- Bütçe
- 16000
Selamlar,
Yeni telefon alacağım ama arada kaldım. Beklentilerim net:
Kamera kalitesi benim için en önemli şey.
Ekran-gövde oranı yüksek olsun, tasarımı kalın çerçeveli olmasın.
Uzun vadeli kullanıma uygun olmalı (güncelleme, yazılım desteği, donanım gücü).
Oyun da oynarım ama 60 FPS sabit oynatsın yeter, en yüksek ayar şart değil.
Depolama en az 128 GB olmalı, tercihen UFS 3.1 desteklesin.
Şu modeller arasında kaldım:
Galaxy S21 FE: Kamerası hâlâ güçlü, sıfır ve uygun fiyata bulunabiliyor. Hem S serisi, hem de fiyat/performans olarak mantıklı ama 2021 çıkışlı olması düşündürüyor. Sizce S21 FE üzer mi?
Galaxy A56 (128 GB): Yeni model ama kameranın S serisi kadar iyi olmadığı söyleniyor. Fiyatı ise 17 bin TL civarında.
Honor 200: Kamera, tasarım ve donanım açısından güçlü duruyor ama Google lisansı, güncelleme süresi ve yazılım arayüzü gibi konular kafamı karıştırıyor.
Ayrıca 2. el olarak S23 FE de bakıyorum özellikleri tasarımı kamera performansını çok beğendim . Garantisi devam edenler var. 14-17K arası bulunabiliyor. O da güçlü bir seçenek ama ikinci el almak her zaman biraz riskli.
Batarya konusunda ise note 10sten biraz iyi olsun powerbank kullanmayayım akşam eve gidince şarja taksam yeter.
Sizce bu şartlar altında hangisini almak en mantıklı karar olur?
Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!
Yeni telefon alacağım ama arada kaldım. Beklentilerim net:
Kamera kalitesi benim için en önemli şey.
Ekran-gövde oranı yüksek olsun, tasarımı kalın çerçeveli olmasın.
Uzun vadeli kullanıma uygun olmalı (güncelleme, yazılım desteği, donanım gücü).
Oyun da oynarım ama 60 FPS sabit oynatsın yeter, en yüksek ayar şart değil.
Depolama en az 128 GB olmalı, tercihen UFS 3.1 desteklesin.
Şu modeller arasında kaldım:
Galaxy S21 FE: Kamerası hâlâ güçlü, sıfır ve uygun fiyata bulunabiliyor. Hem S serisi, hem de fiyat/performans olarak mantıklı ama 2021 çıkışlı olması düşündürüyor. Sizce S21 FE üzer mi?
Galaxy A56 (128 GB): Yeni model ama kameranın S serisi kadar iyi olmadığı söyleniyor. Fiyatı ise 17 bin TL civarında.
Honor 200: Kamera, tasarım ve donanım açısından güçlü duruyor ama Google lisansı, güncelleme süresi ve yazılım arayüzü gibi konular kafamı karıştırıyor.
Ayrıca 2. el olarak S23 FE de bakıyorum özellikleri tasarımı kamera performansını çok beğendim . Garantisi devam edenler var. 14-17K arası bulunabiliyor. O da güçlü bir seçenek ama ikinci el almak her zaman biraz riskli.
Batarya konusunda ise note 10sten biraz iyi olsun powerbank kullanmayayım akşam eve gidince şarja taksam yeter.
Sizce bu şartlar altında hangisini almak en mantıklı karar olur?
Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!