Ayarları cloud 3 kablolu için denedim ekolayzer hariç çok iyi , ekolayzer'i hafif kendime göre düzelttim kablolular için de geçerli bu ayarlar bilmek isteyen arkadaşlar için.Alttaki ayarlar, "HyperX Cloud III Wireless" kulaklığın standart olarak gelen düz ve soluk sesini canlandırmayı amaçlamaktadır. Beğeni durumu kişisel zevke göre değişebilir.
Bu ayarların; film, dizi, müzik, hikayeli oyun ve genel kullanım için daha uygun, fps oyunlarında ise "equalizer" ve "uzamsal sesin (dtsx spatial sound, DTS Unbound)" kapalı tutulmasının çok daha başarılı sonuç verdiğini düşünüyorum.
1-) HyperX NGENUITY adlı uygulamayı indirip güncellemeleri yapın.
2-) NGENUITY uygulamasında "dtsx spatial sound" ayarını kapalı tutun.
3-) NGENUITY uygulamasında equalizer kısmında yeni bir profil oluşturun ve şu ayarları yapın:
4-) Microsoft Store'dan "DTS Unbound" uygulamasını indirin ve uygulama içerisinde "dtsx headphone ve dtsx decoder" özelliklerini aktif edin.
- 32 Hz → +5 dB
- 64 Hz → +2.5 dB
- 125 Hz → +0.8 dB
- 250 Hz → –0.8 dB
- 500 Hz → –3.1 dB
- 1 KHz → –4.5 dB
- 2 KHz → –3.1 dB
- 4 KHz → –0.4 dB
- 8 KHz → +2.1 dB
- 16 KHz → +4.2 dB
5-) Kulaklığın dongle'ını USB 3.0 portuna takılı şekilde kullanmanızı ve ses çıkışınızı 2 kanal 24 bit 48 KHz veya 92 KHz olarak ayarlamanızı tavsiye ederim.
MİKROFON AYARI:
Windows'un ses ayarlarından mikrofon özelliklerine girip (Teyp kaydedici kalitesi) yazan seçeneği (FM radyo kalitesi) olana çevirin.
---------------------------------------------------------------------------------
@OffGent @crush4win @SatisFaction @kivircix @Carlzberg @muratgullu
Konu çeşitli kaynaklardan yararlanılarak oluşturulmuştur.
Faydalı olduysa ne mutlu, eq da beğenmediğiniz kısım neresiydi tizlerin biraz keskin olması mı?Ayarları cloud 3 kablolu için denedim ekolayzer hariç çok iyi , ekolayzer'i hafif kendime göre düzelttim kablolular için de geçerli bu ayarlar bilmek isteyen arkadaşlar için.
evet tizler bir tık keskindi kendime göre ayarladım çok bir şey değiştirmedim zaten hafif dokunuşlar.Faydalı olduysa ne mutlu, eq da beğenmediğiniz kısım neresiydi tizlerin biraz keskin olması mı?
Sanırım o program ücretli veya ben ücretsiz olanı bulamadım. 600 tl biraz fazla geldi sadece ayar eq ayarı içinhocam ben dts x ve headphonx kullanmıyorum bence kallitesiz olmuş ayrıca dolby kullanıyorum ayrı program ayarlarımı bir çok kişiye önermiştim profilimde mevcut alternatif olarak denemek isteyen deneyebilir
dolby iyi güzel ama ngenuity kendi driverı yetiyor şu an eq için ( en azından benim için).Sanırım o program ücretli veya ben ücretsiz olanı bulamadım. 600 tl biraz fazla geldi sadece ayar eq ayarı için
evet hocam 600 olmuş ben 40liraya almıştım yani yapabilirseniz aynı ayarları kendi uygulamasından tutturmayı deneyebilirsiniz 600 kesinlikle verilmez haklısınızSanırım o program ücretli veya ben ücretsiz olanı bulamadım. 600 tl biraz fazla geldi sadece ayar eq ayarı için
Hocam merhabalar bende kablolu versiyorun var fps oyunları oynuyorum mesel sağ taraftan yüksek bir ses geliyorsa sol taraf konple kapanıyor aynı şekilde sol taraftada buda çok rahatsız ediyor benim nasıl bir ayar yapmam gerekiyor bu ayarlar çözüm olurmuevet, NGENUITY uygulaması üzerindeki dtx gerçekten rezalet ne oyunda ne de genel kullanımda açmam, ancak üstteki eq ve diğer ayarlar yapıldıktan sonra DTS Unbound açtıktan sonra bana göre çok güzel bir hal alıyor (fps oyunlarında hiçbir şey açmadan dümdüz kullanıyorum), denemediyseniz deneyin lütfen. Dolby bende de var ancak ön ayarlarına pek ısınamadım.
