Öneri Hangi telefonu almalıyım (Son)

batuyed

80+
Reaksiyon skoru
48
Bütçe
18.999
Selamlar,
Yeni telefon alacağım ve Honor 400 ile Galaxy A56 arasında kaldım. İkisi de şu an 19.000 TL civarında.
İki cihazla ilgili düşüncelerim şöyle:

Kamera açısından Honor 400 bana daha çekici geliyor. Fotoğraf örnekleri ve sensör kalitesi daha hoşuma gitti.

Ekran tasarımı olarak da Honor 400 daha ince çerçeveli, daha kompakt ve elde tutması daha rahat gibi. Bu da benim için artı.

Arayüz tarafında hem One UI (A56) hem de MagicOS (Honor 400) hoşuma gidiyor ama MagicOS'in optimizasyonu biraz daha zayıf olabilir diye düşünüyorum.

Kutu içeriği olarak da Honor 400 daha cömert: hızlı şarj adaptörü, kılıf vs. çıkıyor.

Uzun vadeli kullanım benim için çok önemli. Samsung A serisine 4 yıl ana + 5 yıl güvenlik güncellemesi sunuyor, ama Honor da 6 yıl güncelleme sunacağını söylüyor (her ne kadar yeni yeni bu işe giriyor olsa da, çok da sorun çıkaracağını sanmıyorum).

Sonuç olarak en az parayla en iyi deneyimi yaşamak istiyorum.
Sizce hangisi daha mantıklı tercih olur?
Kamera, ekran kalitesi, yazılım desteği ve genel kullanım açısından fikri olan varsa çok işime yarar.
Teşekkür ederim!

Benim için iki modelin artı ve eksileri.

Honor 400

Artılar:
  • ✅ İnce ve kompakt tasarım, elde rahatlık
  • ✅ İnce çerçeveli, şık ve modern ekran tasarımı
  • ✅ Kamera (özellikle zoom ve detaylar) daha iyi, fotoğraf meraklılarına uygun
  • ✅ Kutudan hızlı şarj adaptörü, kılıf gibi aksesuarlar çıkıyor
  • ✅ MagicOS kişiselleştirme seçenekleri zengin
Eksiler:

• ❌ Daha az bilinen marka, servis ve garanti konusunda tereddüt olabilir
  • ❌ Yazılım optimizasyonu One UI kadar olgun değil, ara sıra donma ve optimizasyon sorunu olabilir
  • ❌ Uzun vadeli yazılım güncelleme garantisi Samsung kadar net değil.

Samsung Galaxy A56

Artılar:
  • ✅ One UI arayüzü sade ve akıcı
  • ✅ Uzun süreli yazılım ve güvenlik güncellemeleri garantisi (4+5 yıl)
  • ✅ Samsung’un yaygın ve güvenilir servis ağı
  • ✅ Ekran parlaklığı yüksek, güneş altında daha görünür
Eksiler:
  • ❌ Kalın, büyük ve ağır yapısıyla taşınabilirlik zayıf
  • ❌ Kamera zoom ve detay konusunda Honor 400’ün gerisinde kalabilir
  • ❌ Gövde ve çerçeve tasarımı eski ve kaba duruyor
  • ❌ Fiyatına göre sunduğu özellikler nispeten düşük,

Genelleme olarak honor biraz iyi olsa bile yılların devi samsung uzun vadede üzmez diye düşünüyorum.

Genelleme olarak honor biraz iyi olsa bile yılların devi samsung uzun vadede üzmez diye düşünüyorum.
a34 kullaniyorum son guncellemeyi bi yaptim anam agladi cok memnun oldugum; isinma probleminin olmamasi bataryasi bir gunumu cok rahat gidermesi gibi ozellikleri elimden aldi samsung.

a34 kullaniyorum son guncellemeyi bi yaptim anam agladi cok memnun oldugum; isinma probleminin olmamasi bataryasi bir gunumu cok rahat gidermesi gibi ozellikleri elimden aldi samsung.
eğer 2 hafta geçmediyse biraz alışma ve optimizasyon zamanı oluyormuş telefon kendini optimize ediyormuş

Sırf boyutu ve ekranı yüzünden Honor 400 tercih edilir mi güncellemeyi bir kenera bırakırsak. Honor 400 256gb.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bugun tam 14. gunu
2023 te çıkmış bir telefon ve a serisi. yani bu demek oluyorki a36 da 2 yıl sonra böyle olacak?

Bendede yüz tanıması çok kötüydü güncelleme geldiğinde de sorunu çözmüşlerdi. O dediğin iosta ta oluyor sonradan çözülüyor.

Hatta pil sorunum vardı hemen bitiyordu güncellemeyle gözle görülür farkla yükseldi.

Sırf boyutu ve ekranı yüzünden Honor 400 tercih edilir mi güncellemeyi bir kenera bırakırsak. Honor 400 256gb.

2023 te çıkmış bir telefon ve a serisi. yani bu demek oluyorki a36 da 2 yıl sonra böyle olacak?
Kullanıcıya bağlı denemen lazım.

ChatGPT'ye yazdırmasan iyimiş. A56

Geri