Neler Yeni

Hynix Çipli Ram Ve Overclock

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Hynix olduğuna kesin emin misin? Eğer öyleyse %90 CJR'dır ve bu çip 3600MHz CL16 değerlerine çıkabiliyor rahatlıkla, CL15 için voltajı oldukça arttırman gerekebilir.

Bana kalırsa pek takma, sıradan bir şey alsan da 3600MHz'e çıkman pek zor olmayacaktır. İlk nesil DDR4'ler gibi değil yeniler, çoğu kolaylıkla vuruyor. Farkı yaratan özellikle ikincil gecikme değerleri. Eğer yüksek frekans düşük gecikme istiyorsan Samsung B-die'lara göz atabilirsin.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,615
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hocam görmüştüm bu konuyu daha önce zaten az önce baktım stokları tükenmiş ramin,Corsair'in Vengeance RGB PRO’ya da bir bakayım
Dostum her Vengeance RGB PRO'nun çipi iyi değil, en ucuz 3200 MHz CL16 olan modelde Samsung B-die çip var ama overclock yapılmıyor.
3600 MHz CL20 falan yapılıyor, öyle bi' çip :D.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,257
İsim
Fatih
Arkadaşlar bu rami almayı düşünüyorum sistem toplarken Hynix çip varmış sanırım CL 15 ve 3600 MHz’e rahat bir şekilde overclocklayabilirmiyim ? @RevDeisDou @crazyreign
Görürüz demek te olmaz göremeyiz demek te olmaz biraz da deneme yanılma yöntemi bu. Ama eğer olmazsa benim gibi bilmeyen birisi gibi sistemim açılmıyor diye kalakalırsın. Bios sıfırlama gerektirebiliyor bazen. En iyi yöntem thaiphoon burner ile kontrol edip denemek

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dostum her Vengeance RGB PRO'nun çipi iyi değil, en ucuz 3200 MHz CL16 olan modelde Samsung B-die çip var ama overclock yapılmıyor.
3600 MHz CL20 falan yapılıyor, öyle bi' çip :D.
İşlemcilerdeki gibi RAM çiplerinde de silikon kalitesi rol oynuyor overclock esnasında, 300 TL'lik bir RAM'e gelen Samsung B-die'dan hayır gelmez tabii 😄 İşçilik de önemli gerçi.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Görürüz demek te olmaz göremeyiz demek te olmaz biraz da deneme yanılma yöntemi bu. Ama eğer olmazsa benim gibi bilmeyen birisi gibi sistemim açılmıyor diye kalakalırsın. Bios sıfırlama gerektirebiliyor bazen. En iyi yöntem thaiphoon burner ile kontrol edip denemek
Hocam çıkabildiği yere kadar çıkarırım ben zorlamam zaten korkuyorum :D ama meraklıyım öğrenmek istiyorum

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,257
İsim
Fatih
Hocam çıkabildiği yere kadar çıkarırım ben zorlamam zaten korkuyorum :D ama meraklıyım öğrenmek istiyorum
Valla bende meraklıyım bu tarz konulara. Ama çok merak bir şeylere mal olabilir her zaman seviyeli olarak meraklı olmak lazım :D

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Valla bende meraklıyım bu tarz konulara. Ama çok merak bir şeylere mal olabilir her zaman seviyeli olarak meraklı olmak lazım :D
Doğru :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hynix olduğuna kesin emin misin? Eğer öyleyse %90 CJR'dır ve bu çip 3600MHz CL16 değerlerine çıkabiliyor rahatlıkla, CL15 için voltajı oldukça arttırman gerekebilir.

Bana kalırsa pek takma, sıradan bir şey alsan da 3600MHz'e çıkman pek zor olmayacaktır. İlk nesil DDR4'ler gibi değil yeniler, çoğu kolaylıkla vuruyor. Farkı yaratan özellikle ikincil gecikme değerleri. Eğer yüksek frekans düşük gecikme istiyorsan Samsung B-die'lara göz atabilirsin.
CL 16 3600 rahatlıkla oluyorsa çok güzel

