Cansu Yıllmaz
80+
Dahası
- Konu Sahibi Konu Sahibi
şahsen ingilizcem aşırı iyi olmasına rağmen tr yama olmasa çözemiycektim çünkü heryerde ingilizce bir sürü şey var adamın gözü yoruluyor dedim: Oyun mu oynamaya geldim yoksa dersten sonra hocanın zoruyla kaldığım ing. dersinde hocanın "al okursun" diye dayattığı kitabı mı okuyorum?Büyük yanlış yapmışsınız. Strateji oyunları İngilizce oynanır çünkü oyundan çok program gibiler. Rehberlerin çoğuda ingilizce zaten.
Script bir kodlama senaryosu denebilir. Belli tarihlerde gelen ölme,iç savaş gibi eventleri tetikliyor. Normalde dlclerde bu olaylar nation focusların gidilmesi üzerine oluyor.
CAS veya Close Air Support(Yakın hava desteği) CAS uçakları ile yere vurulan damage'le piyadenin itmesinden bahsettim. CAS damage yiyen düşman piyadesi veya ünitesi daha hızlı organizasyon kaybedeceğinden bizim piyademiz veya ünitemiz onu bir tile geriye iter. CAS ne kadar çok ise o kadar hızlı bir şekilde geriye doğru savurur karşı üniteyi.
Ben avcı uçaklarını gönderdim sadece onlar cas sayılıyor mu? bide bi soru ben ne zaman uçakları işe saldığım anda hem de orduya saldırma emri verirsem sayca üstün olmamıza rağmen fena bozguna uğruyoruz dün irakta da öyle oldu ondan sonra divisionların mahv olacağını görüp saldırıyı durdurup sadece bekledim...