Quantum Thread
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Merhaba, sql yazılım dili biliyorum (sql veritabanı yönetim dilidir) yani yazılım dillerine aşinalığım var. Sizce sql'den sonra c# mi yoksa Python mu öğrenmeliyim
Bunlardan birini seçmeniz ve o dala odaklanmanız gerekmektedir. Ancak eğitim sistemimizde şöyle güzel bir temel bulunuyor, öğrenciler dallara ayrılmadan zorunlu olarak C# öğretiliyor. Bu C# adındaki dil her türlü programlama mantığını algoritma mantığını size aşılıyor ve ilerde öğreneceğiniz dillere katkısı oluyor. Ben şahsen C# öğrenerek başladım ve ardından Web tasarıma yönelmiştim. Size de aynısını tavsiye edebilirim.
- Web Tasarım.
- Mobil uygulama.
- Veri Tabanı ve programcılığı
- Oyun geliştirme.
Başlangıç seviyesinde yapılabilecek projelere önerilerim;
- C#
- Lua
- Java
- Python
- Hesap Makinesi
- Not defteri
- Tic Toc oyunu
- Müzik çalar
Evet Python öğrenip c# ye geçmeyi planlıyorum çünkü Python'da süslü parantez ve benzeri şeyler yok daha kolay bir yazımı var. Python öğrendikten sonra c# öğreneceğim çünkü c# ile kendi windows programımı geliştirip sql server bağlantısı yapabilirimBence Python öğren çünkü güzel bir temel oluyor.
Sonrasında JS, HTML bir sürü dili rahatça öğrenirsin![]()
bejnde yazılıma başlamak istiyorum bir yazılımcı bana html ve javadan başla demişti seen hangi sırayı öneririsin ve nasıl öğrenebilirimBence Python öğren çünkü güzel bir temel oluyor.
Sonrasında JS, HTML bir sürü dili rahatça öğrenirsin![]()
Ben yazılımcı değilimbejnde yazılıma başlamak istiyorum bir yazılımcı bana html ve javadan başla demişti seen hangi sırayı öneririsin ve nasıl öğrenebilirim