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,615
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
İşlemcilerdeki gibi RAM çiplerinde de silikon kalitesi rol oynuyor overclock esnasında, 300 TL'lik bir RAM'e gelen Samsung B-die'dan hayır gelmez tabii 😄 İşçilik de önemli gerçi.
Evet, bunun ben de farkındayım :D.
Eklemek istediğim bir şey var:
Bu forumda bir sürü konusu açılıyor "RAM Overclock'u nasıl yaparım?" diye, bakıyoruz adamda Vengeance LPX falan oluyor, Samsung B-die yazıyor iyi hoş da 3000 MHz'den 3200 MHz bile yapılmıyor, o derece :D.
Bu takoz olan Samsung B-die'ın modeline baktığımızda "K4A8G085WB-BCPB" oluyor genellikle, bu model ile kesin overclock yapılmıyor değil mi?
Çünkü Team'in T-Force Vulcan TUF Alliance RAM'lerinde de bu çip modeli var gözüküyor ama 3600 MHz CL16 gibi değerlere ulaşabiliyor, Abdullah Bey zaten göstermişti bunu.
Çip modeli aynı olup silikon kalitesinin farklı olması gibi bir durum var mı acaba?

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
@crazyreign Varyantlar model numaralarının son 3 hanesinden belli oluyordu hatırladığım kadarıyla ancak CPB benim bildiğim en iyisi, CRC ise berbat ötesi. Onu 3600'de tutmak bile zordur. Bahsettiğim gibi, o tarz Samsung B-die için fazlasıyla ucuz RAM'lere gelenlerin kaliteleri oldukça düşük. Bazıları yüksek voltajda tutunamıyor, bazılarının gecikmeleri zirve yapıyor vs. Hynix CJR bile kesinlikle daha iyi o fiyatlarda ki kaliteli Samsung B-die'lar 3600MHz 14-14-14-14-28 görebiliyor rahatlıkla.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,615
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
@crazyreign Varyantlar model numaralarının son 3 hanesinden belli oluyordu hatırladığım kadarıyla
Ben 4 diye hatırlıyorum :D. Frekansı falan temsil ediyormuş o harfler.
ancak CPB benim bildiğim en iyisi, CRC ise berbat ötesi. Onu 3600'de tutmak bile zordur. Bahsettiğim gibi, o tarz Samsung B-die için fazlasıyla ucuz RAM'lere gelenlerin kaliteleri oldukça düşük. Bazıları yüksek voltajda tutunamıyor, bazılarının gecikmeleri zirve yapıyor vs. Hynix CJR bile kesinlikle daha iyi o fiyatlarda ki kaliteli Samsung B-die'lar 3600MHz 14-14-14-14-28 görebiliyor rahatlıkla.
Eyvallah, sağ olasın.
Size yine buradan ulaşabilirim değil mi? Aşırı aktif gibi değilsiniz burada? :D

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Ben 4 diye hatırlıyorum :D. Frekansı falan temsil ediyormuş o harfler.

Eyvallah, sağ olasın.
Size yine buradan ulaşabilirim değil mi? Aşırı aktif gibi değilsiniz burada? :D
@crazyreign Varyantlar model numaralarının son 3 hanesinden belli oluyordu hatırladığım kadarıyla ancak CPB benim bildiğim en iyisi, CRC ise berbat ötesi. Onu 3600'de tutmak bile zordur. Bahsettiğim gibi, o tarz Samsung B-die için fazlasıyla ucuz RAM'lere gelenlerin kaliteleri oldukça düşük. Bazıları yüksek voltajda tutunamıyor, bazılarının gecikmeleri zirve yapıyor vs. Hynix CJR bile kesinlikle daha iyi o fiyatlarda ki kaliteli Samsung B-die'lar 3600MHz 14-14-14-14-28 görebiliyor rahatlıkla.
Bu videoda her şey çok tozpembe gözüküyor bu kadar basit mi insanlar mı abartıyor yoksa aslında olay bu videodakinden bambaşka bir şey mi :D

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
@crazyreign Olabilir, uzak kaldım biraz bu konulardan. Yaz tatili boyunca pek ilgilenemedim. Arada sırada takılıyorum burada. Etiket atarsan gün içinde net görürüm, forumda özel mesaj sistemi var mı bilmiyorum. Varsa oradan da yazabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,680
Üyeler
172,718
Son üye
kisty
Top Bottom