Neler Yeni

Öneri Hoi4 Dlcsiz Oynanır mı?!

Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Cansu Yılmaz
Instagram
CansuYilmaz_2004
Büyük yanlış yapmışsınız. Strateji oyunları İngilizce oynanır çünkü oyundan çok program gibiler. Rehberlerin çoğuda ingilizce zaten.

Script bir kodlama senaryosu denebilir. Belli tarihlerde gelen ölme,iç savaş gibi eventleri tetikliyor. Normalde dlclerde bu olaylar nation focusların gidilmesi üzerine oluyor.

CAS veya Close Air Support(Yakın hava desteği) CAS uçakları ile yere vurulan damage'le piyadenin itmesinden bahsettim. CAS damage yiyen düşman piyadesi veya ünitesi daha hızlı organizasyon kaybedeceğinden bizim piyademiz veya ünitemiz onu bir tile geriye iter. CAS ne kadar çok ise o kadar hızlı bir şekilde geriye doğru savurur karşı üniteyi.
şahsen ingilizcem aşırı iyi olmasına rağmen tr yama olmasa çözemiycektim çünkü heryerde ingilizce bir sürü şey var adamın gözü yoruluyor dedim: Oyun mu oynamaya geldim yoksa dersten sonra hocanın zoruyla kaldığım ing. dersinde hocanın "al okursun" diye dayattığı kitabı mı okuyorum?
Ben avcı uçaklarını gönderdim sadece onlar cas sayılıyor mu? bide bi soru ben ne zaman uçakları işe saldığım anda hem de orduya saldırma emri verirsem sayca üstün olmamıza rağmen fena bozguna uğruyoruz dün irakta da öyle oldu ondan sonra divisionların mahv olacağını görüp saldırıyı durdurup sadece bekledim...

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
kanka bu süreçte bütün dlc ler açık şekilde oynamam oyunu öğrenmemde daha çok zorlaştırırmı?
Runların uzun sürmesini sağlar sadece oyunda durdurma var zaten durdura durdura oyna. DLCler bazı olayları fazla kolaylaştırıyor o yüzden kapatmayı önermem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Cansu Yılmaz
Instagram
CansuYilmaz_2004
kanka bu süreçte bütün dlc ler açık şekilde oynamam oyunu öğrenmemde daha çok zorlaştırırmı?
Sovyet işgalini zorlaştırır ama Türkiye olarak oynayacaksan Türkiyeyi güçlendirir
Bu arada ben hiç sovyetlerle savaşamadım çünkü ingiltereye yendikten sonra ya sovyetlere kaybedersem korkusuna kapılıp o kadar emeğimin çöp olmasını istemedim yani cesaretim yetmiyo adamlara

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Berkay Aydın
ohoo ben destroyer meselelerini çoktan çözdüm ben sakin durmuyorm oyuna girince sağ sol heryeri kurcalayıp çözdüm hatta savaştakyen bi taktiğim var hep işe yarar. orduyu getiriyorum cepheyi ama saldırmıyorum uçakları yolluyorum uçaklar güzel bi bombardman yaptıktan sonra çok az itkilerler koca ülkenin içinden geçiyorum (örnek: Dün İrakta denedim bu taktiği normalde içimden geçen İrağı çok fena yaptım)
Mesaj otomatik birleştirildi:

sevmiyorum ya içime sinmiyo almak lazım
Mesaj otomatik birleştirildi:

arkadaşım yok. Mutliplayer de girmiyorum
Yanlış hatırlamıyorsam vanilla overhul tarzı bi mod vardı atölyede onu indirip deneyebilirsiniz

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
şahsen ingilizcem aşırı iyi olmasına rağmen tr yama olmasa çözemiycektim çünkü heryerde ingilizce bir sürü şey var adamın gözü yoruluyor dedim: Oyun mu oynamaya geldim yoksa dersten sonra hocanın zoruyla kaldığım ing. dersinde hocanın "al okursun" diye dayattığı kitabı mı okuyorum?
Ben avcı uçaklarını gönderdim sadece onlar cas sayılıyor mu? bide bi soru ben ne zaman uçakları işe saldığım anda hem de orduya saldırma emri verirsem sayca üstün olmamıza rağmen fena bozguna uğruyoruz dün irakta da öyle oldu ondan sonra divisionların mahv olacağını görüp saldırıyı durdurup sadece bekledim...
Avcı uçakları Fighterın Türkçe karşılığı sadece hava muhaberesinde üstünlük almanızı sağlar. CAS olmadan yere herhangi bir yararları dokunmaz. Sayıca fazla ordunun fazlaca lojistik ihtiyacı doğacaktır o yüzden ırak için Suriye sınırı yoksa 18-24 division Piyade support topçu ile çok rahat itilir. CAS koymak zayiatı azaltacaktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Berkay Aydın
hocam ben bütün dlcleri crackledim tarih bilgim 0 oyuna başlamak istiyorum ama hiç bir şekilde anlayamıyorum siz nereden bşaladınız ?
Oyunu birinden izleyerek öğrenebilirsin ben öyle öğrendim bir iki tane seri izlesen çözersin dinamiğini

Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Cansu Yılmaz
Instagram
CansuYilmaz_2004
Avcı uçakları Fighterın Türkçe karşılığı sadece hava muhaberesinde üstünlük almanızı sağlar. CAS olmadan yere herhangi bir yararları dokunmaz. Sayıca fazla ordunun fazlaca lojistik ihtiyacı doğacaktır o yüzden ırak için Suriye sınırı yoksa 18-24 division Piyade support topçu ile çok rahat itilir. CAS koymak zayiatı azaltacaktır.
he bide ben sadece piyade ve dağ tümeni basa biliyorum maalesef topçu ve tank birimleri çok geç yetişiyor biliyorum sebebi çok fazla equipmente ihtiyaç olması ama almanya oynarken bile equipment sorunu oluyor top ve tank birimleri basarken

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
he bide ben sadece piyade ve dağ tümeni basa biliyorum maalesef topçu ve tank birimleri çok geç yetişiyor biliyorum sebebi çok fazla equipmente ihtiyaç olması ama almanya oynarken bile equipment sorunu oluyor top ve tank birimleri basarken
Vanilla uzun zamandır oynamadım ama DLC eksikliğinden yaşanıyor bu normalde Türkiye Latede açılan bir ülke ve Faşist oynayıp 38 gibi yunanistan ve bulgaristan'ı almak lazım. Minorları yiyerek Major ülke olarak Sovyetlere gitmelisiniz. Macro için 50 civilden sonra Askeri dönün 8-10 fabrika CAS basın bu minorları yenmek baya basit. Çıkartma at arkalarında lojistik sorun yarat, cepheyi genişlet pocketla.

Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Cansu Yılmaz
Instagram
CansuYilmaz_2004
Vanilla uzun zamandır oynamadım ama DLC eksikliğinden yaşanıyor bu normalde Türkiye Latede açılan bir ülke ve Faşist oynayıp 38 gibi yunanistan ve bulgaristan'ı almak lazım. Minorları yiyerek Major ülke olarak Sovyetlere gitmelisiniz. Macro için 50 civilden sonra Askeri dönün 8-10 fabrika CAS basın bu minorları yenmek baya basit. Çıkartma at arkalarında lojistik sorun yarat, cepheyi genişlet pocketla.
aynen yunanla bulgar çok kolay bu sefer ilk irak gireyim en zor olanı alıp ordan minorlara gireyim ama 1937nin başlarında ülkeyi faşist yapıyorum sonra yunana ya da bulgara vvar goal yapınca 1938in sonu oluyor savaşta 1939da bitiyor yaniülkeyi faşistleştirme ve vvar goal çok uzun çekiyor hem de bazen bulgaristan ve yunanistanda ciddi direniş görüyorum bi keresin afina önlerine gelmiştim adamlar comeback attı ya sinir oldum. Bi salmadılar Afinayı. BUlgaristan da aynı sınırmız küçük olduğundan adamlar defans yapıyor üstünlük bende oluyo ama ordularını yeniliyorlar sonra da patır kütür istanbula giriyorlar.

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
aynen yunanla bulgar çok kolay bu sefer ilk irak gireyim en zor olanı alıp ordan minorlara gireyim ama 1937nin başlarında ülkeyi faşist yapıyorum sonra yunana ya da bulgara vvar goal yapınca 1938in sonu oluyor savaşta 1939da bitiyor yaniülkeyi faşistleştirme ve vvar goal çok uzun çekiyor hem de bazen bulgaristan ve yunanistanda ciddi direniş görüyorum bi keresin afina önlerine gelmiştim adamlar comeback attı ya sinir oldum. Bi salmadılar Afinayı. BUlgaristan da aynı sınırmız küçük olduğundan adamlar defans yapıyor üstünlük bende oluyo ama ordularını yeniliyorlar sonra da patır kütür istanbula giriyorlar.
Gerçek bir cumhuriyet kadını :peeposad:

Savaş o kadar uzun sürüyor ki piyadenin elinde ki silah attrition yüzünden bitiyor büyük ihtimal ekipman azaldıkça divisionun gücü azalır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Cansu Yılmaz
Instagram
CansuYilmaz_2004
Gerçek bir cumhuriyet kadını :peeposad:

Savaş o kadar uzun sürüyor ki piyadenin elinde ki silah attrition yüzünden bitiyor büyük ihtimal ekipman azaldıkça divisionun gücü azalır.
aynen ekipman sorunu da oluyor ve sorun şu ki bazen de bulgara aynı mukavemeti gösterdiği halde elimi kolumu sallaya sallaya mak. 7dkya giriyorum adamlar ben uçak kullanmazsam kullanmıyor

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
aynen ekipman sorunu da oluyor ve sorun şu ki bazen de bulgara aynı mukavemeti gösterdiği halde elimi kolumu sallaya sallaya mak. 7dkya giriyorum adamlar ben uçak kullanmazsam kullanmıyor
Uçak kullanıyorlar sizin avcılarınız olmadığı için Fighter detection atamıyorsunuz ve bilgi alamıyorsunuz ne yaptığı hakkında. Hava savaşı dönmediği için intel olmuyor. Bolca rehber izlemeniz de fayda var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Berkay Aydın
Yunanistani almak kolay direk Atina'nın etrafına 3 er tane birlikle çıkartma atıp victory pointleri toplamak zaten ai çıkartmadan sonra sapıtacak orduları dağıtacak bu arada Yunan'a üsten sakın saldırmayın oraya 3 4 birlik bırakıp geri kalanları İzmir'e yerleştirin (adalardaki bağlantıları unutmayın) sonra çıkarma gerçekleşince direk bütün orduyu Yunanistan'a çekin gerisi kolay zaten

Top Bottom