HP Victus kullanıyorum bende yeni aldığım için öyle aman aman oyunlarda deneyemedim fakat genel deneyimim memnunum. LOL , CSGO , Accident , V Rising , Minecraft RTX ON oyunlarında deneyimledim. Az çok tahmin ettiğim değerleri aldım, sıcaklık konusunda ise video ve yazılım programlarında olsun eğitimde olsun fan sesi hiç yok. Üstelik altı açıkta değil direkt masanın üstüne koyuyorum. Ama genel olarak oyunlarda 60-70 derece arasında 80 dereceye geldiğini bile görmedim daha.
Burada bir sorun var ise sorunun saptamasını yapmak önemli ilk başta direkt olarak aklınıza ilk gelen şeye sorun demek yanlış olur ve çözüme ulaşmayı engeller. Örneğin:
1- Bu performans sorunu Fortnite özelinde mi yoksa diğer oyunlarda da takılmalar, performans eksiklikleri oluyor mu? Oluyor ise bu performans düşüklükleri belli bir sıcaklıktan sonra mı oluyor yoksa oyuna girer girmez aniden olmaya mı başlıyor? Sağlıklı şekilde test edebilmeniz için sistem zorlamayan oyunda ve zorlayan oyunlarda deneyimleyin.
2- Yaz ayındayız bulunduğunuz duruma göre sıcaklıklar değişkenlik gösterebilir bu tabii de özellikle laptop sıcaklıklarını doğrudan etkiler. Özellikle burada beklentiyi de arşa çıkarmamak gerekiyor laptopun avantajları kadar dezavantajları da mevcut bu dezavantajların içinde yüksek sıcaklıkta yatıyor. Oyun haricinde bu sıcaklıklar sıkıntı olmaz genelde fakat oyunlarda belli bir dereceye kadar normal karşılama bilincinde olmalıyız.
3- Cihazın Güç seçeneklerinden en iyi performansa alıp, Omen Gaming Hub optimize edilirken ve optimize edilmemiş iken de oyunu deneyimleyebilirsiniz.
Bu maddeler az çok fikir sahibi yapacaktır, ekstra olarak şunu diyeyim HP Support Asisstant üzerinde WhatsApp destek hattı var ben ordan konuşmuştum destekle. Konuşma yarı ingilizce yarı türkçe geçti garip bir şekilde fakat sorunuma çözüm buldum hızlı olduğu için WhatsApp hatlarını da önerebilirim.