Hynix Çipli Ram Ve Overclock

@crazyreign Çoğu insan az çok bir şeyler biliyor artık, yazsam da belki 1K hit bile almayacak. Sıradan bir kullanıcının o kadar detaya ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Yoksa en fazla birkaç saatimi alır.

@RevDeisDou Eski RAM'lerim üzerinde bayağı uğraşmıştım. Bunların üzerinde gerekenleri ayarladım, ince ayarları çekmek zor geliyor. Değeri gir açılmasın, BIOS'u resetle. Tekrar aşağıdakine geç, yine aynısı olsun. Birçok değer de var. Bir de stabilitesini test etmek var. Genel olarak şu şekilde değerler:

Alıntıyı görüntüle

Bunun dışında tRFC 580, maalesef bu belleklerde oldukça yüksek. Aşağı da düşmüyor, sistemin boot etmesi için gereken minimum değer 575 civarlarındaydı. Sağlama almak için 580 kullanıyorum. Samsung B-die olsa 300'lerde, hatta biraz altında olurdu rahat.
Samsung b çok pahalı şöyle 2x8 690-700 civarı olsa alırım da.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kötü hava akışı olan kasayla kaç voltta yanar ram ona göre ileride abartmayayım
1.45' i geçmediğin sürece kasa farketmez bence

@crazyreign Çoğu insan az çok bir şeyler biliyor artık, yazsam da belki 1K hit bile almayacak. Sıradan bir kullanıcının o kadar detaya ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Yoksa en fazla birkaç saatimi alır.
O zaman buraya özel veya bana özel olsun, benim ihtiyacım var böyle bir şey yapmanıza :D.
Şaka değil!
3800 MHz'e çıkmaya değer mi ben 1.4V 3733 CL16 denemiştim o güzel çalışıyordu sonra 3600 iyidir kalsın dedim. Bu voltajda en fazla 3666'ya çıkıyor (1.35V'da)
1.4 V 3733 MHz stabil ise yapabilirsin, sorun yok.

@cfranko Voltaja değil de amaca odaklan bence. 3800MHz üzeri işine yaramayacak. 1.45V ile CL16'da stabil kaldığını varsayalım. Sırf CL15 için 1.50-1.55 falan yapma, değmez.

@RevDeisDou Keşke ama pahalılar maalesef. Gerçi yurt dışında yaşayan biri için hiçbir şey.

Bu arada 4200MHz'e sorunsuz çıkabiliyor bu RAM. Üzerisi için 1.45V yetmiyor maalesef ancak satarken bu güzel detay oldukça işime yarayacak :)
Çipin modeli yazmıyor demiştiniz buna ama çipin marka modeli ne cidden? Var mı bilginiz tahmininiz? :D

@crazyreign Programda gözükmüyor ancak fotoğrafı var.

IMG_20200311_135933.jpg

1x16 aldığım için satıyorum 2x8 olsun diye bunu alacağım F4-3200C16D-16GSXFB) bunda CJR var mıdır?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,966
Üyeler
183,364
Son üye
salihxyz12
Geri