Hangi liseyi tercih etmeliyim?

S... A...

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar.
Puanım şehrimin ortalama bir anadolu lisesine yetiyor ama bu sene revaçta olan ve ilk defa puanla alacak olan ayrıca inanılmaz destekleri bulunan bir meslek lisesi ön plana çıktı şehrimde. Ben ve babamda buraya gitmemi istiyoruz ama aile ikiye bölündü ve bir taraf meslek liselerinin hayat karartan pislik yuvaları olduğunu radikal bir şekilde savunurken ,ki ben kesinlikle katılmıyorum bu düşünceye, diğer taraf ,ki ben de bu taraftayım, bu lisenin avantajlarından ötürü buraya gitmemi istiyor bahsettiğim lise tobb meslek liselerinden biri yemek,ulaşım,giyinme bedava iş garantisi var ve diğer lise bildiğiniz ortalama anadolu lisesi sizce hangisi seçmeliyim?

Birde bu konudan ayrı olarak bu meslek lisesi hakkında sorularım var:

1- 12. sınıf staj olduğu için yks'ye çalışmak zor olacak biliyorum ama mtok diye bir şey varmış meslek liselerindeki öğrencilerin bu durumdan mağdur olmaması için okudukları bölümün mühendisliklerine daha kolay girebiliyorlarmış sanırım, bu sizce önemli bir şey mi yoksa gereksiz sadece yaptık demek için yapılmış işe yaramayacak bir şey mi yani bana gerçekten avantaj sağlar mı?

2- Mesela liseyi bahsettiğim meslek lisesinde bitirdim işimi verecekler ama ben üniversite okumak istedim girdim YKS'ye bir şekilde girdim istediğim üniversiteye okudum okudum sonra bir şey oldu, iş bulamadım vs. o eski verdikleri iş hakkını kullanabilir miyim hala?

Birde kendi ilgi alanlarımdan bahsedeyim hangisi daha iyi olur siz ona göre karar verebilirisiniz:

Yazılım'a büyük ilgim var.
Bilişim teknolojilerine büyük ilgim aynı şekilde var.
Elektrik - Elektroniğe yazılım kadar olmasa da ilgim var.
Endüstriyel 3D tasarım (SolidWorks gibi programlar vs.) öğrenmeyi isterdim ama vaktim hiç olmadı.
Normal 3D tasarım (Blender ile objeler tasarlamak vs.) da öğrenmeyi çok isterdim ama yine vaktim olmadı.
Oyun geliştirmeye de ilgim var.

Kendim 9 yaşından beri yazılımla ve oyun geliştirmeyle ilgileniyorum. Elektrik - elektronik ilgim daha bu senenin başlarında başladı. 3D tasarım da aynı şekilde hep ilgi alanımdaydı ama hiç vaktim olmadı, endüstriyel 3D tasarım da elektrik - elektronik ile projeler geliştirmeye başladıktan sonra ilgi duymaya başladığım bir şey aslında.

Hedefim:
İçinde yazılım ve bilişim olduktan sonra hedeflerim esnek olabilir.

Geri