Hynix Çipli Ram Ve Overclock

Bidahakine denerim artık Anakartın bi etkisi var mı bu arada ram oc için? Benimki imzada görüldüğü üzere biraz kalitesiz :ROFLMAO:
Anakartın aşırı büyük bir önemi yok, ama sendeki 3600 MHz'e kadar destekliyor bellek frekansını, başka bir şeyi yok.

@RevDeisDou Memtest'te hata veriyorsa stabil değildir. Zen+ için 3600MHz'ler biraz yüksek gibi. Anakartın nedir? 3466 bir şeyin sınırıydı ama hatırlamıyorum (Ah ARK, düşürdüğün durumlara bak. Günde 10 saat oynayınca kafa kalmıyor :)) Üzerisi için ince ayar çekmek gerekiyordu alışılmış ayarların dışında. Çok da fark olmaz açıkçası, 3466'da kullan bence. Voltaj kapasitesi nasıl RAM'in? Yani ters etki yapmıyor değil mi? Bazı çiplerde 1.45V falan stabiliteyi bozuyor, hassasiyet de diyebiliriz buna.

@RevDeisDou Memtest'te hata veriyorsa stabil değildir. Zen+ için 3600MHz'ler biraz yüksek gibi. Anakartın nedir? 3466 bir şeyin sınırıydı ama hatırlamıyorum (Ah ARK, düşürdüğün durumlara bak. Günde 10 saat oynayınca kafa kalmıyor :)) Üzerisi için ince ayar çekmek gerekiyordu alışılmış ayarların dışında. Çok da fark olmaz açıkçası, 3466'da kullan bence. Voltaj kapasitesi nasıl RAM'in? Yani ters etki yapmıyor değil mi? Bazı çiplerde 1.45V falan stabiliteyi bozuyor.
1.45v ters etki yapmıyor şuan bu değerdeyim 1.4v ile:
1597519501023.png

Ben bir daha denesem ram overclock sonra başaramasam her seferinde bios pilini çıkarıp takmam beni kurtarır mı? Bir şey bozulmasın yeter

@RevDeisDou Değerlerin gayet iyi. tRFC falan düşürebilirsin düşürmediysen, bunun dışında ben olsam pek ellemezdim. Uğraşsan da en fazla %1-3 performans artışı yakalarsın, değmez.

Ben bir daha denesem ram overclock sonra başaramasam her seferinde bios pilini çıkarıp takmam beni kurtarır mı? Bir şey bozulmasın yeter
Anakartında CLR_CMOS pinleri var, oraya tornavida dokundurarak da yapabilirsin.
Veya reset tuşunu geçici bir süreliğine o pinlere bağla, reset tuşuna bastığında BIOS sıfırlanır :D.

@cfranko Voltajı 1.5V'un altında tutman yeterli. Onun dışında yapacağın frekans veya gecikme değişimi donanımsal bir zarar vermeyecektir sisteme. Stabil olmayan RAM ise özellikle SSD ve HDD'de problem yaratabilir, sistem dosyalarını bozabilir. O yüzden stabilite ilk hedefin olmalı.

@RevDeisDou tRC gözükmüyor ancak düşük olması iyi, 50-60'lı değerler optimal olacaktır. RAM'ler o voltaja dayanır ancak gerekmedikçe verme bana kalırsa. Soğutmayı pek takma, sisteminin hava akışı iyiyse dert değil, üzerinde kaplama olmasa bile problem çıkarmayacaktır.

tRC düşürmeyi önerir misiniz?
Hynix CJR 1.52V' a falan dayanabilir mi sizce?
Soğutursam tabi
Reddite baktım şimdi CJR ile maximum gördükleri değer 1.48V miş 1.52 olmaz büyük ihtimalle

@cfranko Voltajı 1.5V'un altında tutman yeterli. Onun dışında yapacağın frekans veya gecikme değişimi donanımsal bir zarar vermeyecektir sisteme. Stabil olmayan RAM ise özellikle SSD ve HDD'de problem yaratabilir, sistem dosyalarını bozabilir. O yüzden stabilite ilk hedefin olmalı.

@RevDeisDou tRC gözükmüyor ancak düşük olması iyi, 50-60'lı değerler optimal olacaktır. RAM'ler o voltaja dayanır ancak gerekmedikçe verme bana kalırsa. Soğutmayı pek takma, sisteminin hava akışı iyiyse dert değil, üzerinde kaplama olmasa bile problem çıkarmayacaktır.
78 şuan tRC' yi auto bırakmıştım.
Extremme bir şey denemek istiyorum ondan dedim 1.55v vericem ben korkmam işlemciye de 1.55v verdiğim zamanlar var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Reddite baktım şimdi CJR ile maximum gördükleri değer 1.48V miş 1.52 olmaz büyük ihtimalle
1597520096749.png

Geri