3.2 de kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz, sorununuzu tam olarak anlayamadım sağdan veya soldan gelen sesin anlık yüksek olması kulaklıkta herhangi bir sorun yoksa verebildiği konum doğruluğundan kaynaklanıyor olabilir. Doğru şekilde yön tayini yapabildiği için yüksek hissediyor olabilirsiniz. Ayarları deneyin belki çözüm olur.Hocam merhabalar bende kablolu versiyorun var fps oyunları oynuyorum mesel sağ taraftan yüksek bir ses geliyorsa sol taraf konple kapanıyor aynı şekilde sol taraftada buda çok rahatsız ediyor benim nasıl bir ayar yapmam gerekiyor bu ayarlar çözüm olurmu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Birde 3.0 port yok kasamda 3.2 var ille 3.0 mı olması lazım
Denedim ama çözüm olmadı sorun şoyle sağ tarafımda bir tren geliyor trenin sesi sadece sağ kulağa geliyor diğer kulağada azda olsa bir ses gelmesi gerekmiyormu aynı şekilde sol kulaktada3.2 de kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz, sorununuzu tam olarak anlayamadım sağdan veya soldan gelen sesin anlık yüksek olması kulaklıkta herhangi bir sorun yoksa verebildiği konum doğruluğundan kaynaklanıyor olabilir. Doğru şekilde yön tayini yapabildiği için yüksek hissediyor olabilirsiniz. Ayarları deneyin belki çözüm olur.
Win + R tuşuna basWindows'un ses ayarlarından mikrofon özelliklerine girip (Teyp kaydedici kalitesi) yazan seçeneği (FM radyo kalitesi) olana çevirin
bunu nereden yapıcam
ayarları yaptımda ses daha bi soft geliyor teşekkürler diğer halinden sonra buna hemen alışırım umarımAlttaki ayarlar, "HyperX Cloud III Wireless" kulaklığın standart olarak gelen düz ve soluk sesini canlandırmayı amaçlamaktadır. Beğeni durumu kişisel zevke göre değişebilir.
Bu ayarların; film, dizi, müzik, hikayeli oyun ve genel kullanım için daha uygun, fps oyunlarında ise "equalizer" ve "uzamsal sesin (dtsx spatial sound, DTS Unbound)" kapalı tutulmasının çok daha başarılı sonuç verdiğini düşünüyorum.
1-) HyperX NGENUITY adlı uygulamayı indirip güncellemeleri yapın.
2-) NGENUITY uygulamasında "dtsx spatial sound" ayarını kapalı tutun.
3-) NGENUITY uygulamasında equalizer kısmında yeni bir profil oluşturun ve şu ayarları yapın:
4-) Microsoft Store'dan "DTS Unbound" uygulamasını indirin ve uygulama içerisinde "dtsx headphone ve dtsx decoder" özelliklerini aktif edin.
- 32 Hz → +5 dB
- 64 Hz → +2.5 dB
- 125 Hz → +0.8 dB
- 250 Hz → –0.8 dB
- 500 Hz → –3.1 dB
- 1 KHz → –4.5 dB
- 2 KHz → –3.1 dB
- 4 KHz → –0.4 dB
- 8 KHz → +2.1 dB
- 16 KHz → +4.2 dB
5-) Kulaklığın dongle'ını USB 3.0 portuna takılı şekilde kullanmanızı ve ses çıkışınızı 2 kanal 24 bit 48 KHz veya 92 KHz olarak ayarlamanızı tavsiye ederim.
MİKROFON AYARI:
Windows'un ses ayarlarından mikrofon özelliklerine girip (Teyp kaydedici kalitesi) yazan seçeneği (FM radyo kalitesi) olana çevirin.
---------------------------------------------------------------------------------
@OffGent @crush4win @SatisFaction @kivircix @Carlzberg @muratgullu
Konu çeşitli kaynaklardan yararlanılarak oluşturulmuştur.