Hiç bir şey yapmak istememek

keremast

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
968
konu başlıkta hiç bir şey yapmak istemiyorum bütün gün duvarı seyredesim var ne yemek yiyesim var ne dışarı çıkasım, yok mudur bunun bir çözümü.

en azından duvarı seyredesin var

konu başlıkta hiç bir şey yapmak istemiyorum bütün gün duvarı seyredesim var ne yemek yiyesim var ne dışarı çıkasım, yok mudur bunun bir çözümü.
Hocam, aynı benim kuzensiniz. Onun hayatta hiçbir amacı yok ve bana bakıp diyor ki: “En azından hayatta bir amacın var ve onun uğruna çabalıyor, uğraşıyorsun. Bu sayede bu kadar mutlu ve hayattan zevk alabiliyorsun.”

Yani, eğer bir amacınız yoksa kendinize bir amaç, hedef veya hobi edinin. Mesela ben bu aralar çok fazla şeyle uğraşıyorum: okul dersleri, TÜBİTAK projeleri, dil öğrenme çabası, spor yapma, felsefi konular üzerinde düşünme, lucid rüya görmek için notlar tutup günlerimi ve rüyalarımı analiz etme gibi. Yani birçok şey yapıyorum.

Ana hedefiniz, çalışabileceğiniz ve uğruna çaba sarf edebileceğiniz bir amaç belirlemek olmalı.

Buna tembellik denir. İyice bir kafa dinle, geçer. Veya bir değişiklik yap hayatında, bir yerlere seyehate falan çık.

Buna tembellik denir. İyice bir kafa dinle, geçer. Veya bir değişiklik yap hayatında, bir yerlere seyehate falan çık.
tembellık ıle alaksı yok. ınsanların ruh halı boyle durumlara zaman zaman gırebılır kımılerı dogustan boyledır benım gıbı. arkadasın bu durumdan kurtulması ıcın psıkıyatrıye gıtmesı lazım

Aman aman hocam 😀

Mastürbasyondan kaynaklanıyo olabilir.
haftada 1 gerekli olan bir şey bazen 2 haftada bir olduğu oluyor bu sefer hiç yapmasan kendisi atıyor :D hepimiz insanız sonuçta.

Zaman, zaman, zaman… Her şeyin ilacıdır. Hele ki böyle konularda.

haftada 1 gerekli olan bir şey bazen 2 haftada bir olduğu oluyor bu sefer hiç yapmasan kendisi atıyor :D hepimiz insanız sonuçta.
gerekli olması ayrı bu tarz psikolojik zarar vermesi ayrı bir şey bilim insanlarına göre ayda 21 defa yapmak prostat kanseri olma riskini %34 falan azaltıyormuş ama mutluluk hormonunu da öldürüyor maalesef (sosyalliğine, psikolojine göre değişir)

Geri