Hangi Linux Dağıtımını Seçmeliyim?

Cachyos deneyebilirsin installeri gayet kullanici dostu. Yaklasik 1 yildir 2 farkli bilgisayarda hem is hemde oyun icin aktif olarak kullaniyorum hic sorun yasamadim.

Teşekkürler. Deneyeceğim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Açıkçası terminali minimum bir şekilde kullanmak istiyorum. Yusuf İpek gibi bu konulara hakim kişiler yeni kullanıcılara kesinlikle önermiyor. Ben de kullanmayı düşünmüyorum. Teşekkür ederim.

OpenSUSE Tumbleweed GNOME kullanabilirsiniz. YaST sayesinde zorlanmazsiniz fazla. opi packman yazarak packman reposu ekleyebilir ve Steam'i sorunsuz kullanabilirsiniz.

Wayland destegi tam, oyunlarda zorlanmazsiniz. Onerim GPU'nuz NVIDIA ise hic Linux'a bulasmayin simdiden soyleyim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Miya
gpu nvidia ve hicbir sorun yaşamadım, gayet iyi çalışıyor. 2026 yılında bu tür sorunlarla çok karşılaşmazsınız.
Yine de fazla guvenmek yanlis oluyor. Tabii SUSE'de openQA var, NVIDIA cidden sorunsuz ama yine de nolur nolmaz demek gerekiyor.

• Beğen
Yine de fazla guvenmek yanlis oluyor. Tabii SUSE'de openQA var, NVIDIA cidden sorunsuz ama yine de nolur nolmaz demek gerekiyor.
nolur nolmaz amd içinde geçerli intel içinde. ayriyetten nvidia linux için açık kaynak kernel modulleri çıkarttı, demem o ki linuxa da önem veriliyor, baktığın zaman nerdeyse bütün modern server tabanı linuxa bağımlı, nvidia tarafının önem göstermemesi saçmalık olurdu

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,169
Üyeler
195,552
Son üye
Efee1903
Geri