Neler Yeni

Harp okuluna nasıl girerim (zaman Önemli).

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,478
İsim
Arda doğan
hocam o zaman ya kara harp okulu yada kara astsubay meslek yuksek okuluna gitmelisin
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam ders çalışırken sporuna ve saglıgına iyi bakmayı unutma
İşten çıktım spor ve sağlıya iyice önem vericem.ama ben şimdi harp okuluna gitmek istiyorum şimdi ilk tyt hazırlanıp msü sımavına giricem sonra mı okula atanıcam hak kazanıcam aklım orda karışıyo

tywin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Burak
Ama diyorum rütbemi yükseltebileyim önüm açık olsun
hocam detaylı şekilde rütbe olayını bilmiyorum ama bildigim kadarıyla orduda kalma sürene göre artar

İşten çıktım spor ve sağlıya iyice önem vericem.ama ben şimdi harp okuluna gitmek istiyorum şimdi ilk tyt hazırlanıp msü sımavına giricem sonra mı okula atanıcam hak kazanıcam aklım orda karışıyo
hocam oncelıkle bu senenin basvuruları bitti
1- sinava basvur
2- msü sınavına gir
3-tyt ayt gir
4-ankara mülakat ve fizik testleri saglık testleri

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,478
İsim
Arda doğan
Hocam senin görüşünü az çok biliyorum , Harp Okulu bir anlık bir heves ile yapılacak bir şey değil , beni yanlış anlama lütfen yapamazsın demiyorum , ciddi bir iş olduğu için hemen hadi başlayalım denebilecek bir şey değil , girip pişman olma ihtimalinde var sonuçta. Harp Okulu çok ağırdır , hem fiziksel olarak hem de ders olarak , Msü öğrencileri çok ciddi teorik eğitimlerden geçiyorlar , bunun altından kalkabilecek misin ? Fiziksel çalışmanın yanında Sayısal ve Sözel olarak sağlam bir birikime ihtiyacın var , hazır altyapın var mı veya altından kalkabilecek misin ? Veya yapabilirim diyor musun ?
Yapabilirim ama hazır bir alt yapım yok sıfırdan başlayacam gibi düşün millet işinde bir ailesi olan sıradan birisi olmak yerine Türkçülüğü Savunacak Ve Bir Disipline Oturacak Birisi Olmak İstiyorum Milletten Ne Eksiğim Var Diye Düşünüyorum Biryerlere Gelmek Ve Adımı Duyurmak İstiyorum

hocam detaylı şekilde rütbe olayını bilmiyorum ama bildigim kadarıyla orduda kalma sürene göre artar

hocam oncelıkle bu senenin basvuruları bitti
1- sinava basvur
2- msü sınavına gir
3-tyt ayt gir
4-ankara mülakat ve fizik testleri saglık testleri
Şimdi sınav hangi sınav direk msü mü önceden bu sınava karşı başvuru falan yapmam gerekiyor mu

tywin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Burak
eger bunların hepsini geçersen sana adp puanı diye bir puan verilcek ve agustos-eylul ayı gibi dusukten yuksege adp puanı ile herkesi arıyorlar ve seni 1 aylık eğitime tabi tutuyorlar eger bu egitimi geçersen askeri ögrenci olmaya hak kazanıyorsun

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,992
İsim
Mehmet Aslan
Yapabilirim ama hazır bir alt yapım yok sıfırdan başlayacam gibi düşün millet işinde bir ailesi olan sıradan birisi olmak yerine Türkçülüğü Savunacak Ve Bir Disipline Oturacak Birisi Olmak İstiyorum Milletten Ne Eksiğim Var Diye Düşünüyorum Biryerlere Gelmek Ve Adımı Duyurmak İstiyorum
Öyleyse bu işin başlangıcı Msü (Milli Savunma Üniversitesi) sınavıdır , sınav neredeyse TYT formatıyla birebir , TYT ye girecekmiş gibi çalışırsan dolaylı olarak Msü sınavına da çalışmış oluyorsun. Yapıp girdin diyelim , bunun asıl kısmı girince , birden üstüne binen o yükü kaldırabilecek misin ?
Normal öğrenci gibi bakılmaz çünkü. İlla gireceğim diyorsan ilk senende girme bence , 2. sene hem sınava hem de okul için sıkı bir şekilde hazırlan, ilk sene sadece performansına bakmak için sınava gir.

tywin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Burak
intibak eğitimi tam 1 ay değil sen ilk çaıgırımlar baslayınca 1 ay baslıyor son gün gelip intibak bitirenlerde oldu kısaca cagrılma gününe göre 1 hafta da yapabilrisin 1 ayda

Rulep

80+ Gold

Şimdi sınav hangi sınav direk msü mü önceden bu sınava karşı başvuru falan yapmam gerekiyor mu
Yks başvurur gibi ösym üzerinden msü ye başvuruyorsun msü ye giriyorsun geçen sene 3 martta yaptıkar bu sene 23 şubatta yapacaklar başvurular 2 ocakta başladı 27 ocakta bitti seneye de bu aylarda olur aklında kalsın diye yazıyorum tercih dönemi başlayınca başvuracaksın sonra hazirana yks gireceksin sonra mülakat ve okula çağrım

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,478
İsim
Arda doğan
Öyleyse bu işin başlangıcı Msü (Milli Savunma Üniversitesi) sınavıdır , sınav neredeyse TYT formatıyla birebir , TYT ye girecekmiş gibi çalışırsan dolaylı olarak Msü sınavına da çalışmış oluyorsun. Yapıp girdin diyelim , bunun asıl kısmı girince , birden üstüne binen o yükü kaldırabilecek misin ?
Normal öğrenci gibi bakılmaz çünkü. İlla gireceğim diyorsan ilk senende girme bence , 2. sene hem sınava hem de okul için sıkı bir şekilde hazırlan, ilk sene sadece performansına bakmak için sınava gir.
Olabilir ama 2006 lıyım sorun olur diyorlar 21 gösterilirmişim

tywin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Burak
kesinlikle haklısınız psikolojik ve fiziksel zorlukları düşün normal üniversitelerden çok farklı hafta içi okuldan çıkış yok hafta sonu 1. derece yakının varsa haftasonu yatıya çııkabilirsin

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,992
İsim
Mehmet Aslan
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,543