Sakurajima Mai
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 637
İntel yeni seride çok toparladı ama hâla bir amd değil maalesef.Amd daha soğuk çalışıyormuş intele göre bildiğim kadarıyla performans ve ısı farkları nelerdir hangisini almamı tercih edersiniz
Biraz detaylı bakımda intel oyun, tekli çekirdek, çoklu çekirdek, genel olarak performansda daha iyi iken amd yapay zeka, ısı, tpd de daha iyi. İntel çoklu çekirdekte çok ağır eziyor bu arada, eğer render ile işiniz varsa kesinlikle intel tercih edin hocam, bu nesildeki intel eski intel ler ile alakası yok bu arada haberiniz olsun.Amd daha soğuk çalışıyormuş intele göre bildiğim kadarıyla performans ve ısı farkları nelerdir hangisini almamı tercih edersiniz
Yanlış hatırlamıyorsam zamanında konuşmuştuk ama size tavsiyem ultra zengin değilseniz yada bu laptop üzerinden para kazanamayacaksanız bir laptopa bu kadar para vermeyin, ben verdim ve pişmanım.Amd daha soğuk çalışıyormuş intele göre bildiğim kadarıyla performans ve ısı farkları nelerdir hangisini almamı tercih edersiniz
Hocam çizim yapacağım ve render alacağım o halde intel mi almalıyım? Ama fazla ısınsın da istemiyorum yeri geldi mi oyun da oynayacağımİntel yeni seride çok toparladı ama hâla bir amd değil maalesef.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Biraz detaylı bakımda intel oyun, tekli çekirdek, çoklu çekirdek, genel olarak performansda daha iyi iken amd yapay zeka, ısı, tpd de daha iyi. İntel çoklu çekirdekte çok ağır eziyor bu arada, eğer render ile işiniz varsa kesinlikle intel tercih edin hocam, bu nesildeki intel eski intel ler ile alakası yok bu arada haberiniz olsun.
Yanlış hatırlamıyorsam zamanında konuşmuştuk ama size tavsiyem ultra zengin değilseniz yada bu laptop üzerinden para kazanamayacaksanız bir laptopa bu kadar para vermeyin, ben verdim ve pişmanım.
Hem renderda hemde oyunda bu iki işlemciden intel daha iyi amd ye göre birazcık ısınacak yapacak bir şey yok. Yine söylüyorum eski inteller kadar ısınmıyor çünkü bu son nesil inteller artık tsmc ile üretildiği için çook daha verimli işlemciler.Hocam çizim yapacağım ve render alacağım o halde intel mi almalıyım? Ama fazla ısınsın da istemiyorum yeri geldi mi oyun da oynayacağım
O halde şntel alayımHem renderda hemde oyunda bu iki işlemciden intel daha iyi amd ye göre birazcık ısınacak yapacak bir şey yok. Yine söylüyorum eski inteller kadar ısınmıyor çünkü bu son nesil inteller artık tsmc ile üretildiği için çook daha verimli işlemciler.
İmzamdaki modeli aldım hocam. Aldıktan sonra dank etti bu kadar pahalı bir şey almaya gerek olmadığı. Şimdiki kafam olsaydı rtx4060 katana 17 alır geçerdim 45k ya.O halde şntel alayım
@mithrevet hocam daha önce de konuşmuştuk siz ne aldınız?
Hocam bu ekran kartı değilki, güncelleme almıyor sonuçta. Eğer uyumluluktan bahsediyorsanız intel iflas etse bile bu laptopun ömrü bitene kadar uyumlulukta sıkıntı çıkmaz ama şöyle bir şey var nvidea daha yeni intele ortak oldu, gelecekte nvidea intel ürünler daha fazla fps vermesini görme ihtimalimizde var ekstra optimizasyonlarla.10 yıl sonra intel mi AMD mi daha iyi bir durumda kalır. Yani 10 yıl sonra hangi leptop kullanılmaya devam edilir. Uzun vadede düşünmek gerek.
İmzanı göremiyorum telefonda gözükmüyorİmzamdaki modeli aldım hocam. Aldıktan sonra dank etti bu kadar pahalı bir şey almaya gerek olmadığı. Şimdiki kafam olsaydı rtx4060 katana 17 alır geçerdim 45k ya.
Bizde 4060 acer laptop vardı şimdi daha üstünü alalım diyoruz.İmzamdaki modeli aldım hocam. Aldıktan sonra dank etti bu kadar pahalı bir şey almaya gerek olmadığı. Şimdiki kafam olsaydı rtx4060 katana 17 alır geçerdim 45k ya.
Asus ROG Strix G18 G814JZ-N6022| CPU: Intel Core i9-13980HX / GPU : RTX4080 12GB RAM: 32GB / Display: 18 Inc 2.5K IPS 240HZİmzanı göremiyorum telefonda gözükmüyor
Bizde 4060 acer laptop vardı şimdi daha üstünü alalım diyoruz.
Belirteyim ben iş yada para kazanmak için almadım, sadece oyun için aldım.Asus ROG Strix G18 G814JZ-N6022| CPU: Intel Core i9-13980HX / GPU : RTX4080 12GB RAM: 32GB / Display: 18 Inc 2.5K IPS 240HZ
Laptopda oyun oynamak çok pahalı hocam. Normal bir kullanıcının oyun için laptopa 50k dan fazla vermemesi lazım çünkü bundan daha çok para verirse çok az şey elde ediyor. Şimdiki kafam olsa bu kadar para vermezdim.
Hocam teknoloji hızlı gelişiyor grafikler her geçen yıl daha da güzel oluyor bence uzun vade için güzel bir alet kısa vadede pişman olursun belki ama gelecekte iyi ki almışım diyebilirsin.Asus ROG Strix G18 G814JZ-N6022| CPU: Intel Core i9-13980HX / GPU : RTX4080 12GB RAM: 32GB / Display: 18 Inc 2.5K IPS 240HZ
Laptopda oyun oynamak çok pahalı hocam. Normal bir kullanıcının oyun için laptopa 50k dan fazla vermemesi lazım çünkü bundan daha çok para verirse çok az şey elde ediyor. Şimdiki kafam olsa bu kadar para vermezdim.
Belirteyim ben iş yada para kazanmak için almadım, sadece oyun için aldım.
Ben iş için ve oyun için kullanacağım. Zaten laptop alınca 10 yıl gidiyor, telefon gibi 3 yıllık alet olmadığı için almışken iyisini alayım dedim.Asus ROG Strix G18 G814JZ-N6022| CPU: Intel Core i9-13980HX / GPU : RTX4080 12GB RAM: 32GB / Display: 18 Inc 2.5K IPS 240HZ
Belirteyim ben iş yada para kazanmak için almadım, sadece oyun için aldım.
Uzun vade için güç çok iyi bir şey ama bu güç için laptopda absürt paralar ödüyoruz ondan bahsediyorum, güç istiyorsak bunu masaüstünde aramak daha mantıklı bence ama siz işte yapacağınızı söylediğiniz için sizin için bir şey diyemem.Hocam teknoloji hızlı gelişiyor grafikler her geçen yıl daha da güzel oluyor bence uzun vade için güzel bir alet kısa vadede pişman olursun belki ama gelecekte iyi ki almışım diyebilirsin.
Ben iş için ve oyun için kullanacağım. Zaten laptop alınca 10 yıl gidiyor, telefon gibi 3 yıllık alet olmadığı için almışken iyisini alayım dedim.