Hynix Çipli Ram Ve Overclock

Voltaj arttırınca çok ısınır, her çip de o voltaja dayanamaz.
RAM overclocklarken göreceğin maksimum voltaj 1.5 V olur, o da hani taş çatlarsa ancak.
Adatanın sıvı soğutmalı ram leri vardı en üst kısmında rgb bölgesinde su vardı onlar mesela 1.6 falan olmaz mı?

İyi soğutursan 2V verebilirsin.
Bu voltajla 4400 CL12 görülmüştü galiba
Peki fazla voltaja dayanmayan çip? Sıcaklık anlamında demiyorum, anladın zaten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Adatanın sıvı soğutmalı ram leri vardı en üst kısmında RGB bölgesinde su vardı onlar mesela 1.6 falan olmaz mı?
Valla onların ne kadar işe yaradığı muamma.

Peki fazla voltaja dayanmayan çip? Sıcaklık anlamında demiyorum, anladın zaten.

Valla onların ne kadar işe yaradığı muamma.
Genelde Sıvı soğutmalı RAM' de içeriye kadar gider o sıvı döner orda.

Geçen bi deneyeyim dedim 1.2V 3400 MHz timinglere dokunmadan CL16 daydı ama Hynix CJR Bios gelmedi Cmos reset yapmak zorunda kaldım çok korkutucuydu o yüzden Bios a küstüm bidaha girmem

2V günlük kullanım için oldukça fazla, LN2 ile rekor denemeler yaparken verebilirsin ancak uzun götürmeyecektir. Yakma boşuna RAM'i :D

Geçen bi deneyeyim dedim 1.2V 3400 MHz timinglere dokunmadan CL16 daydı ama Hynix CJR Bios gelmedi Cmos reset yapmak zorunda kaldım çok korkutucuydu o yüzden Bios a küstüm bidaha girmem
Niye olmadı sence bu Hynix CJR ile korkuyorum şimdi bidaha denemeye@crazyreign

2V günlük kullanım için oldukça fazla, LN2 ile rekor denemeler yaparken verebilirsin ancak uzun götürmeyecektir. Yakma boşuna RAM'i :D
Ya hocam ben 3600 cl 16-19-19-21-39 ayarında RAM' i 1.35v veya 1.45v farketmemeksizin açabiliyorum ama memtestte hata veriyor. Ryzen 5 2600 işlemci. 3466 yapsam hata alır mıyım?

Niye olmadı sence bu Hynix CJR ile korkuyorum şindi bidaha denemye@crazyreign
1.2V ile olmaz tabii

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,678
Üyeler
183,456
Son üye
EmreBeys