3 yaşımda ilk bilgisayarım oldu Windows 98 kullandım. Sonra anakarttan aç kapa aç kapa bilgisayarı bozdum. Gene 3 yaşımda Lenovo laptop aldılar bana dokundurtmadılar ilk başta. İlk geldiğinde Windows Vista Home Basicti. Sonra babam onu Windows 7 yaptırdı. (Halen o laptop duruyor ve çalışıyor. Şuan Windows 8.1 Single Language kurulu. Windows 10 nu da denemiştim 5 dakika da açılmaya başlamıştı bilgisayar.) Ondan sonra dedemlere her gittiğimde dedemlerin bilgisayarı vardı (Casper Kasa) o zamanlar harika bir şeydi. Windows Vista vardı içinde bir sürü oyun vardı. Ben 8 yaşındayken kardeşimle laptop kavgası ederken lenovo laptobu yere düşürmüştük. Servise gitmişti. Babam şirket bilgisayarını getirmişti onda da Windows Vista vardı ama hatırlıyorum rezalet bir şeydi, bir şeye girmeye çalışırken 1-2 dak bekliyordum. Gene aynı vakit dedemlerin evde bilgisayarı kullanan yoktu, dedem kasayı bana verdi 1Gb rami vardı o zamanlar ekran kartı geforce 7100gs işlemci intel core 2 duo e4500 olması gerek, gene vista yüklü. Babam bu kasayı götürdü bilgisayarcıya Ramini 3Gb'ta çıkardı ve Windows 7 kuruluydu ama kimse bir problemin farkında değildi. (Ramler birbiri ile uyumlu değildi.) 11 yaşımda bilgisayarı bilgisayarcıya götürdük tabi o zamanlar Windows 10 yeni çıkmıştı. Ben bilgisayarcıya Windows 10 yükletmek istedim ama o Windows 8.1 kurdu. (Ama memnundum o zamanlar 2 oynadığım oyun Windows 8.1 mağazasından Shadow Fight 2 ve Aspalth 8di. 12 yaşımda format atmayı öğrendim ve bilgisayara Windows 7 kurmuştum. Bu kasadaki ramin problemini 13 yaşımda ramlerin uyumsuzluğu sonucu mavi ekran aldığımı çözdüm. 14 yaşımda Windows 10 kurmuştum o kadar ağır gelmemişti (sürümü hatırlayamadım ama candy crush vb. oyunlar formatla yüklenmişti.) Sonra gene 14 yaşımda LGS den sonra laptop hediye geldi. Windows 10 Pro 1909 kurulu geldi, kullandım 2 yıl. (Keşke gelmeseydi ryzen 5 1600 rx580 li sistem 16 gb ram 256gb ssd ve 1 tb harddisk hatırlıyorum 2019'un sonunda doğru yılbaşına özel 3000TL idi. Onu alacaktık babamla İstanbul'a gidip ama maalesef olmadı. Bir tane ......... bilgisayarcı yüzünden neymiş derslerine çalış bu laptop sana yeter, dedi ama o zaman aklım olsaydı onu kabul etmezdim ondan sonra araya 1.5 sene pandemi girdi.
) Şimdi ise 2021 Mayısta baktım piyasaya bu gidişle hiçbir şey alamıycaz. 16 yaşımda biriktirdiğim parayla Apu sistem alabildim. Yanına 1 tane de monitör. İlk aldığım zaman Windows 10 Pro kuruluydu. (Canım sıkıldı Wİndows 10 home formatı attım.) Eylüle kadar Windows 10 home kullandım, Win 11 Pro kurdum 3 hafta kullandım, oyun performansını beğenmedim döndüm Win 10'na. Msi Win 11 için BİOS'u geçen hafta pazartesi çıkarmıştı, kurdum BİOS'u üstüne tekrar Windows 11 home formatı attım. Şuan FPS değerlerimde bir problem yok gibi. Bana göre en iyi işletim sistemleri Windows 98 de en alt sağda bir şey çıkıyordu onu çok beğenmiştim. Sonra Windows Vista daki oyunları beğenmiştim hiçbiri Win 7 de yoktu. Win 7 yi performans açısından beğenmiştim. Windows 8.1 daha hızlı gelmişti ve Windows 10 ilk kez adam gibi kullanma fırsatım olmuştu o da güzel gelmişti ama performans açısından Win 7 ya Win 8.1 daha fazla FPS verir diye düşünüyorum. Şuan Win 11 kullanıyorum, tasarımını çok beğendiğim için.