Rehber HyperX Cloud III Wireless Kulaklıklar için En İyi Ayarlar

Ayarlar işe yaradı mı?

• EVET

• HAYIR

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.
hocam hyperx c3 wireless bugün elime geçti ngenuity programından kulaklığı sadece dongle ile güncelledim söylediğiniz diğer ayarları da yaptım software da april 2025 patch headset de ise firmware v4.1.0.9, PID=05B7 yazıyor güncellenmiş mi? Acaba yoksa baştan mı yapmam gerekiyor hem kablo hem dongle bağlantısını sağlayıp.
güncellenmiş hocam.

hocam selamlar, kulaklığın wireless versiyonu bugün elime geçti bütün bunları yaptım, ses düzeyinde problem yok fakat cs2'de ses kasamıyorum. Ayak sesleri hep arkadan geliyor. Çoğu kişi uzamsal ses kısmından dts ayarını seçmemizi söylemiş ama onu seçemiyorum, dts'e tıklıyorum tekrardan kapalı konuma getiriyor. Bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.

Ekler

• image.webp
    image.webp
    118 KB · Hit: 42
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    12.6 KB · Hit: 41
  • Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    17.6 KB · Hit: 42
hocam selamlar, kulaklığın wireless versiyonu bugün elime geçti bütün bunları yaptım, ses düzeyinde problem yok fakat cs2'de ses kasamıyorum. Ayak sesleri hep arkadan geliyor. Çoğu kişi uzamsal ses kısmından dts ayarını seçmemizi söylemiş ama onu seçemiyorum, dts'e tıklıyorum tekrardan kapalı konuma getiriyor. Bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.
Güncellemesini yapmışsınızdır herhalde ama her şey de doğru gibi nasıl hemen mi kapalı oluyor?

Ekler

• 1750112378946.webp
    1750112378946.webp
    26 KB · Hit: 38
Güncellemesini yapmışsınızdır herhalde ama her şey de doğru gibi nasıl hemen mi kapalı oluyor?
Hocam windows ayarlarından mono ses ayarı mı ne açıkmış, o yüzden uzamsal ses kısmından dts'i seçemiyormuşum normalde seçinde uygulaya basmadan kapalı konuma getiriyordu mono ayarını kapatı ca seçebildim ve sorun çözüldü. Aynı durumu yaşayan varsa bunu uygulayabilir.

hocam bende bu kulaklığı aldım bugün geldi de dediklerinizi yaptım fakat bu dedikelriniz valorant için uygun mudur?
birde dts:x uygulamasında napmam gerektiğini anlamadım yükledim fakat bişe yapamadım ne yapmam lazım?

HyperX Cloud III Wireless Kulaklıklar için En İyi Ayarlar

Merhaba arkadaşlar,

HyperX Cloud III Wireless kulaklıklar, muhteşem bir ses deneyimi sunuyor. Ancak en iyi performansı almak için birkaç ince ayar yapmanız gerekiyor. İşte size rehber:

1. Ngenuity Yazılımını Yükleyin ve Güncelleyin

• Ngenuity uygulamasını yüklemek için:
  • Kulaklığınızın firmware güncellemesini gerçekleştirin.
  • Güncellemeden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

2. Mikrofon İzlemeyi (Mic Monitoring) Açın (Edit: Sessiz ortamlarda dip ses yapıyor.)

• Ngenuity uygulamasında Mic Monitoring seçeneğini açın. (Alışkın değilseniz rahatsız olabilirsiniz, isteğe bağlı tabi.)
    • Bu özellik sayesinde konuşurken sesinizi net bir şekilde duyabilirsiniz. (HyperX Cloud III Wireless'ta duyduğum en iyi "Side Tone" diyebilirim!)

3. DTS:X ve Ekolayzer Ayarları

• Ngenuity içinde:
    • DTS:X seçeneğini kapalı bırakın.
    • Ekolayzer kullanmanıza gerek yok, kulaklık varsayılan olarak oldukça dengeli bir ses sunuyor.
Alıntıyı görüntüle

4. DTS Unbound Yükleyin ve Etkinleştirin

• DTS Unbound uygulamasını yüklemek için şu adımları izleyin:
  • Uygulamada:
    • DTS Headphone:X ve DTS:X özelliklerini etkinleştirin.
Alıntıyı görüntüle

5. Windows Ses Ayarları

1. Sistem Ayarları -> Ses -> Kulaklık Ayarları yolunu izleyin.
  2. Ses Geliştirmelerini (Audio Enhancements) kapalı konuma getirin.
  3. Mekansal Ses (Spatial Sound) ayarını DTS Headphone:X olarak seçin.
Alıntıyı görüntüle

6. Mikrofon Ayarını Optimize Edin

• Mikrofonun örnekleme oranını (Sample Rate) 16 kHz'den 32 kHz'e yükseltin.
    • Bu değişiklik, mikrofon kalitesinde belirgin bir iyileşme sağlayacaktır.
Alıntıyı görüntüle

Son Adım: Keyfini Çıkarın!

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve kulaklıklarınızın sunduğu mükemmel ses deneyiminin tadını çıkarın! 🎧
Bu ayarlar kablolu olan verisyonunda geçerli mi yoksa başka bir konuya mı bakmam lazim

Ayarları yapmama rağmen ses kalitesi cloud 2 wirelessten bile geride gibi normal midir? Ses tonlaması garip geliyor özellikle şarkılarda
doğru test için bir video vs var mı aradaki farkı anlayabileceğim

Son düzenleme:
Ayarları yapmama rağmen ses kalitesi cloud 2 wirelessten bile geride gibi normal midir? Ses tonlaması garip geliyor özellikle şarkılarda
doğru test için bir video vs var mı aradaki farkı anlayabileceğim
Bu ses ayarlarıyla zaten ses kalitesi düşüyor ama seviye yükseliyor. Kaliteye dikkat ediyorsan, ses geliştirmesi ve uzamsal sesi kapatmanı öneririm. Uzamsal kullanacaksan da Dolby Atmos kullanmalısın.

Bu ses ayarlarıyla zaten ses kalitesi düşüyor ama seviye yükseliyor. Kaliteye dikkat ediyorsan, ses geliştirmesi ve uzamsal sesi kapatmanı öneririm. Uzamsal kullanacaksan da Dolby Atmos kullanmalısın.
uzamsal sesi kapatınca toparladı teşekkürler

Cloud 2 wireless da aynı ayarları yapsam etkisi olur mu sizce.

Kingston üretimi ise bence direkt üstte paylaştığım ayarda kullan. Bu konudaki ayarlar c3w için, senin kulaklık bundan kalitelidir.
Acaba üretimine nasıl bakacağım birde c2w c3w den daha mı kaliteli

Geri