Neler Yeni

Hiç bir şekilde matematik yapamıyorum

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Arkadaşlar merhaba;
Bizim okullar 2 hafta önceden açıldı.
Bugün matematik dersinde test çözerken hiç bir şekilde anlayamadığımı fark ettim.
Ondan sonra bu olayı kafaya taktım,eve geldim ve ders çalışmaya başladım. (Saat 14.00'da eve gelip 18.00'da bıraktım ders çalışmayı.)
Açıkçası çalışmanın keyifli olduğunu fark ettim ve bu 4 saatlik sürecin ilk 3 saati çalışıp son 1. saatte full test çözdüm.
Aradaki 2 mola dışında 50 dk çalıştım ve sorular biraz zor olduğundan 34 soru çözdüm.
Bu 34 sorunun 25'i yanlış kalanı doğruydu ve bu sonuç çok kötüydü.
Çalışmamda bir sorun yoktu bugün aldığım notların hepsini tekrar etmiştim ve konu tekrarlarını izlemiştim anladığımı sanıyordum...
Bu kadar çalışmamın tek sebebi gelecekte yapacağım meslek full matematik gerektiriyor.
Neden böyle oluyor neden kafam matematiğe basmıyor biri söyleyebilirmi ?

Not:Konu ciddidir yaşı büyük olanların yazmasını rica ediyorum,farklı bir tartışma konusu açmayın lütfen ve tamamen okuyun.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,258
İsim
Taha Efe
Arkadaşlar merhaba;
Bugün matematik dersinde test çözerken hiç bir şekilde anlayamadığımı fark ettim.
Ondan sonra bu olayı kafaya taktım,eve geldim ve ders çalışmaya başladım. (Saat 14.00'da eve gelip 18.00'da bıraktım ders çalışmayı.)
Açıkçası çalışmanın keyifli olduğunu fark ettim ve bu 4 saatlik sürecin ilk 3 saati çalışıp son 1. saatte full test çözdüm.
Aradaki 2 mola dışında 50 dk çalıştım ve sorular biraz zor olduğundan 34 soru çözdüm.
Çalışmamda bir sorun yoktu bugün aldığım notların hepsini tekrar etmiştim ve konu tekrarlarını izlemiştim anladığımı sanıyordum...
Bu kadar çalışmamın tek sebebi gelecekte yapacağım meslek full matematik gerektiriyor.

Not:Konu ciddidir yaşı büyük olanların yazmasını rica ediyorum,farklı bir tartışma konusu açmayın lütfen ve tamamen okuyun.
Basıyor,Temel gerekiyor bende malesef yarısına kadar yapabildim ama gene çat pat matematik yapabiliyorum. Temel icin birçok kaynak var kendine rahat olanı araştır birde zaman gerekiyor en az 1 yıl diyebilirim.

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaçıncı sınıfsın ve hangi konulardasınız?
10. sınıfa geçtim ama şuan 9. sınıf konularını tekrar ediyoruz zaten canlı derslere internetimden dolayı giremiyordum bundan dolayı pek temel yok.
Basıyor,Temel gerekiyor bende malesef yarısına kadar yapabildim ama gene çat pat matematik yapabiliyorum. Temel icin birçok kaynak var kendine rahat olanı araştır birde zaman gerekiyor en az 1 yıl diyebilirim.
1 yıl bekleyebileceğimi sanmıyorum karnemin iyi gelmesi gerekiyor kaynak önerin varmı ? Sayısal okuyorum.

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
10. sınıfa geçtim ama şuan 9. sınıf konularını tekrar ediyoruz zaten canlı derslere internetimden dolayı giremiyordum bundan dolayı pek temel yok.

1 yıl bekleyebileceğimi sanmıyorum karnemin iyi gelmesi gerekiyor kaynak önerin varmı ? Sayısal okuyorum.
özel ders almanı tavsiye ederim

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Arkadaşlar merhaba;

Matematikte hangi konularda çok iyisin, hangi konularda az buz soru çözebiliyorsun ve hangi konularda kalem oynatamıyorsun. Öncelikle bunu belirlemen lazım. Belirledikten sonra eksik olduğun konuları SIRASI ile çalışman lazım. Bu kelimeyi tamamen büyük yazmamın nedeni matematikte tüme varım şeklinde gitmen gerekiyor. Örnek verecek olursak çarpanlara ayırma bilmeden ve eşitlik bilmeden üssü bilinmeyen bir sayıyı çözmen mümkün olsa bile çok fazla süre kaybettirir veya yanlış çözersin. En baştan en sona doğru git veya nerede hatan varsa oradan itibaren çalışmaya başla. Geometriyi çözdüğün sorulara katıyor musun yoksa geometriyi ayrı mı çalışıyorsun?

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,258
İsim
Taha Efe

Sanacaksın tercih değil zorunluluk bu yoksa temel yalap salap oluyor buda paradoks sebebi.

Top Bottom