Hynix Çipli Ram Ve Overclock

@crazyreign Technopat'ta da sürekli aynısı soruluyor. Yok maalesef ancak bir gün yapabilirim, neden olmasın? Aslında Techpowerup'ta çok detaylı bir rehber var ancak C1 İngilizcesi olanlar hariç kimsenin baştan sona okuyacağını sanmam. @RevDeisDou asıl meseleyi iyi anlatmış bence, gerçi Türkçe olduğu halde onu bile okumayacak insanlar vardır.
Sormamın sebebi daha fazla tecrübe kazanmak istemem.
Yine bilgili olduğumu düşünüyorum bu RAM overclock konusunda ama tecrübem biraz az.
Dediğim gibi bayağıdır bu iş ile uğraşıyorsunuz ve rehber gelmemiş şu ana kadar, "Neden olmasın" demek biraz garip hissettiriyor :D.
Şimdiye kadar rehber gelmedi ise bundan sonra gelmesi zor :D.
İngilizcem var çok şükür, o Techpowerup rehberini bırakırsanız onu hatim edeceğim :D.

@cfranko Demek istediğim 2V ile RAM'i tahtalı köye kısa yoldan yollayabilirsin. 1.2V ile stabil kalamaması farklı bir olay. 1.35V'u yapıştır gitsin eğer overclock denemek istiyorsan. Başlangıç için ideal.

@EthemAslan İlk kez karşılaşıyorsan veya pek ilgin yoksa normaldir, aynı şey sıradan birine havacılık terimlerini anlatırken de geçerli. O kişi de yüksek ihtimal anlatana dümdüz bakacaktır :D

@cfranko Demek istediğim 2V ile RAM'i tahtalı köye kısa yoldan yollayabilirsin. 1.2V ile stabil kalamaması farklı bir olay. 1.35V'u yapıştır gitsin eğer overclock denemek istiyorsan. Başlangıç için ideal.

@EthemAslan İlk kez karşılaşıyorsan veya pek ilgin yoksa normaldir, aynı şey sıradan birine havacılık terimlerini anlatırken de geçerli. O kişi de yüksek ihtimal anlatana dümdüz bakacaktır :D
3600 cl16 değerleriniz nedir? Hepsini istiyorum :d

İlk kez görüyorum terimleri bu aralar ilgim var öğrenmeyi taktım kafaya bakacağız bir çaresine artık :D

Son düzenleme:
CPU-Z memory sayfasını atabilir misin?
1597520738631.png

Şimdi fark ettim auto'da kaldığı için 1799.6 olmuş o 1800'dü. Bu OC'yi 5 dakikada yaptım o yüzden ne kadar iyi bilemem (1.35V stok voltajda)

Zaten ***** gibi ramimi 1 tane aldım 2x8 yerine 1x16 o yüzden sevmiyorum ramimi o yüzden de overclock yapılmasını haketmiyor

@crazyreign Çoğu insan az çok bir şeyler biliyor artık, yazsam da belki 1K hit bile almayacak. Sıradan bir kullanıcının o kadar detaya ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Yoksa en fazla birkaç saatimi alır.

@RevDeisDou Eski RAM'lerim üzerinde bayağı uğraşmıştım. Bunların üzerinde gerekenleri ayarladım, ince ayarları çekmek zor geliyor. Değeri gir açılmasın, BIOS'u resetle. Tekrar aşağıdakine geç, yine aynısı olsun. Birçok değer de var. Bir de stabilitesini test etmek var. Genel olarak şu şekilde değerler:

1.png

Bunun dışında tRFC 580, maalesef bu belleklerde oldukça yüksek. Aşağı da düşmüyor, sistemin boot etmesi için gereken minimum değer 575 civarlarındaydı. Sağlama almak için 580 kullanıyorum. Samsung B-die olsa 300'lerde, hatta biraz altında olurdu rahat.

Kötü hava akışı olan kasayla kaç voltta yanar ram ona göre ileride abartmayayım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,966
Üyeler
183,364
Son üye
salihxyz12
Geri