Merhaba herkese, Steam üzerinde keşfettiğim bir programı çok kullanışlı bulduğum için paylaşmak istedim. Ismi Lossless Scaling, her oyunda FSR açmanıza yarıyor ve gerçekten işe yarıyor.
Lossless Scaling on Steam
All-in-one gaming utility for scaling and frame generationstore.steampowered.com
Programın nasıl kullanıldığını anlatmayacağım ama zaten programın içinde kullanım talimatları var.
Sol taraftaki resimde Lossless Scaling ve FSR açıkkenki görüntü kalitesini ve FPS'i görüyorsunuz, sağ taraftaki resim ise normal görüntü yani ne FSR var ne de Lossless Scaling var. Tabelaya dikkatli bakarsanız görüntü kalitesinde hafif bozulma var ancak FPS çok ciddi şekilde arttığı için kaybettiğiniz görüntü kalitesine değiyor. Zaten çok dikkatli bakmadıkça kalitede fark görülmüyor.
Alıntıyı görüntüle
Sistemi düşük olanlara yardımcı olmak amacı ile açtım bu konuyu, umarım yardımcı olabilmişimdir.
En yüksek FPS için oyun içi çözünürlüğünüzü 720P yapıp Scale Factor'u ona göre ayarlamanız lazımAlıntıyı görüntüle
En yüksek FPS için nasıl bir ayar yapmam gerekiyor?
720P altına düşebiliyor muyuz?En yüksek FPS için oyun içi çözünürlüğünüzü 720P yapıp Scale Factor'u ona göre ayarlamanız lazım
O zaman denemeyim zaten fpsimden memmunum.ban yerseniz sorumlu değilim.
Gözüksün umrumda değil 25-30FPS alayım yeter bana720P altına düşersiniz de 720P'nin daha altı epey kötü gözükür
Ben zaten 720p oynuyom o nolcak720P altına düşersiniz de 720P'nin daha altı epey kötü gözükür
Sağ tarafta Integer yazan bir yazı olması lazım, o Integer yazısının üstüne bas sonra AMD FSR'ı seç, sonra onun solunda scale factor olacak onu da Auto yap. Sonra oyunu istediğin çözünürlüğe al pencereli şekilde. Sonra CTRL+ALT+S tuşuna basGözüksün umrumda değil 25-30FPS alayım yeter bana
Tam olarak nasıl etkinleşiyor bu. Şuan Cities Skylinese girdim otomatik bir şey yapmadı, nasıl yapacağımı da bulamadım.
O zaman çözünürlüğü daha da düşürüp FSR açabilirsin ama kötü gözükebilir denemedim.Ben zaten 720p oynuyom o nolcak