Cansu Yıllmaz
80+
Dahası
Merhaba , bugün evrendeki(!) en karışık sorulardan birine kendim değineceğim. Hearts Of İron IV dlcsiz oynanır mı? Ben oyunu ağustosun sonlarına doğru almıştım ve dlcler oldukça pahalıydı birikim yapmaya da üşendiğim için ve bazı maddi sebepler dolayısı dlcleri almamıştım. Kısası bazı sebepler dolayı oyunu dlcsiz oynadım ve hala da dlcsiz oynamaya devam ediyorum hiç dlc de denemedim. Oyunda topla 58 saatim var, ve bu sürede oyunu kolayca çözdüm. Oynadım sevdim bazen kendimden kat-kat küçük orduya yenilirken bazen ingiltere çıkarması attım. Kısaca baya tecrübem var. Bazı arkadaşlar öyle anlatmış ki sanki, dlc olmasa oyunda çok temel bişeyi yapamıyormuşuz. Ama bu sadece abartı. Tamam bi kaç önemli şeyleri için dlc gerekli ama "Dlc olmadan oynayamazsın" düşüncesi tamamen yanlıştır. Ama yine de dlc de önemli. Mesela 1936 Türkiyesinde cansıkan bişey var: 1936 Başkan Atatürk ama İsmet İnönü olarak gösteriliyor ki bu can sıkıyor. Sırf bunun için de gidip "Battle for bhosborus" Dlcsini almalıyız ki Atatürkün oyuna dlcyle eklenme sebebi oyundaki en güçlü lider olması. Çok avantajlıymış kısaca bahsedicek olursam:
+30% stabillik ve tüm giderleri 30% ve 25% oranında azaltıyor ki bundan avantajlı lider yok oyunda. Tamam bu temel bişey ve dlcyle geliyor ama oyun dlc olmadan da oynana bilir. Hiç bi kayıp yaşamazsınız ki hatta avantajınız olur. Zira sovyetlere saldırınca çok da derinlere girmeden kapitule ede biliyorsunuz. Ama "No step back" dlcsyle bu çok daha zor oluyor. Kısaca dlcler denildiği kada önemli değil ama "Ben oyundan tam bi şekilde zevk almak istiyorum" diyorsanız ala bilirsiniz. Yakında bi birikim yapıp ben de Ultima Bundler(tüm dlcler) almak düşüncesindeyim alıp denedikten sonra yeni bi konu daha açarım belki....
Bunlar benim düşüncemdi. Kimse agresifleşmesin, Suriye hapishanesinde değiliz...İyi günler....
+30% stabillik ve tüm giderleri 30% ve 25% oranında azaltıyor ki bundan avantajlı lider yok oyunda. Tamam bu temel bişey ve dlcyle geliyor ama oyun dlc olmadan da oynana bilir. Hiç bi kayıp yaşamazsınız ki hatta avantajınız olur. Zira sovyetlere saldırınca çok da derinlere girmeden kapitule ede biliyorsunuz. Ama "No step back" dlcsyle bu çok daha zor oluyor. Kısaca dlcler denildiği kada önemli değil ama "Ben oyundan tam bi şekilde zevk almak istiyorum" diyorsanız ala bilirsiniz. Yakında bi birikim yapıp ben de Ultima Bundler(tüm dlcler) almak düşüncesindeyim alıp denedikten sonra yeni bi konu daha açarım belki....
Bunlar benim düşüncemdi. Kimse agresifleşmesin, Suriye hapishanesinde değiliz...İyi günler....