koyuyorsun ekran kapanıyor resmen.
ama bunlar hariç kullanım için bence çok iyi kücücük heryere sığıyorda işinide görüyor mis gibi.
tek eksi yanı satacağınız zaman telefoncular felan MİNİ olduğu için acayip ölü fıyatına alıyorlar bilginiz olsun,
ben telefonumu 1.5 yıl önce 21k gibi bi fiyata almıştım 512gb şuan en kral telefoncu 15 veriyor, pil sağlığı acayip düştü şuan 81
Ama bak 15 k bile iyi fiyat çok tutulmayan hızlı satılmayan modeller bile bukadar az değer kaybediyor iPhone de

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ama bak 15 k bile iyi fiyat çok tutulmayan hızlı satılmayan modeller bile bukadar az değer kaybediyor iPhone de
yani hocam bence bu enflasyonda çok değer kaybetmiş, sıfır 45k zaten saçma bi şekilde

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Hay maşallah sıfırının okadar olduğunu bilmiyordum
Hocam burası Türkiye bildiğiniz üzere her şey hak etmeyen fiyatlara satılıyor, bana kalırsa 2 üst modeli çıkmış bi telefon bu kadar etmemeli, sıfır max 18k olmalı diye düşünmekteyim, çünkü hak ettiğini söyleyemem batarya çok kötü, normal kullanımda bile götürmüyor günlük 3 defa şarja takıyorum. günlük 4 saat ekran sürem varmış

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
813
İsim
Sercan GÖKALP
Hocam burası Türkiye bildiğiniz üzere her şey hak etmeyen fiyatlara satılıyor, bana kalırsa 2 üst modeli çıkmış bi telefon bu kadar etmemeli, sıfır max 18k olmalı diye düşünmekteyim, çünkü hak ettiğini söyleyemem batarya çok kötü, normal kullanımda bile götürmüyor günlük 3 defa şarja takıyorum. günlük 4 saat ekran sürem varmış
Evet minilerin de bu sorunu var işte ama günlük 3 TE çok fazla ben diyalize bağlı gibi makine

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Evet minilerin de bu sorunu var işte ama günlük 3 TE çok fazla ben diyalize bağlı gibi makine
abi şu sıralar mecburum yani memlekete taşındık internet ile sıkıntım var, fazla evet ama film felanda izleyince yükseliyor :D

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
813
İsim
Sercan GÖKALP
abi şu sıralar mecburum yani memlekete taşındık internet ile sıkıntım var, fazla evet ama film felanda izleyince yükseliyor :D
Hahahaha yapacak bir şey yok ozaman 😂

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
694
İsim
Semih
Şu son yazdığından hiçbir şey anlanmadım kardeşim 😂
Yani diyorum ki 15 ile 14 arasında gözle görülür farklar var. Eğer para sıkıntı değilse 15 almak daha mantıklı olur, hem kullanış kolaylığı açısından hem uzun ömürlülük konusundan. Ama 14'de üzmez diyorum.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar selamın aleyküm. Bütçe belirtmiyorum çünkü sadece tavsiye istiyorum şu an. IPHONE 13, 14 ve 15 arasında kaldım günlük olarak kullanılacak, oyun vs oynanmayacak. 13 yazılım güncelleme açısından daha nekadar gider donma kasma yaşanır mı önümüzdeki yıllarda? Nedense 14 e çok sıcak bakmıyorum. 13 ile 15 arasında 15 vşn gibi bir fark var hani şöyle 8 - 20 bin fark olsa 15 almayı düşünürdüm. Yurtdışı almayı düşünmüyorum. Eğer varsa öneriniz dinlemek isterim arkadaşlar.
Bu konuyu geçenlerde baya düşünmüştüm. Fiyat farkı çok azsa 13 yerine 14 alınabilir ama onun dışında 14 almanın mantıklı bir yanı bence yok. 13 ile neredeyse her şeyi aynı ve %90 ihtimalle yazılım desteği de 13 ile aynı sene bitecek. RAM fazla, işlemcinin bir grafik çekirdeği fazla gibi şeyler IOS işletim sisteminde kafaya takılacak şeyler değil çünkü farkını görmüyorsun. iPhone 7 ile 7 Plus arasında da RAM farkı vardı mesela ama ikisi de aynı mezarda şuan, hatta bir sene önce çıkan ama 7 den çok farkı olmayan 6S de aynı mezarda, farklı zamanlarda ölmediler 😀

iPhone 15 ise 48mp kamera, A16 işlemci, dinamik ada üçlüsü ile 13 ve 14 den cidden üstün bir cihaz. En az bir tane fazla güncelleme de alacaktır. 15K farka değer mi meselesi bütçeyle alakalı. Bütçesi olmayan biri bence zorlamasın 13 alıp geçsin ama "bence" 15K fazla verebilenin 15 alması gereksiz bir yatırım değil.

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
813
İsim
Sercan GÖKALP
Yani diyorum ki 15 ile 14 arasında gözle görülür farklar var. Eğer para sıkıntı değilse 15 almak daha mantıklı olur, hem kullanış kolaylığı açısından hem uzun ömürlülük konusundan. Ama 14'de üzmez diyorum.
Hay ağzın bal yesin şimdi oldu 😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,253
Üyeler
161,257
Son üye
Kangal denen eleman
Top Bottom